Oldala 45 of 46 ElsõElsõ ... 3543444546 UtolsóUtolsó
Eredmény 441 to 450 of 451

Topic: Lábbeli (bakancs, cipõ, túracipõ, surranó és minden más)

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Jelentem, kidobtam a Meindl Desert Fox-ot, mert szejjelesett, kilukadt, minden baja lett. 3 evet birt kb. Sokat hasznaltam betonon, ami nem igazan idealis... veszek masikat, szerettem.
    Adapt, survive, overcome!

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Olyan szempontból jó hogy a vizet TELJESEN lezárja mintha szilóznád a bakancsot. Szóval a víz se be se ki az nem a legjobb megoldás! :-)
    Minden bõrt a saját zsiradéka ápol a legjobban + egy kis méhviasz hogy vízálló legyen. A vizes bázisú csodaszerektõl sem kell elájulni mert szárítják a bõrt ami ettõl zsugorodik és szépen elszakítja a varrásokat.

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A 3 év az új bakinál is bõven jó! Nem tudom ki hogy van vele de szerintem jobb 2-3 évig egy kényelmes baki mint 5 évig egy ormótlan szörnyõség?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló GAZDA Hozzászólás megtekintése
    Olyan szempontból jó hogy a vizet TELJESEN lezárja mintha szilóznád a bakancsot. Szóval a víz se be se ki az nem a legjobb megoldás! :-)
    Minden bõrt a saját zsiradéka ápol a legjobban + egy kis méhviasz hogy vízálló legyen. A vizes bázisú csodaszerektõl sem kell elájulni mert szárítják a bõrt ami ettõl zsugorodik és szépen elszakítja a varrásokat.
    Zsiradékok szerintem is védenek valamelyest. Amit én eddig kipróbáltam természetes anyagokat, azok nem lettek a kedvenceim. Méhviasz érdekes anyag, mert az kemény, csak összeolvasztva kenhetõ. Zsírral, olajjal, vagy faggyúval. Így már felvihetõ a cipõre. Próbáltam olcsóbb cipõt átitatni olajjal, ugyan úgy átázott rövid idõn belül.Minõségi bõr sokat számíthat a vízállóságban. Szerintem! :-)

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Régebben vettem egy bakancsot a jofogáson. Mérethiba miatt féláron adta egy csaj. Egy karrimor túrabakancs. Egyszer átnedvesedett a lábamon. Akkor szárazon bekentem viasszal vastagon, majd rámelegítettem hõlégfúvóval. Úgy nézett ki, mint amit agyonhasználtak, de legalább vízhatlan lett. Azóta ebben járom az erdõt, vágom a fát, stb., de nincs vele gondom. Nem saját fejlesztés a technológia, youtube-ob találtam. Hétköznap egy quechuát használok, de arról már írtam korábban.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2016
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Bakancs témához hozzátenném,
    hogy egy Meindl bakancsot érdemes megcsináltatni.

Nem reklámnak szánom, da Feleségem Hanwag bakancsát 10 év után úgy gatyába rázták,
    mintha újat vettünk volna. Árban kb a feléért.
    Érdemes megfontolni.
    Szerintem ismeritek, de hátha nem.
    www.mauna.hu/

Nyilván egy olcsóbb kategóriánál nem érdemes veszõdni,
    de ilyen tételnél már igen.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Van valakinek tapasztalata csúszásgátlóval? A VERIGA Mount Tracket és a Snowline Chainsen Prot nézegetem...
    Esetleg szintén strapabíró, de olcsóbb megoldás?

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Van egy leharcolt Quechua túracipõm. Hétvégi, erdõjárós, favágós munkához használom, a maihoz hasonló száraz plusz 5-10 fokos idõben. Hengeres cipõfûzõ volt hozzá. A külsõ réteg elszakadt és a belsõ szálak szétfeslettek. Egyik favágós alkalommal az erdõben ment szét. Az autóban lévõ paracord-ból vágtam megfelelõ méretût, öngyujtóval elégettem a végét, befûztem, majd a két végére csomót kötöttem, hogy ne váljon szét a külsõ és belsõ rész. Jóformán elpusztíthatatlannak tûnik, hátránya, hogy a mûszál miatt könnyebben kibomlik. Erre van számtalan csomókötési technika, azokat próbálgatom. Nekem bevált, szerintem a jövõben ezt fogom használni "gyári" cipõfûzõ helyett. További tanulság, hogy az autóban hasznos ha van 2-3 külömbözõ kötözõanyag.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Taktikai papucs!
    Csatolt képek Csatolt képek

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Gondolom a fenti csak viccnek készült, esetleg csak ironikusan lehet megvenni, viccajándéknak.

A topic keresõszavai: