Oldala 109 of 178 ElsõElsõ ... 95999107108109110111119159 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,081 to 1,090 of 1779

Topic: Tulelo blogja

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Ne feledd, hogy a macska gyakorlatilag tenyészti az egereket. Elsõsorban a sérült, vagy satnya példányokat szelektálja, mert genetikailag benne van, hogy nem élheti fel a táptalaját. Az egerek fõleg Amerikában halálos betegséget is terjeszthetnek (Hanta vírus), így jobb, ha komolyabb eszközökkel tartod távol õket.
    Igenis elõre kell inni a medve bõrére! Késõbb már nem biztos, hogy lesz rá lehetõség.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,023
    Given: 1,031

0 Not allowed!
    A vírusról nem tudtam, akkor majd legközelebb kesztyût veszek mielõtt kidobom õket.

A macskák nem válogatnak, amelyik egér bejön, azt kinyírják, legyen az gyenge, beteg, vagy erõs és egészséges. Valahol a gáztûzhely mögül jönnek be, talán a csöveken át, vagy nem tudom. De mivel az összeset likvidálják az õrök, így túlzottan nem aggódom miattuk.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    A vírusról nem tudtam, akkor majd legközelebb kesztyût veszek mielõtt kidobom õket.

A macskák nem válogatnak, amelyik egér bejön, azt kinyírják, legyen az gyenge, beteg, vagy erõs és egészséges. Valahol a gáztûzhely mögül jönnek be, talán a csöveken át, vagy nem tudom. De mivel az összeset likvidálják az õrök, így túlzottan nem aggódom miattuk.
    Annó még a szülõvárosomban volt egy házam külterületen. Késõ õsszel és kora télen mindig megleptek az egerek. Többnyire a tûzhely és a hûtõ mögött lettek meg vagy ott zörögtek. Én is kerestem a lyukat, ahol bejönnek a tûzhely mögött de nem találtam. Majd késõbb kikövetkeztettem, hogy nem ott jöttek be, hanem oda mentek az étel illata vagy a meleg miatt, esetleg a sütõ szigetelése tetszett nekik.
    Nem törvényszerû, de lehet neked se feltétlen a sütõ mögött kell keresni a bejutási lehetõséget.
    Csak tanács...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A meleget kizárhatjuk, az a sütõ már 3 éve nem volt begyújtva, de az ételszag az biztosan csalogatja õket, úgyhogy az egyik konyhaszekrényt be kellett zárnunk, mert felmászott oda az egyik és megrágta a capuccino-s dobozokat.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Csak ötletnek vagy tanácsnak vagy lehetõségnek vagy vagynak szántam...
    Csak leírtam a tapasztalatom!
    Szerinten a legjobb a hagyományos egérfogó!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerinten a legjobb a hagyományos egérfogó!
    A macska?

Vettem fa-egérfogót, de valamiért nem jött be. Hiába állítottam be, vagy nem csattant el, vagy elcsattant de az egér elkerülte. Nem tudom hogy csinálták, de próbálkoztam vele egy ideig, a végén a macska vált be, ezekkel nincs kecmec, elõször hülyére pofozzák õket, aztán jön a csigolyaroppantás és annyi az egérnek.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Az egérfogóval az a gond, hogy az akkor fogja meg az egeret, amikor az már bent van. Jobb elkerülni a bejutását, ezért jó az ultrahangos riasztó. A bejutott egér természetébõl kifolyólag összeszar, összehugyozik mindent. Ezzel hozza létre a biológiai szennyezést. Rengeteg betegséget terjeszthet, ami a kiszáradt vizeletével és székletével szennyezett porral is bekerülhet a szervezetbe és akár halálos is lehet. Egyébként nekem egérfogós korszakomból legjobban az elektronikus vált be, ami nagyfeszültséggel agyonüti az egeret, aztán egy elegánsan villogó led jelzi a megfogott kapást. Ebbe csalinak legjobb a nutella.
    Igenis elõre kell inni a medve bõrére! Késõbb már nem biztos, hogy lesz rá lehetõség.

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 17

0 Not allowed!
    Az egérnek kell egy kis idõ míg megszokja az egérfogót, annyira hogy elég óvatlan legyen hogy elcsattanjon!
    Ezért ajánlott körberajzolni a helyét, hogy mindig hajszálpontosan ugyanoda tegyük vissza, amikor lelopják a csalit.
    A másik dolog ami óvatossá teszi az egeret, az emberszag, tehát ne fogdossuk agyon a csapdát, mert megint lelopja ha egyáltalán hozzányúl.
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Lassan az összes videóm megosztom Facebookon, de úgy tûnik hogy nem sok értelme van. Valahogy hiába van 5 híján 200 követõm és ismerõsöm, a megosztások után 1 ember van aki nézi a megosztott videókat. Fura. (Shadowban?)

Ugyanakkor lehet hogy leálltam az új videók készítésével, viszont próbáltam visszaemlékezni olyan dolgokra amikrõl érdemes lenne beszélnem. Eddig 30 eszembe is jutott, szóval majd újrakezdem a vlogolást. Többek között pár újabb dolog erõszakról, iskoláról, autóbalesetrõl, rendõrökrõl, kalauzokról, egyenként magyar szöveggel bemutatom a lõfegyvereimet is, volt munkahelyeimen is történtek érdekes dolgok, stb.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Gondolkoztam rajta hogy hívjuk-e megint az adóhivatalt, mert - szokásukhoz híven - megint lógnak egy zsák pénzzel. De most néztem meg a postaládát, küldtek levelet. Mivel nem küldték a visszatérítésünket már egy éve, így 80 dollárral többet kapunk. Amerikai adóhivatal, szóval ha õk tartoznak sokáig, akkor 1 év után kamatostul küldik a pénzt. Jól jön a 80 dollár, de azért ideje lenne ha küldenék a többivel együtt.

Hála az égnek leesett vagy 25 centi hó is, mert már csak ez hiányzott. A szomszéd viszont megint átjött és eltúrta a havat a bejárónkról a hókotrós kisteherautójával. Talán megint vinni kéne nekik tortát.