0
| Thumbs Up |
| Received: 55 Given: 140 |
Nem sokat ernel el vele.
Ugyanis most is be van tiltva.
Bel
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Buék!
Igenis elõre kell inni a medve bõrére! Késõbb már nem biztos, hogy lesz rá lehetõség.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Boldog Uj Evet Kivanok minden felkeszulönek!
| Thumbs Up |
| Received: 55 Given: 140 |
Írtatok itt a petárdázás betiltásáról...
Nagyon nem szeretem, de elviselem. Magyarországon egy napot kaptak tüzijátékra. Sorrentóban szinte minden nap van, és a petárda is ropog.
A szilveszter a lányomnál töltöttem. Van egy félelmetes vérebe, egy törpe pinscher. A törpe pinscher egy kisebbdobermannra emlékeztetõ fajta. Bemártották a forró vízbe és összement. Nos a kutya békésen haverkodott, meg aludt a petárdázásra. Amikor éjfél után kivittem az utcára semmi sem változott a kutyánál, csak a környezete. Több durrogás, több rakéta...
Na itt gondolkoztam el azon, hol van a kutyatartók felelõssége?
Miért nem szoktatja kiképzéssel a kutyáját a zajokhoz?
Láttam már buszajtótól meg kipufogótól visítva menekülõ kutyákat... Akkor tessék betiltani az ajtócsapkodást, a lufit, a tapsolást!
A kutyakiképzõk egy része riasztópisztolyt, tiltott petárdát, szétdurrantott zacskót is használ a kiképzés során. A vadászokat kísérõ stráfkocsisok, meg a vadászkutyák gazdái is szoktatják az jószágot a zajokhoz.
Miért nem köti meg, vagy zárja a kennelbe a kutyát ha tudja hogy az fél? Miért kell ennyi kutyának elkóborolnia? Hány kutyatulajdonost vontak felelõsségre azért, mert a kutya megfelelõ õrzésérõl nem gondoskodott? Minek tart az olyan kutyát, aki nem képes rá vigyázni? Mindig a másik a hibás...
Tudom, most rúgtam fel a bilit. Fogok kapni hideget és meleget is. De akkor is lesz aki elgondolkozik azon amit leírtam.
Van két labradorunk! Mind a kettõ kölyökkora óta velünk él. Egyiket se vittem lövészetre, vadászatra, kiképzésre, stb.
A kan mellett egy tüzérség is gyakorlatozhatna. A szuka meg elszalad, ha leesik egy mûanyagpohár az asztalról. Szilveszerkor a fiú a teraszon aludt, a lány a zárt ajtós pincében bebújt az asztal alá.
Szerintem nem csak neveléstõl/képzéstõl függ a dolog. Embereknél is van félénk és bátrabb típus.
Véleményem szerint csak leírtad a saját álláspontod, nem hiszem, hogy normális ember ezért savazna...
BUEK mindenkinek!
Loco en el coco
Látod Alpha, nem is kellett sokáig várnom: https://index.hu/mindekozben/poszt/2...komment_ervek/