0
Amit otthon megtermelsz az kevés kivételtõl eltekintve jobb minõségû/ízû/aromájú/állagú és frissebb lesz mint a boltokban elérhetõ, tehát eleve egy magasabb árszínvonalat is képvisel.
Mivel eleve bio/öko növényeket termelek jelenleg is, ezek a fentiek mellett még tovább növelik az érte reálisan elkérhetõ összeget.
Ezért a bio/öko minõsítésû növényi termények árát kell alapul venni, ha az összehasonlítás célja a gazdaságosság kérdése.
Nekem ugyan még nincsen fóliasátram vagy üvegházam, de tervezem egy utóbbi építését.
Elõször egy kis méretût fogok összerakni, ahol megvizsgálom, hogy mit tudnak a gyakorlatba ültetett megoldásaim. Utána jöhet a végleges méret.
Paradicsomot pedig nem fogok termeszteni, mert nagyon érzékeny növény, gondolok itt a paradicsom vészre és egyebekre.
Permetezni meg nem fogok emiatt. Még bio szerekkel sem. Esetleg csak házi készítésû humusz teával, ami lényegében baktérium trágyát jelent némi csavarral.
Olyan növényeket fogok termelni benne, amelyek jól bírják az üvegházi körülményeket. A növénytársítások is komoly szerepet fognak kapni.
Az üvegház földbe süllyesztésén én is gondolkodtam már. Kb fél métert reálisnak tartok a rendelkezésre álló terület adottságai alapján.
Arra is kell gondolnom hogy a nap is érje a növényeket minél több ideig. A tervezett 10-15 négyzetméteres alapterülettel számolva.
Még sok részlet a levegõben lóg az üvegházzal kapcsolatban és az építésére az elkövetkezõ évek valamelyikében fog sor kerülni. A kis méretû "makett" házat ennél hamarabb el kell készítenem nyilván.