0

Érdekes kérdés,hogy mi is az a hajléktalanság!?van egy munkatarsam aki hivatasos hajlektalan.
A magyar felfogás szerint,akinek nincsen ingatlanja.Nem birtokol,tulajdonol házat lakást.
De sokan vannak a világban akik nem tulajdonolnak semmit..bérelnek,ad nekik az állam,lefoglalnak,elfoglalnak,munkás szálláson laknak.
Például a keresztlányom,aki több nyelven beszél,tenger biológus és ösztöndíjakkal járja a világot és kutat,kísérletez,regisztrál,filmez.Fizikailag semmije nincsen...csak annyi cucc amit t egy repülõ útra tud vinni,egy gurulós bõröndbe.Nem birtokol semmit,csak sok nullát egy számlán...még kp. se nagyon van nála.
Mégis olyan körülmények között éli le az életét amirõl egy szép,drága ház tulajdonosa még csak nem is álmodhat.
Voltaképpen az ingatlan tulajdon egy börtön,rabság,helyhez kötöttség,egyfajta kényszer helyzet...
Thumbs Up |
Received: 21 Given: 59 |
Ehhez születni kell. Sokan országon belül is vándorolnak ahol épp munkát kapnak, ott laknak albérletben. Vannak akik kamionban élik le fél életüket. Nekem ez olyan "cigány élet" lenne, nem bírnám lelkileg.
Lehet maradi vagyok, de szeretem az ismert, megszokott környezetet, kell egy stabil pont a világban.
Csak 40km-re lakom most onnan ahol felnõttem, de itt sosem fogom otthon érezni magam, visszahúz a szívem arra a környékre ahol gyerekként jártam az erdõt, mezõt...
Ezért készül ott a BOL![]()
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
Rendkívül érdekes az emberi faj néhány egyede..gyakorlatilag úgy élnek,gondolkodnak mint a növények.Gyökeret ereszt és bármi történik ott marad..még ha bele pusztul is.
Azért a Föld tudatos élõvilága nem így gondolkodik...vándorol...és ha kotorékot,fészket épít...de a körülmények válságosra fordulnak...szívfájdalom nélkül hátra hagyja azt.
...voltaképpen így népesült be a bolygó,így terjedt szét maga az emberi faj is.
Voltaképpen megállapítható,hogy a jobb életfeltételek keresése a természetes állapot,a helyben maradás a csökkent lehetõséggel bíró alacsonyabb létformák sajátja.
Thumbs Up |
Hát én jól érzem magam alacsonyabb létformaként
Ha válságos, élhetetlen lesz a környék persze hogy arrébb kell menni, most nem errõl volt szó, hanem hogy valaki szándékosan választja ezt az életformát, mert az "ingatlan börtön".
Megértem õket is, mindig új helyekre, élményekre vágynak, szeretik a változatosságot, kalandot, nem vagyunk egyformák.
Azt nem hinném hogy kevesebb lehetõségeket kínál a helyben maradás mint a folyamatos vándorlás, sõt!
..nem fekete vagy fehér..nem helyben maradás vs. vándorlás...inkább szürke...és mindig mérlegelni kell,hogy az adott ingatlan ami megvásárlásra,kiválasztásra kerül mennyire piacképes.Van sok ingatlan amit egyszerûen nem lehet eladni,megszabadulni tõle és élethely váltásnál csak a gaz nõ rajta.Emberünk pedig szállóra,albiba kényszerül.
De hogyan jön mindez ebbe a topicba?
Akik túlságosan növény életet élnek azokra válság (vagy csak a személyes válságuk) idején,sokkal gorombább az élet,mint a nyitottabb,mobilabb gondolkodású társaikra.
Általánosan véve a gondolkodás hiányosságai vezetnek a hajléktalansághoz,nem az ital.
Talán ha elgondolkodna a hajléktalan,mikor még lehet,hogy jó helyen van e?!.....
Nincsen olyan ember a földön aki nem jó valamiben,nincsenek értékei...Ha nem ezen a kontinensen,országban,városban kamatoztatja a képességeit...akkor máshol..Mindenkinek meg van a helye.
Thumbs Up |
OFF:
Az igaz. Még a munkahelyen is könnyebb az élete a rugalmasabb "hajlékonyabb" kollégáknakAkik túlságosan növény életet élnek azokra válság (vagy csak a személyes válságuk) idején,sokkal gorombább az élet,mint a nyitottabb,mobilabb gondolkodású társaikra.![]()