Oldala 14 of 22 ElsõElsõ ... 41213141516 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 131 to 140 of 218

Topic: Fûtés

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Azért ez nem ilyen egyszerû...
    Ha teljesen horizontális a fûtési rendszer, akkor nem fog gravitálni ha van bypass, ha nincs. Szerintem venni kell egy szünetmentest, az lekeringteti a vizet egy ideig. A lokális fûtésrõl meg kérj állásfoglalást a kandalló gyártójától, mert van ami bírja víz nélkül és van ami nem.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Kérdés, hogy mi számít teljesen horizontálisnak, azaz hány m szintkülönbség a csõrendszer legmagasabb, legalacsonyabb pontja között. Nálunk pont azért zárt a rendszer, mert a ház egyszintes, és a kiegyenlítõt nem lehetett olyan magasra tenni, hogy a cirkóhoz szükséges minimum 0,5 bárt biztosítsa. A cirkó meg kell, mert az csinálja a meleg vizet is (sajnos). Így most a legmagasabb és a legalacsonyabb pont között kb. 2,5-3 m különbség van (a klasszikus megoldással, az elmenõ ág a plafon magasságából indul a radiátorokhoz), és simán elmegy gravitációsan.
    Nyilván egy vékonycsöves-keringetõs rendszerrel, ahol a padlószinten megy az összes csõ, ott ez nem játszik.
    De a leírás alapján, ha a tartályból (kiegyenlítõtartály, puffertartály) az ereszcsatornába van kivezetve, akkor valószínûleg az a pár m szintkülönbség megvan, amivel már mûködhet gravitációsan.

Senior Member Zöld Október's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Köszönöm a válaszaitokat. Nálam úgy van, hogy van egy közlekedõ, ott van a kandalló (ott fért el). Onnan a kis és nagy szobába horizontálisan megy, a padlótól kb 10-15 cm-re. Egy ág felmegy a padlásra, ott van a tartály, abból hencon megy ki az ereszbe, ugyanerrõl az ágról (felmenõ) lecsatlakozik egy, ami megy a fürdõbe, majd onnan tovább a konyhába. Nem igazán értek az épületgépészethez. Így el tudjátok képzelni?
    Amúgy terveim között van az, hogy van egy melléképületem (nyári konyha lehetett anno) vályogból, ami még erõsen lepusztult. Tartozik hozzá egy kémény, ami elég ótvaros, nincs alapja, az alja rossz. Lebontani, újat rakni luxus. Lett öntve egy pontalap a kéménynek, fel lesz falazva a megfelelõ szintig. Ide (a kis házba) szeretnék majd beszerezni egy kis hasznát Salgót. Gondolom nem Dáriusz kincse. Ha nagyon muszáj, ott tudok majd fûteni egy kb 3*2 m-es helységet. Már csak amiatt is jó lenne, mert télen akkor tudnék itt ruhát szárítani egy kis begyújtással, nem a házban kellene, mert a penésszel így is hadban állunk. Persze ez a kisházas dolog még odébb van, mert másra is kell a pénz.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Penésszel szembeni hatékony védekezõeszköz:
    https://paramentesito.hu/id/00024_Tr...---max--16lnap

Csak egy példa, ilyesmi árban 200-400W fogyasztással, ragyogóan dolgozik családunknál több darab, különbözõ épületekben, lakásokban

Nem annyira OFF topic, mert a fûtés egy jelentõs része elmehet a lakás szárazon tartására, ez ebben segíthet.

Senior Member Zöld Október's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló st.jimmy Hozzászólás megtekintése
    Penésszel szembeni hatékony védekezõeszköz:
    https://paramentesito.hu/id/00024_Tr...---max--16lnap

Csak egy példa, ilyesmi árban 200-400W fogyasztással, ragyogóan dolgozik családunknál több darab, különbözõ épületekben, lakásokban

Nem annyira OFF topic, mert a fûtés egy jelentõs része elmehet a lakás szárazon tartására, ez ebben segíthet.
    Én szoktam venni Szavót, azzal gyilkolom. Meg szellõztetek.

Senior Member suuperbus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Valóban a Szavó a legjobb penészölõ, DM-ben kapni (vagy sima hipó töményen a falra kenve ha nincs elég pénz).

Ha megvolt a látható penész eltüntetése, a fertõtlenítés, akkor érdemes szerezni egy páramentesítõt és azt beüzemelni. Télen a lakásban száradó ruhákat is gyorsabban kiszárítja. Úgy érdemes használni, hogy szintén érdemes beszerezni egy kis páramérõ mûszert, az sem túl drága és néha ránézni. Úgy 40 - 65% között kell tartani a páratartalmat. Nem szabad csak szárítani, mert akkor meg túlzottan kiszárad a lakás, ez is elõfordulhat ugyanis. Mindig az optimális páratartalmat kell belõni és akkor penész sem lesz. Ha mégis újra megjelenne, akkor megint penészgátlóval kell elõbb leszedni és fertõtleníteni és utána érdemes beindítani a páramentesítõt. Azért ha az jól mûködik akkor kicsi az esélye az újbóli penészedésnek. Szellõztetni is kell, de az sokszor fõleg télen nem elég.

0 Not allowed!
    Papírbrikett tapasztalatokat kérdeztem már másik topicban, de itt is rákérdezek: próbálta már valaki? Reklámújság is jó bele, vagy az túl mûanyag?

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Parasztcipo Hozzászólás megtekintése
    Papírbrikett tapasztalatokat kérdeztem már másik topicban, de itt is rákérdezek: próbálta már valaki? Reklámújság is jó bele, vagy az túl mûanyag?
    Én gyártottam a nyáron. Most fogynak el az utolsók. Én tiszta kartonpapírból csináltam, minden adalék nélkül. Jól fûtött! Ha annyi idõm lenne, mint amennyi nincs, akkor foglalkoznék vele komolyabban.
    Vészhelyzetben, mondjuk egy kis belmagasságú, kicsi alapterületû épület fûtésére kiváló alternatíva.

Senior Member Unicornis's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én is gyártottam papírbrikettet, és most télen fûtöttem is vele.
    Én kevertem a papírt egy kevés fûrészporral is (amennyi volt 1-1,5%) így jobban kijött a víz a brikett belsejébõl.
    Kartonpapírt használtam én is. A színes újság nem jó, mert nem ázik, pépesedik, szét.
    A fûtési tapasztalatom róla, hogy jó a fûtõértéke (úgy érzésre), sokáig izzik, parázslik, de relatíve sok a hamuja!
    A keményfához képest legalább dupla annyi.
    Én csináltam hozzá egy pneumatikus brikett prést, azzal nagyon haladós a préselés. De az elõkészítéssel együtt azért elég idõigényes dolog.
    Csak munkanélkülieknek éri meg szerintem...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Én egyszerûen felkockázom a kartonlapokat akkorára, amekkora befér a kazánajtón, aztán egy maréknyi mehet rá mindig, mikor fát is teszek.

A topic keresõszavai: