Eredmény 1 to 9 of 9

Topic: A Balaton környéke túlélés szempontból

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!

A Balaton környéke túlélés szempontból

Árpilistól szeptemberig gyakorlatilag sír üres az egész, jó minõségû utak, épületek, hegyek, vadállatok a környezõ erdõkben, halak , víz. tiszta levegõ. csönd. És rengeteg terület. Vizi jármûvek, amelyek szintén alkalmasak lehetnek stratégiai túlélési szempontból. Ha nem is rögtön a vízpartra gondolunk az egész vonzáskörzete a tónak rendezett környezet többnyire magánszemélyek nyaralójával, hétvégi házával.
    Összeomlás esetén gyanítom a turizmus is leáll így jó túlélõ pont lehet. Mennyien indulnának pont a balatoni nyaralóhoz túlélni? Hogyan alakulna ez az egész?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    49
    Thumbs Up
    Received: 768
    Given: 827

0 Not allowed!
    Gondolom annyiban jó hogy víz mellett van, illetve több víz mellett és hogy nyugaton van, nem keleten, így a közbiztonság is kicsit jobb lehet, még baj közepén is. Hogy hányan indulnának valahová, az gondolom hogy mindig helyzetfüggõ.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 106
    Given: 1

0 Not allowed!
    Szerintem elsõdlegesen a Balaton közeli településekrõl kezdenék lerabolni a vizeket, és szárazföldeket, mint pl. a pestiek.

Ami nekik elõny, a helyismeret, amit nem lehet 3 nap alatt megszerezni.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Van egy hegy, ami szinte turistamágnes, kicsit mögötte a szõlõsök között egy ugyanolyan magas hegy, de távolabb a parttól. Ott meg vadcsapásokon kellett felmennem mert a hivatalos út amit láttam a térképen, teljesen be volt nõve gazzal. Szóval elég nagy ott is a diverzitás. Nekem helyiként már van egy kis helyismeretem. Néha sokan meglepõdnek milyen rejtett helyek, belsõ faluk vannak eldugva.

0 Not allowed!
    Szerintem a helyiek elegen vannak ahhoz, amennyit el tudna tartani a hely, úgyhogy én oda nem mennék. Fõleg, hogy a helyiek valószínûleg azt is tudják, melyik nyaralóban érdemes körülnézni, hol milyen a tulaj. Nyilván most senkit nem érdekel, de egy katasztrófa esetén biztosan elsõként a környezõ üres ingatlanokban néznek szét. Tehát te mire odaérnél, jó helyet foglalni már nem tudnál vagy addigra kipakolják a te nyaralódat. Szerintem prepper szempontból jó hely ott lakni, de távolabbról nem érdemes odamenni, kivéve ha vannak jó kapcsolatok.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 51
    Given: 27

0 Not allowed!
    A nyaralókba sok mindent nem hagynak a népek.
    A tv-t nem lehet megenni, vizet villanyt lezárják....ha gáz van ott is gáz van...
    A hegyek...csak ha van helyismeret. Déliparton egyszerûbb pl vadászni.
    Azért van itt pár csatorna ami a Balatonba folyik és a környék vadban gazdag.
    Szerintem. Tapasztalom. Északi partról nincs tapasztalat. Beljebb a Bakony az jó hely.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Szeretném egy kicsit újraindítani a topicot.
    Egy olyan megoldáson töröm a fejem, hogy a part bizonyos szakaszát a víz irányából közelíteném meg, ha a partról áthatolhatatlan vagy nehezen megközelíthetõ. Például kajakkal.
    A nádas lápos területeken vannak száraz részek. Mi van akkor ha a víz irányából török utat és a nádba építem fel a bázisomat? Onnét kajakkal kijárhatok pl strandra lángosozni, stb. Akár még korlátozottan de horgászni is. Mennyire ismerheti a vízi õrség, helyi horgászok a helyet olyan magas szinten, hogy 100 méter mélyen a nádasban megtalálnák a rejtekhelyemet? Vagy akár kifigyelnének lekövetnének?
    http://www.peca.hu/hirek/illegalisan...alatoni_nadas/
    A kép csak illusztráció:
    sajkod04.jpg
    Last edited by törölt tag -gl; 03-20-2019 at 02:14 AM.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 51
    Given: 27

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Szeretném egy kicsit újraindítani a topicot.
    Egy olyan megoldáson töröm a fejem, hogy a part bizonyos szakaszát a víz irányából közelíteném meg, ha a partról áthatolhatatlan vagy nehezen megközelíthetõ. Például kajakkal.
    A nádas lápos területeken vannak száraz részek. Mi van akkor ha a víz irányából török utat és a nádba építem fel a bázisomat? Onnét kajakkal kijárhatok pl strandra lángosozni, stb. Akár még korlátozottan de horgászni is. Mennyire ismerheti a vízi õrség, helyi horgászok a helyet olyan magas szinten, hogy 100 méter mélyen a nádasban megtalálnák a rejtekhelyemet? Vagy akár kifigyelnének lekövetnének?
    http://www.peca.hu/hirek/illegalisan...alatoni_nadas/
    A kép csak illusztráció:
    sajkod04.jpg
    A nádvágók télen majd megcirógatnak.