0
Az Ebredő erő bejött a többségnek, de egyre inkább meghalni látszik az egész Star Wars dolog. Sorra jönnek ki a filmek, nem igazán emlékezetesek. A történetek nem ütősek, a színészi játék oké, de semmi speciális. Kinyírják a régi karaktereket, az újak meg nem sok ember fantáziáját mozgatja meg. A Disney telenyomja az egész Star Wars világot SJW, feminista dolgokkal, ami egy pontig oké, de már annyira tolják hogy egyre több embernek nem tetszik. (Például kinyírták Akbar admirálist és a helyére tettek egy átlagos, lila/rózsaszín hajú nőt. Azt úgy hogy?) A boltok roskadoznak az új Star Wars filmek figuráitól és játékaitól, meg gyűjthető cuccaitól, mert senki nem veszi őket. Se gyerekek, se gyűjtők, se senki. Évek óta ott porosodnak a polcokon és nem viszik el őket. Akkor se mikor rácsapják a 70%-os árengedményt. Ez azért sokat elárul arról hogy probléma van.
Az Ébredő Erő kapott egy-egy kisebb kritikát, de a többség elfogadta és jónak tartotta, nekem is tetszett. De az újabb filmeket darabokra szedik az online kritikusok. Most nézem a Han Solo filmkritikáit, csak néhány embernek vetítették le, de még a Rotten Tomato is csak erős közepesre értékelte, pedig ők aztán propaganda elvek alapján szokták magasan értékelni a Star Wars-t. Ha már ők se akartak túl magas pontot adni rá, akkor van egy sejtésem arról hogy mennyire fog tetszeni az átlagos közönségnek.
A mostani Star Wars filmek olyanok, hogy megnézi őket a közönség, azt mondja hogy "hm.. oké, jó volt egynek", aztán továbblépnek. Ahogy a Transformers is bevonzotta a nézőket a mozikba, de nem lett fanatikus követőtábora, csak megnézték az emberek aztán elfelejtették.
Nagyon nem vagyok rajongó, de azért figyelemmel követem hogy mi a helyzet. Nekem úgy tűnik hogy a Star Wars erősen bukdácsol.