Eredmény 1 to 4 of 4

Topic: Éli könyve (2010)

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    47
    Thumbs Up
    Received: 718
    Given: 795

0 Not allowed!

Éli könyve (2010)

Meglepett hogy nincs róla topic. Hogy lehet hogy eddig nem beszéltünk a filmről?

Éli könyve (2010)

Poszt apokaliptikus film, 30 évvel a nagy háború után. Fosztogatók, gyilkosok, kannibálok és valaki egy küldetéssel.

Port.hu -ról a leírás:

"A Földet 30 évvel a történet kezdete előtt atomháború pusztította el. A világvége utáni pusztaságban az erőszak az úr. Ha nem hord az ember szemüveget, könnyen megvakulhat. Az utakon lerobbant, holtestekkel teli autók állnak, fosztogatók leselkednek a vándorokra. Éli, a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél és az élelmiszernél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Vannak, akik ölni is hajlandóak azért, hogy megszerezzék a Bibliát. Éli a kisvárosban keresztezi a környéket uraló hadúr útját. Carnegie a martalócaival megszállottan kutatja a könyv nyomát, a könyv segítségével akarja kiterjeszteni hatalmát. Az emberiség sorsa Éli kezében van."

IMDB-n 6.9/10 , Port.hu-n 7.7/10

7.7-e én is adnék rá. Többször megnéztem, ha jól emlékszem 3x, pár évente újranézem.

https://www.imdb.com/title/tt1037705/

https://port.hu/adatlap/film/tv/eli-...i/movie-107518

Mi a fő mondanivalója? Talán az hogy a hit erőt adhat, a vallást viszont rosszra is lehet használni.

Nem vagyok benne biztos hogy az egész emberiség sorsa az amiről a film szól, mert a végén csak felteszik a polcra, a többi vallásos könyv közé. Talán úgy lehetne fogalmazni hogy megmentette a kereszténységet, ami később egy új világban majd az emberiség egy részének hitet adhat?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Nem rossz film, de nálam csak egyszernézõs.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    47
    Thumbs Up
    Received: 718
    Given: 795

0 Not allowed!
    Írták rá több helyen hogy "falloutos", ami elég helytálló.

Fogj egy tárgyat, vidd el az egyik helyről a másikra, miközben el akarják venni tőled. Mint egy küldetés Falloutban, vagy bármelyik RPG játékban.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Én sem vagyok rajta nagyon, hogy többször megnézzem. Jó volt egyszer nagyon, de sem a filmben ábrázolt világ, sem a küldetés nem mozgat különösebben.

A topic keresõszavai: