0

Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
40 fok a csírahatár, fölötte elhal, vetõmagszárításnál 35-ön korlátozzuk le a gépet.
Olyan módszert valaki próbált már hogy magokat (akár vetni, akár enni) palackba (ideális esetben m.a. hordó, vagy literes befõttes üveg) zárva és CO2 (szódásszifon segítségével) gázzal feltöltve az eltarthatóság éveket nõ?
Illetve egy visszatérõ kérdésre tudnék választ: a Mostani szar befõttesüveg tetõk élettartalma nagymértékben meghosszabbítható (a konzervekkel egyetemben), ha a külsejüket valamilyen olajjal megkenjük, mert akkor nem tudnak rozsdásodni. Erre jó a motorolaj, de még az étolaj is megteszi, a lényeg, hogy nem tudjon oxidálódni, de amógy akár kicsi festéket is rá lehet hordani használat elõtt a külsõ felére. Bellülre mindig teszünk celofánt ezért azzal nincs gond.
Nyilván felbontás elõtt egy darab szalvétával letörlöm, hogy az ételbe véletlenül se kerüljön bele. A nedves pincénkben átlag 3 év után haltak be a kupakok, ezzel 5-6 év is simán pipa.
Thumbs Up |
Received: 68 Given: 48 |
Errõl jut eszembe, a pincében tárolt ananászkonzerv kilyukadt a párás légkör miatt.
A többi megúszta.
Azóta csak a vizeim vannak lent.
Thumbs Up |
Received: 5 Given: 0 |
A rizs , tészta fagyasztásos kártevõmentesítésénél elõször lefagyasztjátok pár napra , majd utána kapja meg a végleges csomagolást , vagy mehet a végleges csomagolás , és utána úgy fagyasztjátok ?
Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
Attól függ, hogy a végleges csomagolás bírja-e a fagyasztástNálunk pl. a mûanyaghordó nem fér be a fagyasztóba
![]()
Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?