Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
Rokon a kutyaólat infra panellel fûti télen. A kutyái nem panaszkodtak eddig, igaz a házuk szomszédos falai ki vannak vele rakva, nem csak egy irányból kapják a jót. Lakásban szerintem nem megoldás, hacsak nem irtózatosan le van szigetelve a ház. Megoldás lehet ha kisebb elszeparált helyen, pl. hálófülkében használsz ilyen "norvég" vagy tök tudja milyen neveken reklámozott termosztátos fûtõpanelt. Kis helységet biztosan be lehet vele fûteni. Esetleg nyaralót temperálni, hogy ne fagyjon el a víz. Erre is alkalmatlan szerintem az infra panel.
Érdemes az index fórum fûtés topikjait olvasgatni, sok hasznos infót össze lehet szemezgetni. Jelenleg a legdrágább fûtési mód az árammal fûtés, hacsak lenem maradtam valamirõl.
Az én esetemben egy jól szigetelt kis lakásban merült fel az ötlet, hogy 2 panelt beszereltetek az 1 db, kéményes gázkonvektor helyett, mert a kéményt béleltetni kellene horror áron (Bp., társasház, leglentebbi lakás). Mivel eddig is nagyon alacsony volt a fûtésszámla, árammal sem kellene ezerrel nyomatni, ráadásul teljesen megszûnne a gázszámla (szolgáltatás felmondása). A mobil panel csak tapasztalatszerzés céljából merült fel, mert azt máshol (vidéki BOL - ahol +napenergia be van tervezve a közeljövõben, családtagoknál stb.) is lehetne hasznosítani szükség esetén, de azért drága csak úgy belevágni, tapasztalatok nélkül. (Olvasom/nám a terjedelmes index-topikot is stb., de meló után általában rohadtul le vagyok fáradva.)