Oldala 7 of 10 ElsõElsõ ... 56789 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 61 to 70 of 97

Topic: Multitool-ok, szerszámok, szerszám készletek

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 203
    Given: 237

0 Not allowed!
    Ez az EDC multim. Teljesen jó, csak az a fránya csillagcsavarhúzó ne lenne ilyen vacak rajta.
    Mennyi is? 1600Ft átszámolva? Már kb. 10x behozta az árát, hogy épp kéznél volt!
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    Nem tudjátok, van olyan multitool/multibicska-gyártó, amelyik egyéni igényre szabva, modulárisan állítja össze az eszközt? Pl. nekem ebbõl a 40 féle választható szerszámból ez a 10 kell a fogó mellé: fûrész, dugóhúzó, ph csavarhúzó stb. stb. Ha nincs ilyen, akkor piaci rés.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 127
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló cattaro Hozzászólás megtekintése
    Nem tudjátok, van olyan multitool/multibicska-gyártó, amelyik egyéni igényre szabva, modulárisan állítja össze az eszközt? Pl. nekem ebbõl a 40 féle választható szerszámból ez a 10 kell a fogó mellé: fûrész, dugóhúzó, ph csavarhúzó stb. stb. Ha nincs ilyen, akkor piaci rés.
    Sajna nincsen erre, csak otthoni barkácsolás, mint lehetõség.
    (a külsõ héj miatt nem lehet kevesebb cuccot beletenni, mert gyengül a felépítés)

Egyébként nekem is hasonló a gondom, így marad a gyári...
    Nekem fogó, fûrész, kés, bitfej tartó, olló, konzervnyitó elég lenne...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Sajna nincsen erre, csak otthoni barkácsolás, mint lehetõség.
    (a külsõ héj miatt nem lehet kevesebb cuccot beletenni, mert gyengül a felépítés)

Egyébként nekem is hasonló a gondom, így marad a gyári...
    Nekem fogó, fûrész, kés, bitfej tartó, olló, konzervnyitó elég lenne...
    Igen, bosszantó, hogy jó párat próbáltam már, meg néztem a választékot, és egyszerûen nincs éppen olyan összeállítás és vagy méret, amit konkrétan én tartanék a leghasznosabbnak a magam számára, a tapasztalataim alapján. Persze, nem kompatibilis minden mindennel, de lehetne ugyanazt az eszközt többféle kialakítással is gyártani, épp a variálhatóság végett. De nem néztem utána jobban, lehet, hogy Kínában már gondoltak erre is.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 69
    Given: 49

0 Not allowed!
    Nekem van 2 leatherman-em, Wingman (kb7éve) és Wave(2éve).
    Dugóhúzó és lyukasztó ár hiányát tudnám csak egyedül felhozni.
    Amúgy mindkettõ elég volt eddig. Mondjuk vettem és gyártottam hozzá tuningot.
    Nem olcsók de eddig megérte ezeket választani. Most se tennék másképp.
    Az egyik mindig nálam van.
    Volt olcsó neve sincs is, de az nem volt a legjobb választás.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 127
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló cattaro Hozzászólás megtekintése
    Igen, bosszantó, hogy jó párat próbáltam már, meg néztem a választékot, és egyszerûen nincs éppen olyan összeállítás és vagy méret, amit konkrétan én tartanék a leghasznosabbnak a magam számára, a tapasztalataim alapján. Persze, nem kompatibilis minden mindennel, de lehetne ugyanazt az eszközt többféle kialakítással is gyártani, épp a variálhatóság végett. De nem néztem utána jobban, lehet, hogy Kínában már gondoltak erre is.
    Gépészeti okai vannak-errõl volt egy beszélgetés a hazai importõrrel-, hogy nem lehet beletenni bármit.
    A szerszámok beépítési szélessége határozza meg, mi fér be, mi nem.

Létezik variálható multiszerszám, de még prototípus szinten van, egy kis cégnél:
    https://the-gadgeteer.com/2012/01/22...-knife-review/

Nekem van Surge, ST300, sidekick, blast, pst, és egy Gerber MP600b..

Ezekbõl tudnék egy igen jót összehozni, ha lehetne.

Ha egyet kéne választanom, akkor valószínûleg wawe, vagy rebar lenne, az utóbbi kiegészítõkkel...

Igazából a svájci bicskáknál is ez a gond, hogy ami kéne, az 3 modellbõl tudnám összeépíteni...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 203
    Given: 237

0 Not allowed!
    Én, a nagy kínai mágus is megszólalok, ha már tettem azt régebben is a Ganzo multimmal. Szóval szép és jó, meg ugye ha nálad van akkor ér valamit a multi és a semminél bármi jobb.
    Legközelebb azonban biztosan nem ilyen olcsó megoldást választok. Nem rossz a Ganzo, de nagyon nem az igazi. Bármely funkciót használtam (mert használtam már elég sokat) minden funkcióban volt valami hiányérzetem. Kollégám Leatherman valami õsrégi multijával ez az érzés nem fogott el. Megfogtam, használtam. A csavarhúzók pontosan illeszkedtek, tekerésre nem nyeklett-nyaklott. Ez az érzés hiányzott nekem eddig.
    Idei tervem egy Wave Plus vagy Surge (saját -10% kuponnal ) beszerzése. Döntésem oka prózai: én sokat használom csavarozásra is, ezekben cserélhetõ a bit. Elkopott, vagy másféle kell és ki tudom cserélni, akár egyesével is. Számomra ez tökéletes megoldás. A Swiss tool és LM közt hezitáltam, de a bitek és a valós 25 év garancia a LM felé billentette a mérleg nyelvét. Valahogy mostanában meguntam az olcsó félmegoldásokat és a "kötelezõ" tanuló köröket lefutva megjöttem a prémium termékek világába. Kevesebbet de sokkal jobbat, vagy valami ilyesmi.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Én, a nagy kínai mágus is megszólalok, ha már tettem azt régebben is a Ganzo multimmal. Szóval szép és jó, meg ugye ha nálad van akkor ér valamit a multi és a semminél bármi jobb.
    Legközelebb azonban biztosan nem ilyen olcsó megoldást választok. Nem rossz a Ganzo, de nagyon nem az igazi. Bármely funkciót használtam (mert használtam már elég sokat) minden funkcióban volt valami hiányérzetem. Kollégám Leatherman valami õsrégi multijával ez az érzés nem fogott el. Megfogtam, használtam. A csavarhúzók pontosan illeszkedtek, tekerésre nem nyeklett-nyaklott. Ez az érzés hiányzott nekem eddig.
    Idei tervem egy Wave Plus vagy Surge (saját -10% kuponnal ) beszerzése. Döntésem oka prózai: én sokat használom csavarozásra is, ezekben cserélhetõ a bit. Elkopott, vagy másféle kell és ki tudom cserélni, akár egyesével is. Számomra ez tökéletes megoldás. A Swiss tool és LM közt hezitáltam, de a bitek és a valós 25 év garancia a LM felé billentette a mérleg nyelvét. Valahogy mostanában meguntam az olcsó félmegoldásokat és a "kötelezõ" tanuló köröket lefutva megjöttem a prémium termékek világába. Kevesebbet de sokkal jobbat, vagy valami ilyesmi.
    Hát, nem tudom. Lehet, hogy meg tudnék venni 50-60 rugóért egy ilyet, de az én fejemben ez egészen biztosan pazarlás volna, mert nem érhet meg ennyit. Inkább ne legyen tökéletes a tizedéért. Ennyi pénzbõl... nem is sorolom, mennyi hasznos cuccot, ellátmányt stb. veszek inkább. Nyugaton, az ottani bérszínvonalon, és nem mellesleg: az ottani OLCSÓBB ÁRAKON persze máshogy mennének ezek a dolgok nálam is, nyilván.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igen érthetõ amit mondasz, de...

amikor két fogommal egyszerre jakefáltam valamit nem ártott meg hogy jó minõségû a cucc.
    pl amikor a niva elsõ fékbõl kellett kicibálnom 2 csapot pont jó volt hogy erõs volt a fogó mert nem
    engedett akkor és ott....a Wingmanon elég nagy fogó van és rugós!! a legjobb!!

És a lényeg fogod e kínozni a cuccot?, vagy csak azért kell mert mégis hátha...ha mégis hátha akkor jó az olcsóbb
    De valóban "kicsit" túlárazott. Egyszer kell megszívni.....
    És a Leathermeneket faszán cserélik, javítják itthon ha Magyországi a beszerzés!!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése

Ugye hogy ugye??
    A surge az kurva nagy!!! nekem... bár árban nem sok a difi a Wave-el szemben.
    Wave(+) se könnyû....de méretben és tudásban is jó.
    Néztem hogy cserélhetõ a fogó éle de nem cserélek csak ezért.

A Wave tokjában van egy ilyenem:

http://www.bladeshop.hu/www-bladesho...Tool-2-0-Black

fa ládát is feszítettem már fel vele. fasza cucc! csak megint az ára....de nem bántam meg!