0
Hidropóniának hívják a módszert. Salátát sok felé termesztenekvízen úszó lyukacsos tálcára tett maggal. Azt hiszem ez a legrégebbi. Amit én is láttam, az Egyiptomban retek volt vízkultúrás üvegházban (nem fûtötték...). De van olyan is, hogy föld helyett égetett kerámiagolyókat használnak.
Krumplit termelhetsz betonon is. Szórd szét a szalmát arra a vetõkrumplit és ismét szalmát. Már csak locsolni kell. A youtub-on errõl sok videó van. Ha szalma nincs, akkor valami más fedõanyag is jó lehet...
Thumbs Up |
Received: 2 Given: 0 |
Thumbs Up |
Received: 51 Given: 127 |
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
http://cuccos.com/hobby/index.php?op=dyncont&contid=301
Tanulmányozd a magaságyásos technológiát, majd ötvözd a fentivel!
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Szia!
Bár nem mostani hozzászólás, de elmondom, én hogyan csinálom.
Kétmillió befõttes üveg sorakozik nálam, de a gyorséttermekbõl rendszeresen kundészok mûanyag vödröket, 5-10 literes kiszerelésekben, savanyúságot elrakni azokban is érdemes ínséges idõkben! Továbbá léteznek azok a receptek, amik ún. beledobálós módszerrel az éppen akkor érõ zöldségeket savanyítják, azokat is ilyen vödrökben szoktam elrakni, kisebb dinnyéknek, patiszonnak, ilyesmiknek például ez a legmegfelelõbb. Nálam rendkívül bõ termés van mindig, ezeket a vödröket elcserebelélem. Magunknak természetesen üvegekben tartósítok, de volt alkalom, hogy olyan potom áron jutottam karfiolhoz, hogy ilyen vödrökben raktam el, és elfelejtettük, négy éves karfiolt ettünk kifogástalan állapotban!
Érdemes tehát hordókat és vödröket raktározni!
Éttermek, pizzériák naponta termelik ki, egy kis házi tojásért/zöldségért cserébe szívesen félretesznek jónéhányat, de a neten árulják is ezeket fillérekért a rátermettebb melósok, érdemes körülnézni ezügyben!