Oldala 186 of 223 ElsõElsõ ... 86136176184185186187188196 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,851 to 1,860 of 2221

Topic: Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló cattaro Hozzászólás megtekintése
    "BE CLEVER" márkájú 'neon glow stick' kémiai világítórúd, 129 Ft/db a Penny Marketben. 4-5 féle színben volt, én zöldet és kéket vettem. A szilveszteri árukészlet leárazott maradéka, érdemes sietni, akit érint. Állítólag 8-10 óráig világít, most nem próbáltam ki.Csatolmány 8397
    Lányom vetetett a Penny-ben ilyen világítós cuccokat. Az elsõ 2-3 órában tényleg jó fénye van, de az ötödik órától már 200 méterrõl nem veszed észre.
    Annyi pénzért megérte szerintem. Nem tudod meddig tárolható?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    15 cm hosszú, 1 cm vastag.
    Last edited by cattaro; 01-04-2019 at 08:34 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Alpha Hozzászólás megtekintése
    Lányom vetetett a Penny-ben ilyen világítós cuccokat. Az elsõ 2-3 órában tényleg jó fénye van, de az ötödik órától már 200 méterrõl nem veszed észre.
    Nincs a légmentesnek tûnõ, sötét fóliacsomagoláson eltarthatóságra vonatkozó infó, szerintem elég sokáig, ha nincs hõben/napon.

(valamit elcsesztem, mert még egyszer posztoltam ugyanazt, pedig csak kiegészíteni akartam a méretadatokkal. remélem, tudom törölni a duplumot.)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Alpha Hozzászólás megtekintése
    A moose.hu-n az olvasható, hogy "Tipp: a hõmérséklet csökkentésével (pl. fagyasztóba téve) a mûködési idõ meghosszabbítható." Persze ott egy "kissé" drágábban kapható ugyanez, 500 Ft/db vs. 130. http://moose.hu/vilagito-fenyrud-3-db.html

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Megvettem, részben az itteni, fórumbeli ajánlások alapján Dr. Kós Károly: Mihez kezdjünk a természetben c. könyvét egy antikváriumban 2300 Ft-ért, kicsit drágálltam eleve, de hát hiánycikk, régi kiadás, máshol sokkal drágább, ha lehet egyáltalán kapni.
    Nos, nem olvastam még el teljesen, majd hétvégén, de alaposan átlapoztam, értelmeztem a szerkezetét, és elég nagy csalódást okozott prepper szempontból. Ez inkább egy gyerekeknek szóló ismeretterjesztõ könyv, bemutatja nagyjából, hogy ez is van meg az is van, de nem igazán nyújt semmilyen érdemi segítséget a gyakorlati boldoguláshoz a vadonban. A számomra szükséges gyakorlati infókat más könyvek jobban tartalmazzák. Nem azt mondom, hogy rossz könyv ez, hiszen elsõ _beavatásra_ jó lehet, de aki már túl van ezen, az nem fog sok új infót kinyerni belõle (néhány apróságot talán).
    kosk.jpg

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 97
    Given: 62

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló cattaro Hozzászólás megtekintése
    Megvettem, részben az itteni, fórumbeli ajánlások alapján Dr. Kós Károly: Mihez kezdjünk a természetben c. könyvét egy antikváriumban 2300 Ft-ért, kicsit drágálltam eleve, de hát hiánycikk, régi kiadás, máshol sokkal drágább, ha lehet egyáltalán kapni.
    Nos, nem olvastam még el teljesen, majd hétvégén, de alaposan átlapoztam, értelmeztem a szerkezetét, és elég nagy csalódást okozott prepper szempontból. Ez inkább egy gyerekeknek szóló ismeretterjesztõ könyv, bemutatja nagyjából, hogy ez is van meg az is van, de nem igazán nyújt semmilyen érdemi segítséget a gyakorlati boldoguláshoz a vadonban. A számomra szükséges gyakorlati infókat más könyvek jobban tartalmazzák. Nem azt mondom, hogy rossz könyv ez, hiszen elsõ _beavatásra_ jó lehet, de aki már túl van ezen, az nem fog sok új infót kinyerni belõle (néhány apróságot talán).
    kosk.jpg
    Ezt inkább tudom ajánlani:

https://www.scribd.com/doc/301185825...Enciklopediaja

nem prepper inkább bushcraft de nagyon hasznos.
    Nekem is van. Télleg jó.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló LSVF Hozzászólás megtekintése
    Ezt inkább tudom ajánlani:

https://www.scribd.com/doc/301185825...Enciklopediaja

nem prepper inkább bushcraft de nagyon hasznos.
    Nekem is van. Télleg jó.
    Igen, ezt is megrendeltem antikvár példányban, állítólag jövõ héten vehetem át a bookline egyik áruházában. Jó, hogy le lehet tölteni ezeket a netrõl is, de nekem kifejezetten nyomtatott és kötött példányok kellenek, hogy net vagy áram nélküli helyzetekben is rendelkezésre álljanak, a tanyai BOL-ban van már egy-két könyvespolcnyi túlélõ/prepper/bushcraft/kertészeti/természetismereti/barkács/gasztro/eü/mindennapi praktikákat tartalmazó minikönyvtáram sok egyéb könyv mellett. Ezeket sokat olvasom is, fõleg hétvégente, szabik alatt, meg persze próbálgatom is a gyakorlati alkalmazásukat. Persze itt, a városban is vannak hasznos könyveim vész esetére. Békeidõben meg a net is hozzájön, pl. ez a fórum. Ha összejön a listámról még hiányzó 3-4 darab könyv is, majd közlök egy listát a "prepper könyvtár" topikban, 1-10-es skálán értékelve õket a szubjektív hasznosság terén.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 97
    Given: 62

0 Not allowed!
    Nekem is antikváros van.
    Nem töltögetek én se.
    Ehetõ vadnövények, és gomba határozó se maradjon ki....
    De gondolom ezek már vannak.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 142
    Given: 1

0 Not allowed!
    Vettem egy ilyen LedLenser lámpát:

https://www.obi.hu/zseblampak/ledlen...ampa/p/4140679

Állítólag valami bentragadt rendelést neveztek át, és az obi-nak kiadták értékesítésre.

Kb egy hete van meg, eddig azt mondom, amire kell, arra kiválóan megfelel.
    4 módja van:
    világít
    kicsit világít
    ha nyomom a gombot nagyon világít, vagy villogtatni lehet vele...
    és a nem világít.

Nekem ennél több nem kell, a telek végéig(kb 80m) fókuszálva simán ellátni, sõt tovább is.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló LSVF Hozzászólás megtekintése
    Nekem is antikváros van.
    Nem töltögetek én se.
    Ehetõ vadnövények, és gomba határozó se maradjon ki....
    De gondolom ezek már vannak.
    Vannak persze, többféle is, igyekszem eleve jónak értékelt cuccokat beszerezni. Egy könyv van, amit reménytelennek tartok beszerezni, a Ray Mears-könyv, azt letöltöttem persze, és majd a fontos részeket összevágom egy fájlba, azt majd kinyomtatom és befûzöm. Illetve, szeretnék egy jó, kezdõknek ajánlható/használható horgászkönyvet is beszerezni, utoljára gyerekkoromban horgásztam, egy kb. 30 cm-es dévérkeszegig jutottam, úgyhogy nem ártana valami errõl a területrõl is. Tippek jöhetnek!