Oldala 29 of 40 ElsõElsõ ... 19272829303139 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 281 to 290 of 395

Topic: PC szervíz

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Köszönöm, úgy néz ki nehezebb lesz mint gondoltam.
    Nincs semmi nagy erõforrás igényem, maximum youtube ami olyan.
    Sajnos a mostani is sokszor leül a firefox alatt is, valahogy elfogy a memória, jó hogy sok lap van megnyitva de 2giga ram hova kell neki (akkor kezd belassulni).
    Firefox újraindít megint megy szépen. A másik kettõ meg nem tudom hol van, talán a videókártya köti le?
    Asztali nem opció, nincs helyem
    Ha lenne helyem erre rátolnám a monitort és egyenlõre meg lenne oldva.
    Nem fiókos vinyóra gondoltam, csak hogy nem kell érte szétszedni a gépet.
    A mostani alján semmi ablak, még akkunak sem.

Van bolt ahol ilyen használt gépeket árulnak vagy apróhirdetési oldalakon kell keresni?
    Milyen oprendszer a preferencia?
    Linux-al sokat spórolhatnál.

Amúgy kinézel bármit, rákeresel, hogy teszt, ott meg lesz körbefotózva és leírják, hogy mi van az esetleges ajtók mögött a hátlapon. Valószínûleg elég lesz a konzumer tetejét lõni ilyen szempontból, asszem dell inspiron 7000-res széria már olyan ajtókkal jött. VAgy az üzleti alja, pl lenovo thinkpad (nem vagyok benne biztos, hogy hova tartozik, meg talán évjáraton is múlik). Ha valamit sikerül lõni 8 GB rammal az már királyság, meg a matt ips képernyõre mennék rá, ha sokat ülsz elõtte, de az csak használtban lesz ennyiért szerintem.

Processzor az ilyen formán szinte mindegy i3, vagy följebb, ha van bármi aminek nem "U" (H, vagy HQ a jó) az utolsó betûje az segíthet, de ez is csak használtban lesz ennyiért.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Mindig a legfrissebb Firefoxot használom. Valahogy megszoktam, de most akkor nézegetek mást.
    Van fent Opera és Chrome is, de valahogy nem szimpatikusak.
    Régen Netscape-es voltam, megpróbálom ezt a Brave-et
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló st.jimmy Hozzászólás megtekintése
    Milyen oprendszer a preferencia?
    Linux-al sokat spórolhatnál.
    Windows.
    Linuxnak régen sokszor nekifutottam, de mindig elfogyott a türelmem hogy sokat kell mindennel kínlódni ami win-en csak pár kattintás.
    Már biztosan sokat javult a dolog, de sok program csak windows-ra készük, nem akarok emulátorokkal kínlódni.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,104
    Given: 1,122

0 Not allowed!
    Az új gép problémázik a másik HDD meghajtóval is. Fogja magát és leáll 30 másodpercre. Nem találja a meghajtót, aztán meg a várakozás után mégis megjelenik. De még képnézegetésnél is leállt. Minden 5-ik kép után. Most beszereztem egy másik M.2-es SSD-t, egy 1 terrásat, aztán a HDD-t csak arra fogom használni hogy átmásoljam rá a dolgokat és biztonsági másolatot tartsak rajta. A rendszernek itt a 240-es M.2-es, meg lesz az 1 terrás a többi dologra. Remélem többet nem kell költenem, mert ingem gatyám ráment erre. Bízom benne hogy most már tudok dolgozni is rajta, meg játszani is, meg minden.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,104
    Given: 1,122

0 Not allowed!
    Megérkezett a kínai M2-es adapter kártyám és a Samsung M2-es SSD "memóriám". Mivel ez az SSD nagyjából ugyanannyiba kerül mint a dobozos verzió, így ezt választottam.

Muszáj, mivel a merevlemezek közül az egyik nem hajlandó menni a gépben, a másik meg gyanúsan haldoklik. Szóval az SSD lesz amin dolgozom, a haldoklón lesz a biztonsági mentése a munkáimnak.

- Szóval megjött az "óccókínai" kártya. 11 dollár. összecsavaroztam, beleraktam az SSD-t, betettem a gépbe. Windows indít, nem látja.

- Restart, BIOS látja, save settings and restart. Windows még mindig nem látja.

- Keresgéltem a neten Samsung programját leszedtem. Az csináltatott velem egy USB boot izét. Arról bootoltam, ami azt mondta hogy "frozen state" állapotban van a meghajtó. Hogy húzzam ki, várjak és dugjam vissza és menni fog. Megcsináltam, nem ment.

- Restart, a Windows nem látja. Újabb Googlizás, találtam egy videót. Windowsba épített meghajtóformatáló. Elindítottam, és látta a Win az üres, bár még inaktív SSD-t. Megcsináltam amit a fickó mondott a videóban, 3 másodperc alatt leformatálta a rendszer, most már mûködik és látja a Windows.

Hogy mi volt az az ökörség a Samsung programmal arról gõzöm sincs. Ha a megoldás egyszerû akkor minek egy bonyolult, a gépre veszlyes megoldás? Gép fut, és közben tökölni a kábelekkel. Hát, nem tudom.

A lényeg hogy megy és jelenleg minden mûködik.

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 255
    Given: 301

0 Not allowed!
    Csak, hogy az utókornak megmaradjon:
    Start menü -> számítógép -> jobb klikk -> kezelés
    Kezelés ablakban tárolás menüpont -> lemezkezelés almenü. Itt megjelenít minden nem aktivált lemezt is. Lehet aktiválni, particionálni, betûjelet adni nekik, ilyesmik
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Csak, hogy az utókornak megmaradjon:
    Start menü -> számítógép -> jobb klikk -> kezelés
    Kezelés ablakban tárolás menüpont -> lemezkezelés almenü. Itt megjelenít minden nem aktivált lemezt is. Lehet aktiválni, particionálni, betûjelet adni nekik, ilyesmik
    Van itt "recovery"?
    Mert sd formázáskor be volt dugva a külsõ vinyó és alapértelmezettnek azt dobta be, csak meghajtó betûjel volt nem tûnt fel.
    Mikor a másik program túl gyorsan írta ki az img-t, néztem meg mit tettem

Vagy van rá ingyenes program?
    Egyet próbáltam sok dolgot megtalált, de visszaállítani csak pénzért hajlandó.

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 255
    Given: 301

0 Not allowed!
    Nem tudok róla, hogy itt lenne ilyen. Ez már a windows "mélyvíz".
    A program ami megtalálta az adataid nincs fent valami t-rent oldalon?
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Van itt "recovery"?
    Mert sd formázáskor be volt dugva a külsõ vinyó és alapértelmezettnek azt dobta be, csak meghajtó betûjel volt nem tûnt fel.
    Mikor a másik program túl gyorsan írta ki az img-t, néztem meg mit tettem

Vagy van rá ingyenes program?
    Egyet próbáltam sok dolgot megtalált, de visszaállítani csak pénzért hajlandó.
    Én a wise data recovery progit használom, ingyenes változata is van, itt találod:

https://www.wisecleaner.com/wise-data-recovery.html

Készülj fel, hogy több éves cuccokat is megtalál, ha nem felülírt területen maradtak meg Én megdöbbentem rajta, miket mutat. A visszaállítás simán megy, kivéve ha maga a fájl sérült, ebben az esetben szerintem nem lehet mit tenni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Köszönöm, megpróbálom.
    Szerencsére nincs felülírva, egy pár 100 megás img-t írtam ki egy 1.5TB vinyóra.
    Pár magyar torrent oldalon kerestem csak programot.