0
https://kanizsaujsag.hu/hir/201901/p...-nem-foldmuves
Nem biztos, de gyanítom oktathatta volna a tisztelt tanárokat a témában, de hát nem volt iskolája, ne vegyen földet.
Egy aranykalászos gazda tanfolyam felénk 60.000 Ft és három hónap. Kisstílû volt a fickó, hogy ennyiért hamisított. Akár sittre is vághatják. A büntetés és a bûnügyi költség ennél jóval több lesz!
Lehet hogy oktathatna, de a törvény azért született dán mintára (ott dán felsõfokú agrár diplomát írnak elõ), hogy külföldi csak nagyon nehezen szerezhessen mezõgazdasági földtulajdont... Mint tudod, a magyar termõföldek piaci ára eltér az EU-tól. Lefelé. A zalai földek jók, magas aranykorona értékûek. A szántótól a gyümölcsös még jobb, értékesebb. Sajnos, nagyon ritkán adják el õket. Tudomásom szerint hirdetve sincs, csak kéz alatt forognak... Lehet, hogy valami zsebszerzõdéses dolog van mögötte?
| Thumbs Up |
| Received: 88 Given: 35 |
Nyertél. Áremelés is volt 99+60
De még így is olcsóbb lett volna...
| Thumbs Up |
| Received: 17 Given: 3 |
received_1480227562108568.jpg
A vasárnapi sült.
Remélem, amikor összeomlik minden, akkor is ilyeneket tudok majd az asztalra tenni.
Sertés karaj, füstölt húsos szalonnával tûzdelve, vörösboros alapon megsütve.
Egy barátom mondta régen, hogy jöhet bármilyen világ, falun nem hal éhen az ember.
![]()
Hazámban bárhol lehetek, mindenhol otthon vagyok.
Hazámban minden utat ismerek.
(Idézetek a Nagy zûr Korzikán c. alapmûbõl)😀
| Thumbs Up |
| Received: 90 Given: 8 |
Nem teljesen a tanyasi eletrol szol, de mar regota olvasgatom ezt a blogot. Roviden: egy magyar ember tobb tarsaval egyutt vett egy tobb ezer hektaros farmot Zambiaban es ott termelnek mindenfelet. Leirja hogyan elnek a farmon, milyenek a helyi emberek stb...
https://magyarfarmerzambiaban.blog.h...a_es_a_covid19
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
Nem tudom melyik témába illik...
Tud valaki olcsó ötletet villanypásztor karónak?
Akác karókat árulnak 2-300ft körül, csak hát nagyon nem a közelben.
Műanyagok drágábbak, meg ott is láttam már hogy nem postáznak.
Felmosónyél, seprűnyél (fa/műanyag bevonatos fém), gondolom nem túl tartós.
Bambuszom lassan nől/szaporodik, abból még nem tudok használni.
Olcsó, bevált, mindenhol beszerezhető, legalább 3 évig tartós megoldás van?
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
Nekem akác karó volt és PVC cső darab volt rácsavarozva szigetelő gyanánt. Mivel nincs a közeledben akác karó, szerintem keress fel fűrésztelepet, hátha van valami leeső anyag, ami a célodnak megfelel.
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
Keresgetek folyamatosan talán majd akad akác a közelben is. Egyenlőre kis terültet lesz bekerítve, lehet ideiglenesen vágok akkor fenyőből.
Vad ellen lesz, rongálnak mindent
Anno mamám próbálkozott zörgő dolgokkal, vérrel, hajjal, de hiába. Még a szomszéd pottyantósának a szaga sem ijesztette el őket.
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Karó nem tart három évig, talán csak ha fémből van. Az akác a legmegbízhatóbb, de abból is ki kell fogni azt, amelyiket nem kell folyton igazgatni. És akkor is folyton igazgatni kell, mert az a rohadt villanypásztor az ilyen
A fákat meg lehet védeni lószarral, mi legelőn úgy védjük a csemetéket. Szó szerint körbe van rakva a citrommal, legalább két lapátnyi egy-egy tőhöz, és nem megy rá a vad, legalábbis az őz, szarvas nem. Disznó nem jár arra, azt nem tudom, távol tartja-e.
Last edited by Dream_walker; 05-01-2022 at 07:25 PM.