Oldala 4 of 15 ElsõElsõ ... 2345614 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 31 to 40 of 144

Topic: Gazdasági összeomlás

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Érdekes, hogy itt még nem említettem, pedig 2-3 éve vesszõparipám, hogy ugyanolyan csapdát készítenek elõ, ami a svájci frank esetében volt.
    -Az alapkamatok irreálisan alacsonyak az egész világban így nálunk is. Ez nem marad így örökre egyszerû gazdasági törvényszerûségek miatt. Semmi nem marad örökre szélsõséges állapotban.
    -Az amcsik elkezdtek kamatot emelni, ahogy várható volt. Ez magával fogja hozni a többi ország kamatemelését is, mert mégiscsak a dollárral kell versenyezniük, ami nem könnyû.
    -Irdatlan tempóban emelkedik az átlagbér és ezt bérinfláció fog követni. Ennek egyenes következménye lehet a kamatemelés, hogy ezt a folyamatot megállítsa.
    -Hatalmas mennyiségû pénzt nyomtattak, ami gerjesztheti majd az inflációt. Hogy ez nincs így egyenlõre az a világgazdaság fõbb régióinak egy jó indikátora. Csehül állnak.
    -Ami a svájci frank esetében a 190 árfolyamos biztosítás lehetõsége volt, az most a fix kamat lehetõsége (magasabb kamatért cserébe) Egyikkel sem él a hitelfelvevõk nagy része, mert az csak "felesleges pénzkidobás".
    -a gazdasági növekedésünk nagyrészt az uniós források miatt van. Amint ezt elzárják, akkor nagyobb kockázatot jelentünk majd a befektetõknek, amit nekünk magasabb kamattal kell majd honorálnunk. Ez legkésõbb 2020-ban elkezdõdik. Úgy tudom, de javítsatok ki, hogy a következõ 7 éves uniós költségvetési tervben már nem szerepelnek ezek a támogatások hazánk részére.
    És egy cikk, hogy mostanra már kezdik nagyon finoman kapargatni a témát, most, hogy már szinte mindenki újra nyakig eladósodott.

http://index.hu/gazdasag/2017/08/02/...at_lakashitel/

Valaki elárulná nekem, hogy mi akadályozza meg a forintot abban, hogy 20, 30, vagy akár 100 százalékos legyen az alapkamat? Ha beindulnak a fenti folyamatok, akkor ez igen gyorsan végbemehet.
    De azért köszönöm szépen a 10%-nál a jellemzõen 50% körüli törlesztõemelkedést is.
    Last edited by Kamionos; 08-02-2017 at 07:33 PM.
    "A boldogság a saját útját járó ember nyugalma"

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 924
    Given: 955

0 Not allowed!
    Venezuelában már olyan nagy a gazdagság, hogy az emberek eldobálják a pénzt. (Bár lehet hogy más lehet az oka...)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Venezuelában már olyan nagy a gazdagság, hogy az emberek eldobálják a pénzt. (Bár lehet hogy más lehet az oka...)

Figyelem fél szemmel a venezuelai összeomlást. Rendkívül kíváncsi volnék a venezuelai prepperek beszámolóira, nyilván vannak ott is jó páran. Fel kéne kutatni a fórumaikat.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 202
    Given: 236

0 Not allowed!
    Jó ideje lehet onnan olvasni ezt-azt. Ha megtalálom akkor linkelem egy kint élõ magyar nõ beszámolóját, FB-on írogatott mik vannak. Már tavaly is elég meleg volt arra a helyzet, órákat álltak sorban egy kenyérért, vagy egy liter olajért. A tönkrement mosógépet sem nagyon tudta javíttatni vagy pótolni, illetve víz már akkor is csak hol volt, hol nem volt, az árammal együtt. Kerestem, de sajnos most nem találtam meg, pedig igencsak tanulságos lehetne mindannyiunknak.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 122
    Given: 250

0 Not allowed!
    Egy érdekes cikk a venezuelai helyzetrõl: With Venezuela in collapse, towns slip into primitive isolation
    Loco en el coco

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 202
    Given: 236

0 Not allowed!
    Megint nekifeküdtem, mert csak zavart ez a Venezuela téma, hogy valahol olvastam. Aztán leesett, totál nem témába vágó oldalról voltak infók.
    Indexen van egy topik errõl, én Etus nevû felhasználó hozzászólásaira akadtam rá a mosógép (!) topikban, mivel anno valami elromlott neki és meg akarta javítani. Érdemes olvasgatni, a "túlélés" náluk mindennapos "játék", minden ami most itt alapvetõ dolognak tûnik, na az abban a helyzetben ott érték és hiánycikk. Addig kell beállítani a készletet míg megengedheti magának az ember, utána már késõ lesz.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Egy érdekes táblázat, a történelmi adatok alapján:

gazdasági táblázat.jpg

Nem tudom, hogy a jövõre nézve mennyire jós-értékû, mivel a közelmúltban történtek, a közeljövõben pedig esélyesek olyan események a világgazdaságban és a világpolitikában, amelyek esetleg boríthatják a bevált receptet.

szerk: Valamiért kicsiben tölti csak fel, itt van nagyban:
    https://imgur.com/PSvkgiC
    Last edited by Dream_walker; 08-13-2019 at 12:51 PM.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 65
    Given: 8

0 Not allowed!
    Nem tudtam hova rakjam, remelem itt jo lesz. Egy erdekes cikk Kubarol, en ezt nem is tudtam.

https://index.hu/gazdasag/2019/08/25...s_olaj_valsag/

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Valóban érdekes.

Szerintem egy ilyen radikális változást csak diktatúrában lehet végrehajtani. A történelem során ennél durvább nélkülözést is átvészeltek az emberek, de azok kõkemény diktatúrák voltak. A "szabad demokráciákban" lehetetlen lenne tömegesen rávenni az embereket, hogy mondjanak le a jólétrõl a gyerekeik jövõjének érdekében.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 65
    Given: 8

0 Not allowed!
    Azt hiszem sajnos igazad van. Es mar olyan drasztikus lepeseket kellene tenni, hogy elkeruljuk akar a gazdasagi akar a termeszeti osszeomlast, hogy azt az emberek nagy resze nem tenne meg.

A topic keresõszavai: