Oldala 27 of 220 ElsõElsõ ... 1725262728293777127 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 261 to 270 of 2197

Topic: Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Daniui Hozzászólás megtekintése
    Egy jó tanács, nézéték meg vagy kérdezzétek meg az eladótól hogy a penge meddig fut a markolatban, mert az ilyen kis okoskodások mint amilyenek a tárolórekeszes rambo kések is a markolatban lévõ penge hosszt rövidítik le ezáltal könnyebben tönkre megy a kés hosszú távon.
    A 860-as "half tang" pengés. Így a penge beágyazottságát nem csökkenti, csak a markolat merevségét. Ami szintén károsan hat az élettartamra, de nem annyira. A mérete miatt, ez egy "másodlagos" munkakés, nem ezzel végeznék komoly erõmunkát, csak finomabbakat.
    Nem is tudom készít-e a MORA "full tang" kést.

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    A 860-as "half tang" pengés. Így a penge beágyazottságát nem csökkenti, csak a markolat merevségét. Ami szintén károsan hat az élettartamra, de nem annyira. A mérete miatt, ez egy "másodlagos" munkakés, nem ezzel végeznék komoly erõmunkát, csak finomabbakat.
    Asszem nem, van egy haromnegyedes heavy duty-m toluk, mult heten bogracsoztunk, s mindent azzal csinaltam faugyileg, direkt nyuztam, kinoztam, ronkhasogatas, favagas, bokrot vagtam ki vele, ami a csovon kifer. Birta. Persze ez csak egy vadasz/horgaszkes. 32 fontert jo. Szvsz.

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Tudtommal nem készít nagyobb késeket, a mora mellé kell más szerszám is.

0 Not allowed!
    Nekem is van, még régebben vettem. Ennél az élezõnél az egyik oldalon kiszélesítettem a mûanyagot, hogy vastagabb kések, sõt a Fiskars fejszék is elférjenek benne.Az élezést sok minden befolyásolja, pl a Fiskars fejszét elég volt egyszer áthúzni és borotvaéles lett, míg lágyabb rozsdamentes anyagú késeknél ez nem feltétlenül lesz így keményebb kések jobban élezhetõk. Másik dolog az hogy az olyan eszközök amelyeket kézzel lettek fenve, nem biztos hogy jó szögben van az él kialakítva. Ezzel az eszközzel ideális szögben lehet az élszöget kialakítani. Ha a fenés nem eredményes, akkor elõfordul hogy a penge élszöge tompább az élezõénél, és elõször csak a két szélét kezdi forgácsolni.
    Ezt praktikusan egy órás lupéval lehet megszemlélni. Kellõen erõs fénynél megnézzük az élt, többnyire látható hogy az élezõ hol forgácsol.
    Az élezés végén érdemes acéllal lehúzni az élt, ha van otthon jó minõségû acél,anélkül egy másik kés hátával. erõt nem szabad kifejteni, csak simogatás-jelleggel.

0 Not allowed!
    Legutóbbi szerzeményem egy http://www.hidegfem.eu/images/termek...%2001mb366.jpg
    Böker Magnum Fire Dept egykezes, szerintem minden autóban lennie kellene, mert egy mozdulattal elvágható vele a biztonsági öv, és az üvegtörõvel kitörhetõ az üveg. Vízbe esett autónál sokan nem tudnak kiszabadulni az autóból, mert nem tudják kitörni az üveget, az ajtó pedig csak akkor nyitható ha már a nyomás kiegyenlítõdött. Azonban peches esetben olyankorra elfogyott az oxigén.

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Daniui Hozzászólás megtekintése
    Egy jó tanács, nézéték meg vagy kérdezzétek meg az eladótól hogy a penge meddig fut a markolatban, mert az ilyen kis okoskodások mint amilyenek a tárolórekeszes rambo kések is a markolatban lévõ penge hosszt rövidítik le ezáltal könnyebben tönkre megy a kés hosszú távon.
    Azokban valóban nincs nyéltüske , de a markolat alu, abban jó húsz milliméter hosszú a penge folytatása, plusz egy hatos csap nyúlik át az üregbe és egy hatos anyával van rögzítve-legalábbis az enyémben. Hacsak nem kap extrém terhelést, jó darabig használható. Persze nem autókarosszéria bontásra való.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Kárpát-medence
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na, megjött végre a tomahawkom.

Unter Curlery M48 Tactical Tomahawk

A nyél nem tûnik túl strapabírónak, mûanyagos hatása van. A penge borotvaéles, a hegyes vége nem az. Egy pár faágat vagdaltam szét vele, karvastagságúval már meg kellett birkózni, plusz a hegyes végével egy téglát vertem szét különösebb erõfeszítés nélkül, a fémen karcoláson kívül nincs más felületi sérülés. Természetesen ez elsõsorban önvédelmi eszköz, tehát nem fát vágni és falat bontani kell vele Hosszabb és nehezebb mint számítottam, némi gyakorlás és biztos kéz kell hozzá, hogy az ember ne verje fejen/karon magát az egyik végével, miközben hadonászik.Van hozzá egy patentos tok, ami elég gyenge minõségû, a varrás a tetején már szétfoszlott és az egyik patent mozog. Hiányolok róla egy csuklópántot, de a nyél végén van egy lyuk erre a célra, úgyhogy majd rakok bele egyet.

Összességében megérte az árát, shippinggel együtt sem volt 10k HUF. Többet nem adnék érte, SOG Tactical Tomahawk és ColdSteel Trench Hawk között vaciláltam még, viszont a SOG indokolatlanul drága (19k) és inkább szerszám, mint fegyver, a ColdSteel pedig nem szállít Magyarországra.
    Last edited by MaRee; 08-22-2013 at 09:36 AM.
    A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Kárpát-medence
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha otthon leszek megnézem melyik eladó, igen, Made in China ez is. A shipping 2000 HUF körül volt.
    A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.

0 Not allowed!
    Ma jött meg a nagy Alice packom.
    Eredeti USA cucc, s bár már kiment a rendszerbõl, használható. Eddig is volt hátizsákom, de ebben minden elfér:
    http://www.youtube.com/watch?v=_D_IDCKV5IM

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Vettem egy zarhato, aluminium taskat loszert tarolni, par aprosagot egeszsegugyi csomagba, meg egy francia MRE-t, a 8-ast.