Oldala 5 of 5 ElsõElsõ ... 345
Eredmény 41 to 47 of 47

Topic: Hány kalória kell a túléléshez?

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Szia,

Igen, a kristalycukor is eleg jo dolog, 4000 Kcal/kilo.

Hatranya, hogy csak szenhidrat van benne, ezert is jobb pl. a napraforgo mag: 5840 kcal, es 20 % (ugyan nem teljes erteku) feherje is van benne a zsiron es szenhidraton felul.

Elonye a kristalycukornak, hogy egyszeruen eltarthato barmeddig, es hogy szukseg eseten sebfertotlenitesre is hasznalhato.

Bel

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló aksurv Hozzászólás megtekintése
    TLDR, mi a lényeg?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 925
    Given: 957

0 Not allowed!
    Az hogy 66-napig éhség sztrájkolt. Azt nem írják hogy milyen mértékben, de lehet hogy úgy hogy semmit nem evett...

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    TLDR, mi a lényeg?
    66 nap.
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

Senior Member sukran4fish's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2016
    Blog Entries
    1
    Thumbs Up
    Received: 105
    Given: 94

0 Not allowed!
    Szerintem erre nem létezik egzakt válasz, ahogy többen is hozzászóltak már a témához, hogy ez nagyon sokmindentõl függ, többek között a saját anyagcserédtõl is ami miatt leginkább szkeptikus vagyok ilyesmi számszerûsítésére. Arra azonban tényleg érdekes szót szánni, hogy a böjt nem valami idegen dolog az embertõl, ahogy a fenti éhségsztrájk is bizonyítja például, hogy hihetetlen sokáig lehet elvegetálni(!) akár nulla evéssel is. Azonban azt tényleg ne feledjük el, hogy nem mindegy mit csinál az ember. Afféle túléléshez, hogy járkálj meg cipekedj meg érdemi munkát végezz, én is biztos vagyok benne, hogy szükség van minimum 800-1000 körüli Kcal bevitelre, de ez így önmagában eléggé egy üres szám (ahogy mások is írták fentebb), hiszen kristálycukrot kanalazva is bevihetsz ennyi kalóriát és elméleti síkon készen is vagy.

Ez csak magányvélemény, de szerintem minél kevesebbet eszik valaki, annál inkább felértékelõdik a mikrotápanyagok fontossága. Tehát ha túlélésrõl beszélünk és ki van porciózva a kalória, akkor nagyon fontos, hogy az minõségi legyen. Sokat gondolkodtam például azon, hogy ezek az emergency ratio kaják vajon miért pont úgy vannak összeállítva, ahogyan? Érdemes összevetni például 100g zab/búza/rizs/hajdina/egyéb szeleteket egy NRG5 tápértékével, hiszen mindkettõ 400 kcal körül "teljesít" ha csak a számokat nézzük, azonban az NRG már rögtön dupla annyi fehérjét tartalmaz, a magnézium(!!) és C,B,D vitaminok mennyiségérõl pedig ne is beszéljünk, mert a zabnak például egész jó értékei vannak, azonban a különbözõ növényeknél nagyon változó - ráadásul ne felejtsük el, hogy hiába írja az internet például a zabra hogy 177mg magnéziumot kellene hogy tartalmazzon 100 grammonként, ezeket meghatározzák a termelési körülmények, így azon sem lepõdnék meg ha termékenként és akár idõszakonként is egész nagy lenne a szórás inkább 50mg-177mg tartományban.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 454
    Given: 806

0 Not allowed!
    Vannak ugye olyan vélemények is, hogy ma már nem lehet elegendõ mikrotápanyagot (vitamint és ásványi anyagot) élelmiszerbõl bevinni. Egyrészt mert sokkal kevesebb van belõle a modern élelmiszerekben, másrészt mert jóval nagyobb a szervezetünk mikrotápanyag-igénye a civilizációs ártalmak miatt.