0

Thumbs Up |
Received: 2 Given: 0 |
Csúzli, Aliexpress, ára: $ 2.09 (free shipping).
Lehet hozzá rendelni tartalék gumit kb. 1 dollár + különbözõ kiszerelésben és méretben csapágygolyókat, 50-100 db/csomag fél-1-2 dollár.
csuzl.JPG
Ezt csak gyakorlásra szánom egy komolyabb darab vétele elõtt. Ma lõttem vele különbözõ köveket, kavicsokat, csapágygolyókat a BOL-ban izomból, és meglepõen erõs, a pontos célzást is be lehet gyakorolni vele szép lassan, nyáron majd kialakítok egy "lõteret" a napi "edzéshez". Szóval a BOB-ba nem árt egy ilyen kicsi, könnyû, de erõsnek tûnõ cucc, meggyõzött.
Thumbs Up |
"Pumpálós" dinamós zseblámpa az aliexpressrõl, $ 1.67 = 480 Ft. Ezt a városi lakásomba vettem, tartós áramszünet esetére. Kipróbáltam, a csomagból kivéve több mint egy órája világít, eddig csak néhányat pumpáltam rajta a próba kedvéért. A súlya pehelykönnyû, így bárhova vihetõ kompromisszum nélkül tartaléknak. Persze ezt csak _helyzetben_ használom, nyilván nem egy tartós darab, csak +1 vésztartalék.
dinlamp.JPG
Thumbs Up |
Lecseréltem a multitoolomat egy Mossy Oak márkájú egyedre. Baromi jónak tûnik, kényelmes, masszív, erõs, a pengék élesek, egy kézzel nyithatók és bekattannak egy "fékbe", ami nem engedi véletlenül becsukódni õket.
$ 12.30 volt az Alin, 3500 Ft, 6 nap szállítási idõvel egy spanyol raktárból. Nagyon megérte.
mossy1.jpgmossy2.JPGmossy3.JPG
Thumbs Up |
Energiafüggetlen, hagyományos mini poggyász/halmérleg 10 kg terhelhetõségig, ez jól jön adott esetben a menekülõcsomag gyors összeállításához, vagy a SHTF után a BOL-ban. Nyilván nem atomóra pontosságú, de kb. jól mér a tesztek alapján. Ebbõl kell még egy, hogy a városban is, a BOL-ban is mindig rendelkezésre álljon.
Aliexpress, ára $ 1.47 = 420 Ft
merleg.JPG
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
cattaro
Kipróbáltad már a fogót, tapasztalat?
Thumbs Up |
Kipróbáltam minden funkcióját, az EDC-m része, a mindennapi hátizsákomban hordom. Teljesen rendben van, mûködik, kényelmes, az én igényeimnek megfelel. Ráadásul jól is néz ki. Az övre fûzhetõ tokja is jó minõségû, formára merevített gyöngyvászon, patentos zárral. Persze még új, csak évek múlva derülhet ki, mennyire tartós stb. Egy tárgyfetisiszta biztos találna rajta kifogásolnivalókat, én csak egy mezei felhasználó vagyok, és rendeltetésszerûen használom.
Thumbs Up |
Received: 114 Given: 1 |
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.
Thumbs Up |
Thumbs Up |
Barométer/hõmérõ/higrométer
Aliexpress: $ 11.60 = 3300 Ft
Kézbe véve, jó minõségûnek tûnik. 15 nap alatt érkezett meg. A hõmérõ és a páratartalom-mérõ pontosnak tûnik, összehasonlítva a meglévõkkel. A barométert kalibrálni kell a megfelelõ tengerszint feletti magassághoz, ennek utána kell még olvasnom. Ha valaki tud egy jó leírást linkelni errõl, elõre is köszi.
Ezt egyébként a BOL-ba szánom, ott van számomra jelentõsége, nem csak helyzetben, hanem az ottani mindennapokban is.
barom.JPG