Oldala 6 of 98 ElsõElsõ ... 456781656 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 51 to 60 of 974

Topic: Ezt venném (van már vele tapasztalata valakinek?)

Senior Member Batka's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Magyarország
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Ennek ellenére a rendõrök csesztetnek érte, illetve a vámosok bilincsbe vernek értük, és csinálhatod végig a fogda utáni bírósági procedúrát (amit ha bárhol feladsz, buktad), ha lehet hinni az elsõ kézbõl származó beszámolóknak.
    Én is ezt az elavult infót tudtam, hogy közbiztonságra veszélyes, míg most meg nem néztem, hogy nincs benne.

A rendõrök végrehajtás helyett szeretnek légbõl kapott "törvényeket" gyártani...
    A félreértés a haditechnikai eszközök kereskedelmérõl szóló jogszabályokból eredhet. De ez csak a kereskedelem szabályozására vonatkozik.

Egyre inkább úgy néz ki, hogy szabad idehaza lövedékálló mellényt megszerezni, hordani (a szabályok betartásával kereskedni vele).
    Van még egy érdekes jelenség: amikor a kereskedõ vélt indokok alapján vagy azért mert kapott a rendõrségtõl egy (ujjukból szopott...) állásfoglalást, nem árusít valamit...

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az elmúlt napokban többször kellett a földön aludnom lakásban, rendezett körülmények között. Reggelre mindig megállapítottam, hogy öreg vagyok már én ehhez. És akkor még nem is erdei körülmények közt voltam. Ezért a sátor/derékalj kombináció helyett egy tábori ágy beszerzése merült fel bennem. A súlya igen komoly 8-9 kg között van. A mérete sem túl barátságos, kb 1 m hosszú összecsukva. Túrázni nem túl praktikus, inkább õrültség. De ha kényelmesen tudnék rajta aludni és a 4. éjszaka után is ki bírok egyenesedni akkor talán megérné kitelepülésekre azt használni. Próbálta már valaki? Van valami tapasztalat?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Próbáltam. Mostanában is, meg régen a seregben csak sodrony ágyak voltak a körletekben, akkor még kibírtam simán. Most már nem szeretném, nekem jobb egy szivacs vagy bármi egy deszkán. De gondolom neked az ízületeiddel lehet gond, ha ennyire puha kell, szóval nyilván mások a komfortkörülményeink egészségügyileg.
    Ilyen ágyra gondoltam és nem sodronyosra. Azzal végképp nem lehetne túrázni.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Ezeket is nézd át :
    Függõágy ...
    függõágy ponyvából ....
    Wilobed .....

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Köszi a tippeket. A függõágy kiesik, mert részben hason alszom. A Wilobedrõl nem találtam információkat. Tudnál valami bõvebbet adni, akár csak egy linket amirõl elindulhatok.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    A wilobed lényege , hogy botokból csinálsz egy rugalmas ágyrácsot .
    http://bushcraft.co.hu/index.php?opt...raft&Itemid=77
    Ez is egy megoldás : http://vadonszava.blog.hu/2010/03/16/erdei_agy
    Én amikor már mínuszok vannak , akkor szoktam letenni párhuzamosan két farönköt , a köztük lévõ fekhejet aztán szépen feltöltön vékony ágakkal és falevéllel , fûvel , fõleg a szigetelés miatt használom , de kényelmes is .

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Köszi, így már világos, bár a "másik" közösségi oldal, nem enged be, mert nem vagyok reggelt tag. De a blog egyértelmû volt. Egy tartós menedéknél építenék is. Az egy éjszakás tábornál túlzásnak tartom, mind a faanyag "pocséklását, mind a befektetett munkát. Mennyi idõ elkészíteni egy ilyen ágyat a megfelelõ faanyagok felkutatásával, kivágásával, elõkészítésével és megépítésével?

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Ma a Decathlonban kinéztem egy sport védõsisakot. Pikpakk, tetszik. Fekete mûanyag, könnyû. Fel tudok rá applikálni homlok lámpát is kis beavatkozással. Elsõsorban kerékpározáshoz akarom fõleg használni. Télen és nyáron is. Mekkora szerintetek a jó méret? Hogyan válasszak egyet?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up
    Received: 848
    Given: 888

0 Not allowed!
    Mérd meg a fejed, aztán kérdezd meg a boltot, õk biztosan tudják a helyes méretet.

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Ott eladók vannak, nem kereskedõk... Hol élsz?