Oldala 87 of 98 ElsõElsõ ... 3777858687888997 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 861 to 870 of 974

Topic: Ezt venném (van már vele tapasztalata valakinek?)

Senior Member doki's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Dél Somogy
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Igen, Vape lapkával és a gyárira csöpögtetettem piretroidot (pl. e-cigi utántöltõ flakon pont megfelel). Sem a gyári, sem a home made nem mindenható, ilyen invázió esetén csak mérsékli a csípések számát, ugyanolyan, mint bármelyik konnektorba dugható cucc, zárt térben, szélcsendben jó. Ha meg csak otthon körül kell, akkor a spirálos szúnyogriasztók nagy részében ugyanaz a hatóanyag van, mint a Thermacell-ben.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2

0 Not allowed!
    Csak áttételesen kapcsolódik, de most épp itt ülök sokáig a BOL-ban a fix kerti pavilon alatt. A világításról egy kb. 10 éve használt Landlite márkájú, sárga színû, "SZÚNYOGRIASZTÓ"-ként definiált kompakt fénycsõ gondoskodik. Azt hiszem, az OBIban vettem anno. Kb. 23 Wattos, a fénye jó, vagy legalábbis megszoktam az elmúlt évtizedben, rengeteget ment. Napközben brutális volt a szúnyoghelyzet, legalábbis a szélvédett helyeken, ezért inkább a szellõs helyeken dolgoztam, a szelet nem szeretik (igen sûrû a növényzet itt, ami felfogja a szelet). Sötétedés elõtt fokozódott a szúnyogtámadás, akkor már a pavilon alatt söröztem és neteztem, világítás még nem kellett, így sima indiai gyártású füstölõket tettem a laptop mellé, ezt gyûlölik a szúnyogok. Persze, ha van légmozgás, elviheti a rossz irányba a füstöt felõlem. Viszont amióta besötétedett, és felkapcsoltam az említett lámpát, alig-alig jönnek, nincs már szükség füstölõre. Hosszú évek tapasztalata alapján ez mûködik valamennyire. (A kritikus pillanatokban Vape Derm Herbalt is kentem a bõrömre, hozzá kell tenni, az is mûködik egy darabig, de aránytalanul drága.)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    (Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy a szentjánosbogár-invázió ellen viszont mindegyik eszköz hatástalan. Tucatjával "támadják" a laptopot, mindent, ami fényt bocsát ki vagy annak bûvkörében van. Mindig "Szent Iván napja", azaz az év legrövidebb napja környékén rajzanak, de hetekig, errõl kapták a nevüket is. Nem csípnek, de idegesítõek, hogy mindenbe belemásznak itt a megvilágított kerti asztalon. Állandóan le kell pöckölni-söpörni õket, néha a házba is besurrannak, és ott világítanak éjszaka.)
    Last edited by cattaro; 06-22-2019 at 08:14 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Akit esetleg érint, most van a '21. Század Kiadó' nyári akciója, és a "100 halálos technika – a túléléshez - Clint Emerson" féláron, 1490-ért kapható. Igaz, erre 5000 Ft alatti vásárlás esetén rájön 990 Ft szállítási díj is. (Nem tudom, meddig tart az akció, de a könyv adatlapján azt írják: "utolsó példányok". https://21.szazadkiado.hu/100-halalo...d=hal%C3%A1los

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 165
    Given: 202

0 Not allowed!
    Köszönöm, meg is rendeltem, van ott más is, hogy ingyenes legyen a szállítás, én megvettem az Egy másodperccel késõbb trilógiát.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Köszönöm, meg is rendeltem, van ott más is, hogy ingyenes legyen a szállítás, én megvettem az Egy másodperccel késõbb trilógiát.
    Én is összeválogattam egy 5000 Ft feletti könyvcsomagot, hogy jobb legyen az ajánlat. A 2. könyv a SAS túlélési zsebkönyv lett, hogy a városban is legyen nálam valami könnyû segítség menekülõ helyzetben (a nagy Kézikönyvet a BOL túlélõ/prepper célra épp ma újonnan létrehozott, az egyik ajtó fölé szerelt polcán tartom ezentúl elkülönítve, könnyen elérhetõen, a többi válogatott, hasznosnak ítélt könyvvel együtt, ez a 'túlélõ kézikönyvtáram', amit gyakran használok a városon kívüli mindennapokban, nyilván bõvül még). A 3. könyv pedig az általad megrendelt trilógia 1. kötete, mert kíváncsi vagyok rá, milyen, eddig nem is hallottam róla. Ha bejön jöhet a többi is.
    prktar.jpg

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 114
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Jó olvasmány, szerintem tetszeni fog
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 52
    Given: 131

0 Not allowed!
    Szia,

Kiemelkedoen jo konyv az "egy masodpercel kesobb", mindenkinek ajanlom elolvasasra!

Persze abbol, hogy tenyleg kiemelkedoen jo, az is kovetkezik, hogy a 2. es a 3. resz mar nem annyira jo, mint az elso, de azert azokat is erdemes elolvasni.

Bel

Senior Member Unicornis's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    A másik két kötet is jó, csak az elsõ után már nem üt akkorát.
    A társadalom összeomlását, (lépésrõl lépésere) nagyon jól ábrázolja.
    Érdemes elolvasni szerintem is!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Elolvastam az Egy másodperccel késõbbet. Számomra egyértelmûen Robert Merle Malevil c. regényének pár évtizeddel késõbbi szintre modernizált változata. A várható következmények számbavétele nagyon alaposnak tûnik, bár az számomra nem teljesen világos, hogy EMP-támadás esetén pl. a régi autók miért maradnak életben? Azokban is van akkumulátor, elektromos gyújtás, világítás, rádió stb. De lehet, nem gondoltam át eléggé fizikailag (AC/DC?).
    Irodalmi érték szempontjából maximum a tipikus amerikai sikeres ponyvaregény színvonalát éri el, ebben is vannak önellentmondó kis hibák, de tényleg elgondolkodtató, érdemes elolvasni. A másik 2 folytatást nem rendelem meg, azok már prepper szempontból nem igazán tartalmazhatnak hasznosítható ötleteket, csak újabb bõr lehúzása.