Oldala 1 of 6 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1 to 10 of 60

Topic: Tej

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,189
    Given: 1,178

0 Not allowed!

Tej

Gyerekként, tizenévesként, és huszonévesként is toltam a tejet, nem napi 1 pohárral, hanem másfél-2 literrel. Sose volt tőle bajom, állandóan estem a biciklivel, botlottam, elvágódtam, stb, de csontom sose tört. Sose voltam izmos, de akkoriban kövér sem. Rakás előnye volt a tejivásnak.

Aztán laktózérzékeny lettem (szerintem), és nem ittam több tejet. Évek óta nem iszom, a csontom furán recseg-ropog, sok negatív dolgot észrevettem.

Most úgy döntöttem hogy letesztelem hogy mi lesz ha megint rákezdek és iszok egy csomót minden nap. Talán segít azon a problémámon is, hogy nem szoktam szomjas lenni. A vízzel kevert tejjel megint meglenne a bevitt folyadékmennyiség.

Gondolom 1 hét - 10 nap után majd meg tudom mondani hogy mit tapasztalok.

Az egyetlen kérdés hogy a gyomrom bírja-e. Ha igen, akkor valószínűsítem hogy egészségileg lesz pozitív változás.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    A tejben lévõ kalcium nem szívódik fel túl jól, szóval ha a csontjaid szempontjából is akarsz egy kis egészségfejlesztést, akkor mákot egyél sokat, abban szerves kalcium van, az jól felszívódik és beépül. A mákolaj is jó, de az nem ugyanaz, mint a teljes mák.

Amúgy régen én is literszám ittam a tejet, csak már nem jutunk hozzá házihoz, a bolti meg a maximum 3,5-ös zsírtartalmával egy vicc, akkor inkább iszok vizet

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    A kalcium a tejjel komplexet képez és az jól felszívódik. Ezt a folyamatot meg a savas közeg ((pl aludttej valódi tejbõl, meg a gyomorsav) elõsegíti. A valódi tej nem elfelejtõs. Szerintem.
    Egyébként meg a csoda tej szarokból nem csak a zsírt szedik ki. De azt fel kell tüntetni és látod is.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló fater.lajos Hozzászólás megtekintése
    A kalcium a tejjel komplexet képez és az jól felszívódik. Ezt a folyamatot meg a savas közeg ((pl aludttej valódi tejbõl, meg a gyomorsav) elõsegíti. A valódi tej nem elfelejtõs. Szerintem.
    Egyébként meg a csoda tej szarokból nem csak a zsírt szedik ki. De azt fel kell tüntetni és látod is.
    Természetesen felszívódik, csak nem túl jól, ahogy írtam is. Szervetlen kötést képez. A mákban szerves zsírsav tartalmazza a kalciumot, jobban felszívódik. A tej sem felejtõs, csak kisebb az arány.

Amúgy pont azért nem iszok boltit, mert bizony látom, hogy mi nincs benne

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Aki ebben az országban mákkal operál az gyanús. Mit is csinálnak abból? Ópiumot? Heroint? Volt két drogos régen a városban még Magyarországon, azok állandóan mákteát ittak, de kétlem hogy a kalcium miatt.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Gyanús ez a mák, hogy mik vannak
    Mákból ugyanis kétféle van, a gyógyszerészeti mák, amibõl az alkaloidákat vonják ki. Meg az étkezési mák, amiben ugyan megfelelõ mérési tartományon belül kimutathatóak a hatóanyagok, de gyakorlati szempontból nullának tekinthetõk.

Nem tudom arrafelé hogyan van, de itt gyógyszerészeti mákot nem tudsz venni otthonra. A gazdaboltban is sima étkezésit árusítanak. Ahhoz, hogy alkaloidásat termessz, a feldolgozóval (jellemzõen gyógyszergyárral) kell szerzõdnöd, a vetõmagot is õ tudja biztosítani.

Innen-onnan, nagymama kertjébõl meg ilyen helyekrõl még lehet beszerezni régi fajtákat, amikor még nem volt külön nemesítve a két vonal, de azokra nem alapoznék. Mivel kevés helyen gondoskodnak a megfelelõ génfrissítésrõl, ezek a "fajták" az otthoni két kiló mák megtermelésére talán alkalmasak, de nagyban már felejtõs, annyira leromlott genetikával rendelkeznek.

Másrészrõl a kalciumot a magban lévõ olaj tartalmazza, az alkaloidákat meg fõleg a gubó.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Lehet, hogy USA-ban nem lehet kapni a boltban mákot, így mákostésztát sem tudsz enni

De amúgy ez tünete lenne annak, hogy mekkora baj van a fejekben országos szinten, tehát a közelében nincsenek annak az infónak amit írtál. Ha ez igaz, akkor nem mernék étkezési mákot termeszteni...

Basszameg a calcium ott ahol van, remélem van elég a húsban amit eszek

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 90
    Given: 8

0 Not allowed!
    Mondjuk USA-ban nem tudom, hogy van, de Canadaban lehet etkezesi makot kapni, tudunk makostesztat enni. Meg vannak makos peksutik, a gyerek imadja ezeket. Calcium talan a calcium tablettakbol. Szerintem az meg sokaig is elall.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nálunk a Kinder-tojás import tiltólistán volt évtizedeken át. Mert hát ételben ne legyen játék. Na de melyik gyerek az, amelyik egészben nyel le egy Kindertojást?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    Beszerzést terveztem, pár kilót a prepper-raktárba, de most láttam, hogy a tejpor szavatossági ideje mindössze 1 év. A valóságban ez mennyi lehet, "ideális" tárolási körülmények között?