Oldala 1 of 12 12311 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1 to 10 of 117

Topic: Motorok, motorozás, motor szerelés, javítás

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!

Motorok, motorozás, motor szerelés, javítás

Megjött az új karburátor, meg néhány egyéb kis akármi is. (Pl. légszûrõ.)

Megnéztem vagy 100 Youtube videót róla, és nem tûnik bonyolultnak a csere. 2 csillagfejût kicsavarni, 2 nagy csövet kihúzni, meg 1-2 kisebbet is ami még rá van dugva. A gáz-horgot leszedni róla. Van egy fémmel tekert csõ-féle, azt kicsavarozni. Az elektromos kábelt kihúzni. Az egészet kiszedni úgy, hogy a benne lévõ üzemanyag ne menjen mindenfelé. Betenni a másikat, rádugni az összes csövet, becsavarozás, gázhorgot rá, elektromost dolgot összedugni, gyorskötözõvel összefogni.

Elvileg ennyi.

A fémes-csõ csavarjához nincs szerszámom, úgyhogy lehet áttolom holnap a szomszédhoz. Mondjuk veszek is majd valami olcsóbb szerszámkészletet.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Ilyenkor szerintem a jobb videókat be is linkelhetnéd, elvégre ez különbözõ típusoknál hasonló

Jelentkezzen akit MZ ETZ 250-el kapcsolatos dolgok érdekelnek, az is prepper jármû, mint TMIB gépe

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Neeem, most az asszony mopedjét javítom. 50cc.

Ha összejön akkor majd több lesz önbizalmam és nekiesek a sajátomnak is. Az bonyolultabb, mert nehezebb hozzáférni.

A kismotort tegnap beröffentettem párszor, de gázadásnál rögtön lefullad, ha meg nem húzom rá, akkor vagy 10 másodperc alatt hallgat el. De nem gond, szerintem menni fog a karburátor csere.

Ja, fény derült egy disznóságra is. A kínai kismotorgyártók előszeretettel adják el úgy ezeket a motorokat, hogy gyárilag lecsiszolják a csavarok fejét a karburátorokon. Ergo, nem lehet kiszedni és szétszedni hogy kitakarítsd, hanem muszáj újat venned. Jó nagy szemétség... Ahogy tapiztam néhány napja, úgy érzem hogy a miénkről is le van reszelve a csavarfej, azért vettem újat.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Azért egy lecsiszolt csavarfej nem állítana meg

olcsóbb csavart venni, mint karburátort

egy ilyen eszköz mondjuk jól jöhet:

https://www.youtube.com/watch?v=LA08oH6swG0

van hozzá miniflex, azzal tudsz csinálni vágatot a csavarfejbe a laposcsavarhúzónak

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    30 dollár volt az egész és hozzáadtak egy rakás kis izét is, szóval nem nagy ügy. Lehet a miniflex drágább lett volna.

Fickó videón mutatta hogy aki ügyes és van olyan fúrója ami viszi a rezet, az óvatosan kifúrhatja belőle a tönkretett csavart. Hát, biztos, de egyelőre nem kísérleteznék ilyesmivel. De majd megvizsgálom mikor kioperáltam a járműből. Majd lövök pár fényképet is róla. Meg akarok egy videót a motorról is.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerintem szerszámokba érdemes fektetni, sose tudod, hogy mikor jön jól

Fûtés szerelésnél is megmentette a seggünket egy roppantógyûrû levágásánál, (anyai) nagypám csak nézett, pedig õ mindenféle igényesebb szerelések istene kis túlzással (apám a kevésbé igényes szerelések nagymestere én meg a gányolásban kezdek elég komoly szintket elérni).

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 126

0 Not allowed!
    Egy egyszerû nyomaték kulcsot is szerezz be, mert pár helyen igen könnyû túlhúzni a csavarokat...
    (használt is bõven kiszolgál, nem repülõgépet szerelsz majd vele )
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 65
    Given: 8

0 Not allowed!
    Tulelo. Itt nezz szerszamokat, ezek eros kozepes minoseguek, otthonra tokeletesek. Jobb minoseg mint a Walmart.

https://www.harborfreight.com/

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    itthon tud valaki nyomatékkulcsot ajánlani?

bringához és motorhoz való is kéne, nem tudom mennyire lehet 1-el megoldani

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Al Bundy Hozzászólás megtekintése
    Ezektől állandóan kapok katalógusokat a postaládánkba. Nem tudom honnan szedték a címem, mert sose vettem tőlük semmit.

Walmartból veszek, de nem Walmart márkájút. Apollo szerszámlékszeltben gondolkodom, mert abban látszólag van minden ami kell, talán közük van a motoromhoz is, ami szintén Apollo.

https://www.walmart.com/ip/0XYUIJV8T...e-5da58d14f24f

5/5 csillag és a többi oldalon is hasonló az értékelése, ez meg nálam fontos. Mindig mindent jól megvizsgálok mielőtt megveszem, beleértve az értékeléseket is, több weboldalon, árakat összehasonlítva, Youtubeon megnézve hogy van-e róluk bemutató videó, stb.

A topic keresõszavai: