Oldala 3 of 6 ElsõElsõ 12345 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 21 to 30 of 60

Topic: Tej

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    70 g fehérje egy átlagos felnõtt férfi napi szükséglete. Egy aktív fizikai munkát végzõ ember vagy egy sportoló, akár 120 - 160 g fehérjét is beépít a szervezetébe naponta. A beépítésen van a hangsúly. Ha észnélkül nyomod a fehérjét és nem végzel átfogó fizikai terhelést akkor úgy fogsz kinézni, mint egy teleszart zokni. (Tipikus konditermi felfújt díszcigányok, akik 2 gépet ismernek csak és az edzõteremben töltött idõ 95 százalékában a telefont nyomkodják.) Ha csak iszod a tejet attól nem fejlõdik az izmod.
    Ez a fehérje és protein dolog nálad visszatérõ probléma...

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Gyakran mozgok.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,189
    Given: 1,178

0 Not allowed!
    A teszt eredménye:

Letelt az 1 hónap napi másfél liter tejjel

Jobban érzem magam, kicsit jobb az erőnlétem is (nem sokkal, de érezhetően). Több folyadékot viszek, nem vagyok kiszáradva. Éjszaka nem ébredek arra hogy zsibbad a karom és az ujjaim. A lábfejem és a vádlim sem görcsöl, ami gondolom szintén a kiszáradás egyik jele volt. Mivel a koffeines capuccino-ról váltottam tejre, így a szívverésem is lelassult, mondjuk hogy normalizálódott. A gyomrom jól bírja, pont úgy mint régen. (Gyerekkoromtól vagy 30 éves koromig naponta ittam másfél-két litert.) Sőt, az emésztésemnek használt is, meg a vesém is dolgoztatja a sok tej.

De ha már komoly kísérletet folytattam, akkor leírom a bónuszt is. A napi másfél liter tej (bő folyadékbevitel, sok fehérje és vitamin, calcium, stb.) úgy tűnik hogy felturbózta a hálószobai életet is, ami az első 2 hét után már érezhető volt. Jó pár évet fiatalodtam, ez sem utolsó dolog.

Aki megteheti annak ajánlom hogy próbálja ki 1 hónapon át. Ha bírja a gyomor a sok tejet, akkor érdemes egy tesztet csinálni, mert ha nekem ennyire bejött, akkor valószínűleg másra is pozitívan hathat.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    nehéz szétválasztani, hogy mi segített, igazából azonos mennyiségû más folyadék, pl víz elfogyasztásához kellene viszonyítani a dolgokat

Te is írtad, hogy egy csomó elõrelépés jó eséllyel a hidratáció számlájára írható. Arról nem is beszélve, hogyha a hidratációtól az alvásod is jobb, akkor az még egy nagyon komoly faktor mindenben

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Más folyadékot ittam, capuccino-t, napi másfél liter lement, de az nem pótolja a vizet, főként hogy a capuccino-ban még koffein is van, ami kiszáradást okoz. Amellett ittam egy kis vizet is, de az sem segített. Míg a másik helyen laktunk, akkor meg leszoktam a tejről és átszoktam a Pespi-re. Ami finomnak finom, de az egészségre nincs pozitív hatással és a vizet nem pótolja. Igaz, hiába van benne koffein, mert úgy tűnik hogy egészségügyi szempontból még a Pepsi is jobb volt mint a capuccino.

A sok víz lemegy, ami jó is, ugyanakkor a tejben a víz mellett van sok más dolog is.

Potassium - Jó az izmoknak, hidratálja az izomcellákat, gyógyulást gyorsító, anyagcserét segítő, kitartásban is szerepe van
    Protein - Lassan bomlik le és folyamatosan adagolja a testnek az energiát
    B-Vitaminok (többféle) - Szabályozza a hormon szintet
    L-arginine - Segíti a véráramlást és a protein beépülését
    Kalcium: - Csont-erősítő
    D-Vitamin: - Szintén jó a csontoknak, immunitást segíti, kedély-javító, testsúly-karbantartó, kitartás növelő

Senior Member Sergeant's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2016
    Lakhely
    Közép-, Kelet-és Nyugat-Orbanisztán
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 3

0 Not allowed!
    Ebben azért erõsen kételkedem, hogy a tej fogyasztása egészséges lenne.
    Azoknál akik rendszeresen, kis gyermekkortól kezdve, fogyasztottak tejet, nagyjából 35-40 éves korra elõre borítékolhatóan kialakul a tej intolerancia. Ez egy természetes folyamat, hiszen a szervezetünk nem arra van kitalálva, hogy egy állatnak az utódnevelésre termelt tejét fogyasszuk. Számunkra teljesen idegen anyag, tele hormonokkal, amik a gyors növekedést segítik elõ.
    Egészen más a helyzet az erjesztett tej termékekkel, ezek fogyasztása jótékony hatással van.
    Az sem igaz, hogy egyetlen kalcium beviteli forrás. Ezt az állítást a tejipar plántálta bele a közgondolkodásba a reklámok útján.
    Cirka 30 évvel ezelõtt rádzsa jógáztam és az oktatónk már akkor kitért a tejfogyasztás tiltására. Nagyon egyszerûen szemléltette a dolgot, a tejbõl egy nagyon erõs ipari ragasztót készítenek. A fogyasztása közben ez az összetevõ is a szervezetbe jut...
    Most alternatív gyógyításnak nevezett, valójában hagyományos orvoslást tanulok. Az elõadások során itt is kitértek a tej fogyasztásával kapcsolatos tiltásra.
    Ha már nagyon tejet akarsz inni, akkor a kecsketejet javaslom. A bolti dobozos tejeket semmiképpen.
    A szexuális teljesítményed nem a tejtõl változott, hanem a bevitt fehérje mennyisége dobta meg. Egyszerûbb ha a hús fogyasztásával viszel be proteint. Elsõsorban a halak és egyéb tengeri herkentyûk viselkednek afrodiziákumokként. Fõleg ha nem vagy hozzászokva a rendszeres, jóminõségû fehérjék fogyasztásához.
    Negyven éves kor felett csökken a természetes tesztoszteron termelés a férfiaknál. Egyetlen üveg sör elfogyasztása aznapra már 10%-al visszaveti a tesztoszteron szintet. Hús fogyasztásával és kemény edzésekkel, fizikai munka végzésével lehet rákényszeríteni a szervezetet a nagyobb hormon termelésre. Van lehetõség táplálék kiegészítõk alkalmazására, ilyen a Brutal Anadrol vagy a TestoPunch.
    Hazámban bárhol lehetek, mindenhol otthon vagyok.
    Hazámban minden utat ismerek.
    (Idézetek a Nagy zûr Korzikán c. alapmûbõl)😀

Senior Member Sergeant's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2016
    Lakhely
    Közép-, Kelet-és Nyugat-Orbanisztán
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 3

0 Not allowed!
    Last edited by Sergeant; 10-12-2019 at 12:17 PM.
    Hazámban bárhol lehetek, mindenhol otthon vagyok.
    Hazámban minden utat ismerek.
    (Idézetek a Nagy zûr Korzikán c. alapmûbõl)😀

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Azoknál akik rendszeresen, kis gyermekkortól kezdve, fogyasztottak tejet, nagyjából 35-40 éves korra elõre borítékolhatóan kialakul a tej intolerancia.
    Én is azt hittem, de aztán kiderült hogy nem. Egyszerűen aki issza, aztán nem, az elszokik tőle. Legalábbis nálam így volt.

Az sem igaz, hogy egyetlen kalcium beviteli forrás.
    Jó, de ezt nem is állítottam. Csak a tej a téma, és abban is sok calcium van.

hanem a bevitt fehérje mennyisége dobta meg
    Így van, de a tej tele van fehérjével. Én húst ettem hússal, semmit nem segített, ezért próbálok mostanában kevesebb húst enni. Ráadásul a hús nem váltaná ki a folyadékbevitelt, ami az egyik nagy ok hogy áttértem a tejivásra. A vízzel ellentétben nagyon jól csúszik.

rádzsa jógáztam
    Az nem indiai dolog? Meglep ha azt tanították, mert Indiában még a vallásosok is tejet isznak, mára már India az első számú tejfogyasztó a világon. És az biztos nem mondható el, hogy ők ne értenének a szexuális élethez, a Kama Sutrával és a lakosság ilyen méretű növekedésével.

Én csak azt mondom hogy a tesztelés milyen eredménnyel zárult nálam. Hogy másnál más lehet az eredmény, az is előfordulhat. Hogy a tudomány épp mit mond egy-egy ételről az mindegy, a tojásra hol azt mondják hogy méreg, hol azt hogy egészséges. A tejjel is ugyanazt csinálják már a gyerekkorom óta. Mikor betört a vegeteriánus/vegán dolog, akkor hirtelen az összes tudós és sajtó-média arról is elmondta hogy a hús rossz, az összes hús, nem csak a vöröshús hanem a fehér is, mind. Szalonnáról is ezt mondták és a zsírról, aztán kiderült hogy az sem méreg. Valahogy ez mindig az aktuális trendekkel változik. Nyugat-Európában kezdenek a disznóhús ellen menni, majd minden tudós elmondja hogy a disznóhús minden darabja méreg a szervezetnek, mert csak.

Én iszom a tejet és jól érzem magam, csak gondoltam hogy csinálok belőle egy ilyen 1 hónapos tesztelést. Esetleg majd ideírom azt is hogy 3-6-12 hónap után is minden oké-e.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Azért az elég speckó, hogy amúgy nem tudsz megfelelõ folyadékot bevinni, bár lehet, hogy ez több emberre igaz, mint gondolnám.

Legyen egy b terved, ha jön az intolerancia, vagy késõbb derül ki valami negatív mellékhatás

Citromos víz pl, de én nem vagyok abban a helyzetben, hogy valóban segítsek, tiszta csapvízbõl is lecsúszik 4 liter, ha úgy van

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy nagyon üdvözlök minden ilyenkísérletezést, én is szoktam