0
| Thumbs Up |
| Received: 4 Given: 1 |
A a tor a technológia jelentõsége miatt érdekel, láttam róla egy pár dolgot a tecsõn, de tudni szeretném, hogy hogyan mûködik a gyakorlatban, hogyha bármi olyan történne, ami miatt felértékelõdik, ne akkor kezdjek ismerkedni.
Tails OS-t vágom, azt mondod, hogy tor csak azzal? Ennyire gáz lenne a helyzet? Elvileg vannak viszonylag legitim helyek a deepweben, ahol a véleménnyilvánítás szabadsága a lényeg, meg ilyen vanilla dolgok. Ha véletlen sikerülne máshova tévedni, amíg nincs semmi akció nem hiszem, hogy bárkit érdekelek.
Értem, hogy a VPN figyeli a forgalmat, és ha illegálisat csinálok és megtalálja õket a 3 betûs, akkor kiadják az adataimat, de ez nem gond.
Arra gondoltam, hogy olyat szeretnék akinek havi néhány dollár fejében nincsenek más motivációi.
Mi jobb megoldás a követõgépezet leépítésére?
Na olyankor igencsak javasolt elkerülni szvsz...
A Tor és világa az nem a deep web, hanem a dark net / dark web. Ahol csúnya nénik/bácsik csúnya dolgokat csinálnak és elég sok beépített rendõrbácsi is kószál arrafelé.
Mi az a "viszonylag legitim"? Véleményt nyilvánítani a felszínen is lehet. Ha ott tényleg szabadon lehet, akkor az tutihétszentség, hogy jogilag min. ejnyebejnye kategóriaHa neked ez megéri, akkor hajrá.
Véletlenül?Ez nem olyan, mint amikor rádjön a szapora és tévedésbõl a nõi mosdóba nyitsz be
Valami hasonlót gondolhatott az emberek nagy része, akiért éjszaka elment a fekete autó. Mit mond az a szó, hogy potenciális?
Ez sajnos csak utólag derül kiKeress valakit, akiben 110%-ra megbízol és keressetek egy megfelelõ országot egy megfelelõ szerver szolgáltatóval, ahol mindezt megvalósítjátok.
Mit szeretnél egészen pontosan elérni?
Ha megfogadsz egy jótanácsot: mielõtt véletlenek sorába bonyolódsz, gondolj azokra is, akik fontosak neked / felelõsséggel tartozol. Písz!![]()
Loco en el coco
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Nem kenyerem meggyõzni senkit, teljesen mindegy számomra, hogy mit használsz és miért
De két dolog:
1: túl szép, hogy igaz legyen. Nos, ez nem "túl szép". Programozóföldén néha megjelennek a marketingesek, és bizony találnak nagyon-nagyon jól hájpolható dolgokat. A legtöbb gigamega fejlesztés az ilyen, kb fél nap lekódolni, de olyan cikket lehet írni róla az indexen, mintha legalább a hidegfúziót oldották volna meg. Lásd a legutóbbi, viberes pénzküldõs fícsör.
Egy böngészõbe beépített vpn-t, és beépített tor-hálózatot rakni az kb semmi egy programozónak, két korty kávé között lehet megcsinálni, akkora szakmai kihívás. Az, hogy a brave ezt kiemeli, mint funkciót, egyszerûen azt jelenti, hogy a többi böngészõ még ennyit sem tesz, akkor inkább válaszd õket, mert õk meg igen.
2: a brave ingyenese funkciókat ad, bevétele pedig a reklámból van, ugyanis õ is jelenít meg reklámot. Az üzleti modellje más, itt a reklámcég a kifizetett pénzt tulajdonképpen a két résztvevõnek, magának a weblapnak és magának a felhasználónak adja, nem pedig a közvetítõnek, mint a fészi meg a gugli. Az átkattintási arányuk most 14%, szemben az átlagos 2%-kal. Mindezt azért, mert normálisan csinálják ezt a reklámozás dolgot.
A célzott reklámozást mindenki leszólja, pedig nagyjából a legrosszabb dolog ami történhet, hogy esetleg pénzt adsz valamiért, amit amúgy is megvettél volna.
Szóval ha erre kell, erre nem érdemes pénzt áldozni. A vpn az jó még országkorlátos tartalmak megjelenítéséhez, meg efféle dolgokhoz, amiket amúgy szabadságjognak nevezhetünk.
Ha deepwebes, darkwebes mókolásban gondolkodsz (minek? nincs ott semmi, ami értelmes embert érdekelhet), akkor meg felejtsd el mind a tort, mind a vpn-t, azok nem így mûködnek. Nem tudsz totál névtelen és követhetetlen lenni a neten ilyen publikus megoldásokkal. Ha tudnál, akkora májer lennél, hogy nem egy prepper fórumon töltenéd az idõdet![]()
![]()
| Thumbs Up |
Na tessék:
https://www.youtube.com/watch?v=CBJZFTy_SAc
| Thumbs Up |
Egyébként nagyon nehezen emészthetõek számomra azok a dolgok amiket írtatok, mert szembe mennek az eddig kialakult világlátásommal. Ilyenkor kényelmes lenne elfutni, elfelejteni vagy nem tudom, de inkább konfrontálódom és újraolvasom néha, próbálok kilépni a komfort zónámból. Illetve nem ugrok rá rögtön olyan tartalmakra, amik ellent mondanak Nektek, hanem inkább olyat fogok keresni ami a Ti véleményeteken van, majd amikor amennyire lehet feldolgoztam ezt az álláspontot, akkor evezek vissza azokra a vizekre, ahol kialakult a korábbi nézetem, hátha új szemmel látom ugyanazt.
Szóval egyelõre köszi, csak ez egy lassabb folyamat![]()
| Thumbs Up |
| Received: 1,231 Given: 1,213 |
Na ez kemény. A NordVPN talán a legnagyobb és őket is feltörték?![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
| Thumbs Up |
Nem feltörték
Röviden magyarul annyi a sztori, hogy nem saját, hanem bérelt szervereik vannak, az egyik szerverszolgáltatójuk pedig bekapcsolva hagyott egy távoli elérési pontot, azon keresztül valaki relatív kényelmesen bejutott, majd ellopta a titkosítási kulcsát a Nord-os szervernek
Ahhoz, hogy ebbõl baj legyen, még egy lépést kell tenni, létrehozni egy kamu szervert (a lopott kulcscsal Nord os szerverként lehet hitelesíteni) és valahogy átirányítani rá a felhasználókat, pl kamu e-maillel, vagy ilyesmi, de ha ez megvan, akkor lát mindent a hacker ami átfolyik.
Az igazi gondok ott kezdõdtek, hogy az ellopás után baromi sok ideig volt érvényes a kulcs (kb 7 hónap, amíg le nem járt), amikor kiderült a hiba, akkor a Nord meg elbagatellizálta és hárítja a felelõsséget, és nem is lehet kideríteni, hogy nem történt-e még hasonló eset a cégnél...
Bérelt szerverek, robbanásszerû növekedés, csicsás marketing, majd a felelõsség nem vállalása, amikor valami hiba kerül a gépezetbe.
Szomorú történet
| Thumbs Up |
Mármint abban az értelemben nem feltörték, hogy nem kellett feltörni, nyitva hagyta az ajtót kb
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Nem rossz módszer, de az én véleményem az, hogy elsõ körben sz.rd le mindenki véleményét, és igyekezz a valódi tényeket, a dolgok eredeti okát megtalálni mindenben. Onnantól teljesen mindegy, hogy adott tartalom vagy információ milyen véleményt támogat, vagy kinek tetszik, kinek nem. A tény az tény, és a valóság lesz.rja a véleményünket a tényekrõl
Amúgy ebben a témakörben mi az, ami kívül van a komfortzónádon, vagy nem egyezik a világlátásoddal? Úgy értem, semmit sem írtam így a netezéssel kapcsolatban, ami kicsit is hasonlítana bármilyen világlátásra![]()
| Thumbs Up |
Ez esetben a tény az (bizonyos szempontból) maga minden kódhalmaz lenne minden hardveren aminek bármi köze van, vagy lehet ahhoz, amit az ember valaha fogadni vagy küldeni akar információt. A tény vizsgálatához mágikus, mindenre kiterjedõ szakmai tapasztalatra lenne szükség ezen a területen, amivel senki nem rendelkezik.
Ha ütõfázom az erdõben és eltörik a kés, az egy tény, amit lehet tényként nézni.
Az ennek kb megfelelõ tény, az, hogyha valaki kíváncsiságból beletúr a darkweb-be, akkor egy óra múlva rátöri az ajtót a TEK.
Szóval szép dolog ez a tényekrõl való elmélkedés, én is az objektív valóságot szeretném megfogni, amennyire lehet objektíven, és tudom, hogy a tények leszarják a véleményeket, de az igazsághoz pusztán tényeken keresztül lehetetlen közel jutni, ha az élet több területérõl van szó, legalábbis szerintem. Szóval marad az ismeretek bõvítése, és a megfelelõ vélemények vizsgálata, hogy összeálljon a kép.
Nekem korábban úgy állt össze a kép, hogy elméletileg nem létezik az internetes anonimitás, de gyakorlatilag egy jó VPN sokat számít abban, hogy az ember mennyire teregeti ki a magánéletét. Valamint a TOR nem egy haszontalan, csak rossz dolgokra használható dolog, ha a belsõ tartalmairól van szó, illetve, ha az ember csak keresztülmegy (bár ez az opció annyira nem mozgat), akkor is elég macerás kitalálni, hogy honnan jött, hiába van az exit node-ok fele az FBI-nál és a csomagméretekbõl és frekvenciákból nagy eséllyel le lehet leplezni, hogy valaki hol lépett be, ez sem automatikus.