Oldala 50 of 66 ElsõElsõ ... 40484950515260 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 491 to 500 of 658

Topic: Időjárás (hosszú és rövidtávú)

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,020
    Given: 1,029

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Al Bundy Hozzászólás megtekintése
    Tegnap reggel Chicagoban voltam, -25 fok volt de a szel miatt -43-nak erzodott. En ilyen hideget meg nem ereztem. Ez most valami nagyon kegyetlen. Tulelo irtak hogy a US Post nem kezbesit, mert nem kuldik ki ilyen hidegben a postasokat. Del Ontario sem jobb. 15 percre alltunk meg tankolni es azt hittem letorik a kezem. Szabalyosan fajt a hideg a boromon.
    Szélcsendben nem lenne ennyira durva, de ebben a kegyetlen hideg szélben sokkal rosszabb. Na igen, a postás tegnap nem jött, de ma se fog, bemondta a tévé hogy pihenõt tartanak... Elvileg holnap már járni fognak.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kiakaszt ez az idõ. Délelõtt déli szél, tehát melegebb, olvadt a hó a tetõrõl. Aztán egyszer csak gondolt egyet és átfordult északira, rögtön lett egy 15 fokos csökkenés, 45 km/h -s hóviharral. Most is széllökések vannak, kimentem a postaládához, átfújt a ruhámon, szétfagyott a kezem pillanatok alatt.

Ti meg lazultok a +20 fokban. Azért én most irigykedem...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Jó lenne lőni néhányat, de nálunk még mindig sok a hó odakint.

Persze már annak is örülni kell hogy nem esik több. Talán idén megússzuk. Tavaly még Április közepén is igen komoly hóvihar volt.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hányszor jön még vissza a tél?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha nem 10 fok lenne még mindig, azt tudnám értékelni. Minden hétvégére betervezem hogy összedobok egy új videót, de aztán tüsszögök, köhögök és hideg szobában ülök, úgyhogy elmarad a dolog. :-I

Pedig már nagyon tavaszos az idő rovarok és hasonlók szempontjából. Már ha azt veszem hogy a héten rám mászott egy bazi nagy kullancs és egy méretes pók is bejött a házba.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Ha nem 10 fok lenne még mindig, azt tudnám értékelni. Minden hétvégére betervezem hogy összedobok egy új videót, de aztán tüsszögök, köhögök és hideg szobában ülök, úgyhogy elmarad a dolog. :-I

Pedig már nagyon tavaszos az idõ rovarok és hasonlók szempontjából. Már ha azt veszem hogy a héten rám mászott egy bazi nagy kullancs és egy méretes pók is bejött a házba.
    Itt is ritka szar a május eddig. A pókokat néha érdemes megtartani a lakásban, persze nem a zavaró helyeken, hanem a ritkán használt zugokban, mert szépen levadásszák a szúnyogokat, legyeket, egyéb kártevõ rovarokat.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A normál házi pókokat nem szoktam bántani, van egy a nappaliban és a fürdőszobában is. Elférnek. Amiket nem akarok a házban azok a "farkaspókok". Legalábbis úgy tűnik hogy azok, itt nem ritka faj. Van egy ismerős itt, akinek megcsípte egy kezét, aztán vagy másfél éven át járt vele kórházba mert a csípés berohasztotta a húst és a jóistennek se akart neki meggyógyulni. Én nagyon nem szeretnék úgy járni mint ő.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    Akkor erre tessék felkészülni, bár minek.

"12 év múlva pokol várható"
    https://index.hu/techtud/2018/10/08/...hzYlHDYVbIBUQc

(Ja, ez még tavalyi cikk, csak most láttam megosztva, lehet, hogy már volt...)
    Last edited by cattaro; 05-21-2019 at 07:59 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én egyelőre még ott tartok hogy az ózonlyuk miatt 2000-re mind meghalunk. Bár lehet hogy egy kicsit le vagyok maradva...

2058 meg ilyenek. Nem hiszem hogy megérem. Bár ami igaz az igaz, nekünk jól jönne néhány fok melegedés ide. A gond hogy Európában vannak melegek, mi meg itt fagyunk szét Észak-Amerikában. Bőven benne vagyunk a májusban, elmúlt a közepe is, és csak most van a legelső olyan nap, hogy bent lehetek pólóban. De reggel vadul kellett járatni a hősugárzót, mert nagyon hideg volt.

A fenti cikkekkel nem nagyon tudok mit kezdeni. Az én ökológiai lábnyomom igencsak kisebb mint másoké. Hogy sokaknak minden 3 évben új autó kell és minden évben új mobil, meg új laptop, meg új akármi, meg pocsékolják a vizet, szennyeznek mindent, azzal az információval én nem tudok mit kezdeni. Ha mindenki úgy élne mint mi, akkor a gyáraknak nem kéne annyira termelniük, az biztos. De ez mindenki máson múlik. És persze a "zöldek" azok akik nyomják a klímaváltozást, de mindnek van autója, repülővel mennek mindenhová, pocsékolnak, miközben sopánkodás megy hogy "meghal a Föld". Annyit tudok csinálni hogy FB-on néha szembesítem őket a helyzettel. Ha a cikk igaz, akkor bukta van. Főleg azoknak akik melegebb helyeken élnek. Mi ellennénk +4 fok emelkedéssel is. Legfeljebb nem Júniusban kezdődne a jó idő, hanem májusban is lenne kirándulóidő.

A helyzet az, hogy ha komolyan gondolnák az aggodalmat a demokrata oldalon/baloldalon és visszavennének a fogyasztásból, akkor máris 50%-al csökkenne a probléma. Vagy 40%-al. Vagy 35%-al. Valamennyivel. De annyit nem ér nekik sem a téma, hogy a luxust visszanyessék maguknak egy kicsit, szóval tök mindegy.

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 17

0 Not allowed!
    https://hvg.hu/itthon/20190829_UrgeV...imafelelme_van

A vendégeim tizenöt éves lánya pedig elsírta magát, hogy neki már nem lesz gyereke, és elmesélte, hogy az osztálytársai már nem is klímadepresszióban, hanem klímagyászban élnek. Már most gyászolják a saját életüket, mert tudják, hogy ez a civilizáció menthetetlen.
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?