Szavazási eredmény megtekintése: Miért prepperkedsz elsõsorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

Szavazók
122. Te nem szavazhatsz
  • Több hónapos vagy még annál is tovább tartó munkanélküliség

3 2.46%
  • Természeti katasztrófa (Hó, hurrikán, földrengés, a miatti élelem-, vízhiány, áramszünet)

18 14.75%
  • Gazdasági csõd (kisebb vagy nagyobb, bármilyen okból, esetleg olajhiány miatt)

33 27.05%
  • Társadalmi káosz, bûnözés, erõszakos támadások, közbiztonság hiánya

25 20.49%
  • Háború, polgárháborús helyzet

18 14.75%
  • Célom egyszerûen a mai társadalomtól való eltávolodás, az önellátás

23 18.85%
  • Világvégére készülök (Meteorbecsapódás elpusztítja a Földet, felrobban a Nap, stb.)

2 1.64%
Oldala 8 of 16 ElsõElsõ ... 678910 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 71 to 80 of 153

Topic: Miért prepperkedsz elsõsorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    TMIB jól összefoglalta az én gondolataimat is. BUÉK!
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Talán az áthelyezés vagy valami más miatt, de most levette a tiltást doom eszmefuttatásáról. Érdekes írás...
    Doom! Szerintem írtam már, de megismétlem. Kevésbé lenne provokatív, ha a saját gondolataidat úgy írnád le, mint vélemény, nem pedig úgy mint biztos jövõkép.
    Véleményem szerint tévhitben élsz és látszik, hogy csak elméletben folytatod a prepperkedést, de ezt nem vitatémának szánom. Tapasztalatból megtudnék cáfolni több állításod is, de feleslegesnek érzem.
    Boldog Új Évet Mindenkinek!
    Last edited by Alpha; 01-01-2018 at 10:43 AM.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Szerintetek mekkora érdeklõdés kisérne egy magyar nyelvû youtube csatornát, ami gyakorlatban foglalkozna felkészüléssel / önellátással?
    Végigkisérne egy BOL építést, élelem elõállítást - tartósítást, használati tárgy tesztelést, növénytermesztést, állattartást, technikákat mutatna be, stb.
    A csatorna életbentartása miatt több helyszínen, több személy is csinálhatná vagy fuzionálva több témát össze lehetne kapcsolni.
    Most vagyok egy újabb tanya és föld vásárlásba az erdõnktõl nem messze, ahol szinte nulláról kezdek mindent. Nem profitorientált csatornára gondolok, hanem közösségépítõ ismeretterjesztõre.
    Várok véleményeket és ötleteket a témával kapcsolatban.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 200
    Given: 234

0 Not allowed!
    Egyedi lenne, ha értelmesen csinálod jó is lenne szerintem. Pénzt nem tudom mennyire hozna, de ha nem munka számodra akkor hosszú távon mindenképp érdemes csinálni. ha másért nem, hogy lásd magadon mit kellett volna másként, mondjuk fél-egy év múltán.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Szerintem a fórumtársakat biztos érdekelné. Abban már nem vagyok biztos, hogy a rengeteg teendõd mellett lenne-e idõd és energiád még erre is, de kívánom, hogy legyen.
    Elsõk között lehetne arról írni/beszélni, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni egy ilyen célú terület kiválasztásánál. Nálad nyilván a meglévõ erdõhöz való közleség volt az elsõdleges szempont.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Szia,

Engem erdekelne, es azt gondolom, hogy meg sok masik embert is.
    De az biztos, hogy eleg nagy munkat kell beletenned.

Bel

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    Szerintem jóval több embert érdekelne, mint akik írnak a fórumba, sõt külföldrõl is nyilván sokan kattintanának, ha megfelelõ #tag-ekkel van ellátva a videó, netalán angol feliratokkal.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Jól összeszedett, hasznos, artikulált videók mindenkit érdekelnek. Nem muszáj hogy profin nézzen ki, manapság már egy mobil is tud 1080-as felbontást. Viszont ami lényeges, hogy időbe telik a videók elkészítése és csak úgy érdemes csatornát indítani neki, ha éveken át havonta lesz 1-1 videó. A legtöbb videós az első pár videó után megunja, pedig annyinál még be sem futhat egy téma. Az biztos hogy itt a fórumon megoszthatod a videókat ha készítesz.

(Később átteszek ezt a beszélgetést egy megfelelőbb tobicba. Talán régebben már volt is hasonló indítva.)

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Jól összeszedett, hasznos, artikulált videók mindenkit érdekelnek. Nem muszáj hogy profin nézzen ki, manapság már egy mobil is tud 1080-as felbontást. Viszont ami lényeges, hogy idõbe telik a videók elkészítése és csak úgy érdemes csatornát indítani neki, ha éveken át havonta lesz 1-1 videó. A legtöbb videós az elsõ pár videó után megunja, pedig annyinál még be sem futhat egy téma. Az biztos hogy itt a fórumon megoszthatod a videókat ha készítesz.

(Késõbb átteszek ezt a beszélgetést egy megfelelõbb tobicba. Talán régebben már volt is hasonló indítva.)
    Indítottam egy topicot régebben. Úgy volt, hogy az erdõben építek gazdaságot, de infrastruktúrális és munkahelyi gondok miatt felfüggesztettem a projektet még a legelején. A mostani telek is még kifüggesztés alatt van. Ha vége a folyamatnak, akkor csinálok egy topicot neki és megosztom a fejleményeket. Addig elkezdem a videok készítését, vágását, stb. Na meg átgondolom a témákat.
    Majd jelentkezek vele...

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Azt hiszem így egyszerre többet is kaptunk illetve van esély arra hogy már úton van a társadalom felé...

Több hónapos vagy még annál is tovább tartó munkanélküliség
    Természeti katasztrófa (Hó, hurrikán, földrengés, a miatti élelem-, vízhiány, áramszünet)
    Gazdasági csõd (kisebb vagy nagyobb, bármilyen okból, esetleg olajhiány miatt)
    Társadalmi káosz, bûnözés, erõszakos támadások, közbiztonság hiánya
    Háború, polgárháborús helyzet
    Célom egyszerûen a mai társadalomtól való eltávolodás, az önellátás
    Világvégére készülök (Meteorbecsapódás elpusztítja a Földet, felrobban a Nap, stb.
    )

Munkanélküliség az most sokaknál probléma lett. A vírus az valamilyen formában természeti katasztrófa. Élelem, vízhiány, áramszünet simán jöhet még ezután. Gazdasági csõd az itt van már most is. Pár nap alatt ideért. Társadalmi káosz? Van. Bûnözés, erõszak, közbiztonság hiánya, esélyes...

A topic keresõszavai: