Oldala 2 of 3 ElsõElsõ 123 UtolsóUtolsó
Eredmény 11 to 20 of 25

Topic: Menetelés, túra, vízi átkelés

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Rozsomák Hozzászólás megtekintése
    Egy osztálykirándulásrakészültem vagy 3 napig, tervezgettem mit vigyek, kulacs , kaja, stb. egy osztálytársam egy szál bõrdzsekiben eljött velünk, és nézett ki a fejébõl: Hülye ez a csoport? Teli hátizsák? kulacs? Törülközõ? Minek? És igaza volt, a sarki kocsmában evett egy rántottát, a kútnál ivott vizet, a túristaházban gyöngy üdítõt, a szobában volt törülközõ, szappan. Hülyének éreztem magam az egész kirándulás alatt. A magabiztosság lehet számít?
    Nos igen!
    Gondolom olyan várlátogatós,buszos röffenés volt?!...nem mind1!
    Mûködik Ez az "egy szál bõrdzsekis "dolog...amíg ott a csapat,a tantónéni,a zsebpénz a szülõktõl,a társadalom ami biztosítja a kutat,rántott husit,a törölközõt....
    De elég egy homokszem és vége a vagányságnak!....nem mûködik a kút,a kocsmában nem fõznek és nem jár a szobához törölközõ...
    Ekkor megy át a fiatalember a here funkcióba....."van egy korty vized?"..."van egy cigid?"..."van egy csokid?"..."van aprótok?"(automatába)...."ide férek az esernyõ alá?"..
    ...vagy oldja meg a tantónéni!!!!!...végül is ezé van!!!...nehogy már ázzon,fázzon,nélkülözzön a kicsifiú...mer bemegy anyám és feljelenti az igazgatónál,hogy a kisfiam milyen szörnyû körülmények között kirándult!

Ádám Csaba
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Rozsomák Hozzászólás megtekintése
    Egy osztálykirándulásrakészültem vagy 3 napig, tervezgettem mit vigyek, kulacs , kaja, stb. egy osztálytársam egy szál bõrdzsekiben eljött velünk, és nézett ki a fejébõl: Hülye ez a csoport? Teli hátizsák? kulacs? Törülközõ? Minek? És igaza volt, a sarki kocsmában evett egy rántottát, a kútnál ivott vizet, a túristaházban gyöngy üdítõt, a szobában volt törülközõ, szappan. Hülyének éreztem magam az egész kirándulás alatt. A magabiztosság lehet számít?
    A magabiztosság minden helyzetben fontos! A bizonytalan embert hamarabb megpróbálják félrevezetni és lehúzni. Egy magabiztos karakter jobb eséllyél indul vitás helyzetekben is. (Volt egy fõnököm. Alacsony, átlagos megjelenésû figura, de mindenkire mindent rá rudott dumálni. Hatalmas vagyont szedett össze, jó nõket dugott, mindenki kereste a társaságát. Sikeres volt és szerintem a meggyõzõ stílusa miatt)

0 Not allowed!

Farkasfalka úton

A farkasfalka ritmusa

(BBC frozen planet)

Az elsõ három a leggyengébb és a legbetegebb farkas. Õk adják a falka ritmusát. Ha fordítva lenne, õk elvesznének egy esetleges támadás esetén. Õk elõl mennek, létrehozzák az ösvényt, így a hátsók energiát spórolnak. Õket követi 5 erõs farkas, õk az élcsapat, középen a falka vagyona, 11 nõstény, aztán még 5 farkas, a végén.

Az utolsó, szinte elszigetelve a falka vezér, aki az egész falkát láthatja, hogy vezesse, szervezze azt és a szükséges parancsokat kiadja.

A farkasok mindenfajta elméleti tudás vagy tanulás nélkül pontosan megmutatják, hogyan mûködik egy jól szervezett társadalom, ahol a gyengéket támogatják az erõsebbek és védik azokat, akik védelemre szorulnak.
    A farkasfalka ritmusa

(BBC frozen planet)
    Az elsõ három a leggyengébb és a legbetegebb farkas. Õk adják a falka ritmusát. Ha fordítva lenne, õk elvesznének egy esetleges támadás esetén. Õk elõl mennek, létrehozzák az ösvényt, így a hátsók energiát spórolnak. Õket követi 5 erõs farkas, õk az élcsapat, középen a falka vagyona, 11 nõstény, aztán még 5 farkas, a végén.

Az utolsó, szinte elszigetelve a falka vezér, aki az egész falkát láthatja, hogy vezesse, szervezze azt és a szükséges parancsokat kiadja.
    A farkasok mindenfajta elméleti tudás vagy tanulás nélkül pontosan megmutatják, hogyan mûködik egy jól szervezett társadalom, ahol a gyengéket támogatják az erõsebbek és védik azokat, akik védelemre szorulnak.

Nem tudom, hogy a képet sikerült-e feltöltenem, de ez egy 25 farkasból álló falka menete. Érdekes, hogy a gyengék mennek elõl, õk tiporják a havat. Így - összességében - még lassabb a csapat.

0 Not allowed!
    Rákerestem, rosszul fordítottak: az alfa-nõstény vezeti a csapatot.
    Hálás lennék, ha valaki be tudná másolni a fényképet (BBC frozen planet)

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 267
    Given: 318

0 Not allowed!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    Kis színes hír Szibériából: ha menni kell, hát menni kell.

Egy hõs jakut postás több száz kilométert caplatott a tajgán át, hogy kézbesítse a nyugdíjakat
    https://index.hu/mindekozben/poszt/2...a_nyugdijakat/

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 65
    Given: 83

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Treff király Hozzászólás megtekintése
    A farkasfalka ritmusa

(BBC frozen planet)

A farkasfalka ritmusa

(BBC frozen planet)

Nem tudom, hogy a képet sikerült-e feltöltenem, de ez egy 25 farkasból álló falka menete. Érdekes, hogy a gyengék mennek elõl, õk tiporják a havat. Így - összességében - még lassabb a csapat.
    Marhaság. Az elsõ a falkavezér. a többi meg nem érdekes. Ahol élnek õk a csúcsragadozók. Beszopni egy ilyen faszságot Volt már kutyád? Mindig elõl akar menni a falkavezér.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    Ma sétáltam egy 25 km-es kört a BOL körzetében erdei-mezei dûlõutakon, amelyeket nagyrészt csak mezõgazdasági munkagépek használnak. Kb. ilyen utakon terveztem meg egy alternatív menekülõútvonalat a város és a BOL között, ha menni kell. Nos félig fagyott, félig felengedett sáros, pocsolyás, csúszós, ragadós talajú utakon kellett hosszú szakaszokon haladni, amiket helyenként teljesen tönkretettek a traktorok a nyári állapothoz képest. Sokszor megérte inkább az út melletti mezõn vagy szántón kerülni, de néha nem lehetett, mert az utat sûrû bozótos vagy nádas szegélyezte. Elképzeltem egy felmálházott biciklivel, vagy egy fullra pakolt hátizsákkal ugyanezt egy városból kimenekülõs helyzetben, elég reménytelennek tûnik, vagy legalábbis nagyon függ az épp aktuális idõjárástól, csapadékviszonyoktól, hõmérséklettõl. Úgyhogy kezdõdhet egy áttervezés az alternatív útvonalakkal kapcsolatban.
    Túrának mindenesetre jó volt ez az évindító kirándulás a jó levegõn, napsütésben.
    IMG_20200101_144610.jpgIMG_20200101_145103.jpg

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 2

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló cattaro Hozzászólás megtekintése
    Ma sétáltam egy 25 km-es kört a BOL körzetében erdei-mezei dûlõutakon, amelyeket nagyrészt csak mezõgazdasági munkagépek használnak. Kb. ilyen utakon terveztem meg egy alternatív menekülõútvonalat a város és a BOL között, ha menni kell. Nos félig fagyott, félig felengedett sáros, pocsolyás, csúszós, ragadós talajú utakon kellett hosszú szakaszokon haladni, amiket helyenként teljesen tönkretettek a traktorok a nyári állapothoz képest. Sokszor megérte inkább az út melletti mezõn vagy szántón kerülni, de néha nem lehetett, mert az utat sûrû bozótos vagy nádas szegélyezte. Elképzeltem egy felmálházott biciklivel, vagy egy fullra pakolt hátizsákkal ugyanezt egy városból kimenekülõs helyzetben, elég reménytelennek tûnik, vagy legalábbis nagyon függ az épp aktuális idõjárástól, csapadékviszonyoktól, hõmérséklettõl. Úgyhogy kezdõdhet egy áttervezés az alternatív útvonalakkal kapcsolatban.
    Túrának mindenesetre jó volt ez az évindító kirándulás a jó levegõn, napsütésben.
    IMG_20200101_144610.jpgIMG_20200101_145103.jpg
    Ilyen alkalmakat érdemes megejteni, mert nem mindig az ideális állapotok uralkodnak majd...
    Erre csak így lehet felkészülni.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Az nem elõny, hogy így tuti nem lesz zsúfolt útvonal?