Oldala 196 of 220 ElsõElsõ ... 96146186194195196197198206 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,951 to 1,960 of 2197

Topic: Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)

Senior Member Unicornis's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Engem ez gyõzött meg: https://www.youtube.com/watch?v=BbMuZS7GzZw
    Tudnak ezek a Kínaiak, ha akarnak na.
    https://www.arukereso.hu/mobiltelefo...#termek-leiras
    Érdemes elolvasni a felhasználói véleményeket is!

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    egy par napja vettem egy uj fureszt, a fiskars sw75 osszecsukhato fureszt.

fiskars 1.jpg fiskars 2.jpg fiskars.png

eleg sokat agyaltam, hogy milyen fureszt vegyek. olyat szerettem volna amivel vastagabb fakat is el tudok mar vagni, 15-20 cm atmero korulieket.
    az eddigi fureszem 18cm hosszu pengeje nem volt erre eleg.
    eloszor egy keretes fureszre gondoltam, mondvan ugyis csak itthon fureszelek ekkora fakat, nem szamit a meret, aztan persze jott egy tura amikor is raakadtam egy frissen kidolt nyirfara amit fel akartam szeletelni, persze nem volt mivel. jo akkor legyen osszecsukhato es azt tudom magammal vinni.
    eloszor a silky fureszeket nezegettem, mostanaban nagyon felkapottak lettek es mindenko dicseri oket. csak kicit dragak.

download.jpg

olyan 60 font korul van az aruk, szoval el kezdtem gyujtogetni. aztan egy hazifelszereles/kerti boltban raakadtam a fiskars fureszre, 35 fontos araval szimpatikusabbnak tunt de nem voltam benne biztos van-e olyan jo mint a silky. szoval, hagytam es ugy voltam vele, inkabb gyujtogetek meg. aztan uj ev utan a nagy learazasokban meglattam a fiskarst 16 fontert, utolso darab logott a falon, gyorsan meg is vettem.

aztan kivittem kiprobalni.
    eloszor csak otthon. volt vegyes, friss vagasu cseresznye fa es szaraz nyir amit fureszeltem. 15-20 cm koruli darabok. mind a ketto fajtat jol vagta, es gyorsan. a penge a fogaktol a gerinc fele vekonyodik igy kevesbe szorul meg. a fogak pedig eleg nagyok es hezagosak ahhoz, hogy ne tomodjenek el forgaccsal, foleg ha friss fat fureszel az ember.
    aztan nemreg volt szerencsem osszehasonlitani a silky bigboy-al is. egy baratom azt kapta karacsonyra es most futottunk ossze egy kirandulasra.
    a ketto kozott a fo kulonbseg a suly, a fiskars kb fele olyan nehez, es rovidebb is a pengeje. a fiskars 25cm a silky pedig 36cm.
    mindketto jol vag es nagyon gyorsan, ebbe nem lattam semmi kulonbseget.
    a fiskars konyebb.
    fogasra kb ugyanaz mindketto, a silky-nek van egy gumirozott bevonata, ha vizes az szerintem jobban tapad mint a fiskars.
    arban a fiskars joval olcsobb mint a silky es apro elteresekkel de kb ugyanaz, teljesitmenyben teljesen megegyeznek.
    szoval nem bantam meg, hogy a fiskarst vettem meg.
    Last edited by Ihasz Laci; 01-25-2020 at 09:24 AM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2

0 Not allowed!
    Elég jó áron vetted, mert ez átszámítva jelenleg, tragikus forintnál 6400 Ft. Ehhez képest Mo-n a legolcsóbb, amit látok, 9500 Ft az OBI-ban.
    Amúgy a Fiskars szerintem aránytalanul túlárazott lett az utóbbi pár évben, régebben vettem pár cuccot ettõl a márkától, ásót, lombseprût, gereblyét, ollót, konyhai késeket, ezek tényleg jó minõségûek, beváltak, de ma már nem tenném, mert van ugyanebben a minõségben rengeteg olcsóbb alternatíva, és azok is beváltak.

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló cattaro Hozzászólás megtekintése
    Elég jó áron vetted, mert ez átszámítva jelenleg, tragikus forintnál 6400 Ft. Ehhez képest Mo-n a legolcsóbb, amit látok, 9500 Ft az OBI-ban.
    majdnem felaron kaptam meg, de az eredeti arat is megeri szerintem, ebben a meretben hasonlo fureszt nem nagyon talalni masikat. mindenesetre en boldog vagyok vele!

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    használtam asszem a kistesóját, és gyönyörûen vitte a cseresznyefát is, pedig kimaxoltam a hosszát az ág vastagságához képest

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2019
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Vásároltam ma egy gázforrasztó ceruzát, 2000 forint értékben, nem volt ilyesmi itthon. Hát nem egy lángszóró, 5 cm lángja van, viszont az árához képest meglepõen jó minõségû.
    Állítólag 5-8 percig ég, ezt még nem mértem le, 1300 fokra hevít.
    Fahrenheit 28098

Érdekelne, hogy nektek mi a véleményetek, forrasztáson, barkács dolgokon kívül mire lehet jó? Természetesen tûzgyújtásra esetleg? De ezen kívül milyen prepper felhasználásai lehetnek? Önvédelemre nem jó, nem egy lángszóró, vészesetben vizet forralni talán lehetne vele. Pirogravírozásra, jelölésre is jó lehet talán. Vérzõ seb elállítása talán? Ötletek?
    Várom

Last edited by Fisher man; 02-05-2020 at 03:47 PM.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2019
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    10-15 percig ég közepes üzemmódban. Túlélésre ez kevés, de mondjuk egy túlélõ készletbe egyszer használatos eszköznek jó lehet. 10 másodperc alatt talán már lehet vele tüzet gyújtani. ami 60 tûzgyújtás is lehet, tehát két hónap, ha az ember okosan használja. De azért többet ér egy palackos felcsavarós rendes gázforrasztó.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Tûzgyújtásra biztos jó, vérzéscsillapításra viszont inkább szerezz be vérzéscsillapító eszközöket.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    nekem is van, irtottam már vele hangyát pl

mûanyagok alakításánál jobban irányítható, mint a sima öngyújtó lángja

sebre nem nyomnám

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma