Oldala 44 of 261 ElsõElsõ ... 3442434445465494144 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 431 to 440 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    "Barcelonában és Svájcban is megjelent a koronavírus.

Ausztriában is megjelent a koronavírus, két fertőzött beteget regisztráltak Tirolban.

Horvátországban megjelent az új típusú koronavírus."
    (MTI)

Magyarországnak mennyi ideje van az első esetig? 1-2 nap? 1-2 hét? Szerintem már csak napokról van szó.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Szerintem is csak napok. Akinek még nincsenek tünetei nem szûrik ki, ráadásul influenza szezon van, lehet aki kezd beteg lenni sem megy egybõl orvoshoz, azt hiszi sima influ.
    Itt a környéken is hallottam pár embert aki volt a karneválon, az országból biztosan sokan, az is egy kis esély hogy hazahozzák.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nők lapja...

Dolgok, amik legyenek otthon karantén esetére

https://nlc.hu/eletmod/20200225/koro...thon-elemiszer

Anyámnak magyarázok, talán csak vesz végre dolgokat a kamrájába. Öcsémék nem hiszem hogy meggyőzhetők arról hogy jó a tartós étel.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    K-infón videó a vírus témában.

https://kuruc.info/r/34/208686/

Némelyik dologba egy kicsit "bele lehetne kötni", a bevágott videók eredetiségét, esetleg hogy miért van balhé a videókon, vagy hogy minden esetben a vírus okozza-e az emberek összeesését és rohamait, de amúgy amit elmond az nagyjából valós helyzetnek tűnik, legalábbis elgondolkodtató.

A végének nem sok értelme van. Hová mész a városból? Ha nincs saját házad vidéken, vagy erdőben, akkor mit csinálsz? Nem értelmesebb azt csinálni amit a Kínaiak tesznek, hogy ha már előbb-utóbb úgyis karantén lesz mindenütt, akkor legyen otthon étel és víz vagy 1 teljes évre? Ha Pesten élsz, akkor hová mész vidékre? Beköltözöl valami falusi szállodába (ha van)? Az miért jobb? Szállodában emberek vannak, akkor nem veszélyesebb mint ha otthon ül valaki a seggén a lakásában?

Kínai üzlettársam azt írta legutóbb, hogy javult náluk egy kicsit a helyzet és egy rakás gyár újraindult. Persze szerintem ő sem tudja igazából hogy mi van, de azokat az adatokat tekintve amiket mutatnak, tényleg csökkent (ott) a kór terjedése. De hogy mi igaz, azt persze nem tudhatjuk.

Nálunk is kezdenek aggódni hivatalos szinteken.

A gazdasági helyzet is romlásnak indulhat hamarosan. Ha csak azt nézem, én 3 hete várok arra hogy rendelhessek a kínai üzletkötőmtől és még mindig nem ment be dolgozni. Ha nekem gondom van, akkor hány kisebb-nagyobb üzletben lehet fennakadás? És ez csak a kezdet.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    A vírus nem tudjuk elkerülni. A karantén nem ér semmit ebben a globalizált világban. Aki mást gondol, csak áltatja magát (kivéve persze azok, akik már féléve remete életet élnek, valahol egy külvilágtól elzárt tanyán). Ha az elzárt, diktatórikus Észak-Koreában, Iránban is gáz van, akkor nem tudom mit remélhetnénk?
    Ha a fenti megállapítást az emberek tudomásul vennék, akkor lehetne készülni a betegség leküzdésére, illetve a sajnálatos veszteségek kezelésére. A karantén és a pánik csak kárt okoz. A karantén és a pánik következményeire viszont érdemes 2-3 havi készlettel készülni, szvsz.
    A kormányok látszatintézkedést tesznek, mert a tömeg ezt várja el (mármint azt, hogy a kormány intézkedjen). Szerintem a kormányoknak inkább arra kellene koncentrálni, hogy az ellátórendszerek minél tovább maradjanak mûködõképesek. Mivel globális válságról van szó, nincs hová menekülni, ezt a politikusaink is tudják (remélhetõleg). A saját túlélésük is azon múlik, hogy mennyire marad kontrollálható a helyzet.
    Nem látok a jövõbe, de szerintem nem ez fogja kipusztítani az emberiséget, sõt a civilizációnk is megmarad (bár lesznek változások). Olyan helyzetben leszünk, mint nagyszüleink a háború után, azzal a különbséggel, hogy az infrastruktúra nem lesz lerombolva és remélhetõleg nem lesz a nyakunkon egy idegen hadsereg. A túlélõk leírják a veszteséget (mást úgysem tehetnek) és megpróbálják újrakezdeni az életet.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Facebookon felhívás. Az idővonalamon jelent meg.

Gyorsan összedobtam a videót. Remélem azért a lényeg átjön vele.

Korona vírusról 2 percben, tünetei, megelőzése, kezelése, fertőzése

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    A vírus nem tudjuk elkerülni. A karantén nem ér semmit ebben a globalizált világban. Aki mást gondol, csak áltatja magát ... Szerintem a kormányoknak inkább arra kellene koncentrálni, hogy az ellátórendszerek minél tovább maradjanak mûködõképesek. ... szerintem nem ez fogja kipusztítani az emberiséget, sõt a civilizációnk is megmarad
    Szia,

1. Szerintem egy teruleten nagyon sokat er a karanten: idoben lassitja a terjedest, ezaltal lehetove teszi, hogy sok beteg meggyogyuljon mielott a tobbiek megbetegednek.

Konkret szamszeru peldaval: Magyarorszagon van 1166 intenziv agy. Egy -nagyon pontatlan - becsles szerint intenziv ellatast igenyel 100 000 ember, akiknek a fele ezzel megmentheto. Ha egyszerre jelentkezik 100 000 ember, akkor egyszeruen nem lesznek ellatva, mert lehetetlen. Ezzel szemben, ha peldaul 10 heten at hetente 10 000 ember szorul egyenkent egy hetes intenziv ellatasra, akkor ott mar sokkal jobbak az eselyek.

2. Igazad van, es szerintem erre a legjobb megoldas a felvilagositas utan a karanten.

3. Teljesen igazad van, 0.5-3% kozotti halalozasi arany a civilizacion semmit sem valtoztat, meg a tulnepesedesre se nagyon hat.

Bel

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A vírus elkerülésével kapcsolatban írtam, hogy a karantén nem ér semmit. Lehet, hogy lassítani fogja a terjedést, de kéthetes lappangási periódussal sok jóra nem lehet számítani. Ha megjelenik itthon, a László kórházbeli karanténon kívül, akkor gyorsabban fog terjedni, mint ahogy az elsõ betegek felépülnek.
    Olaszországban múlt héten kezdõdött, gyorsan karantén alá vonták a két feltételezett gócpontot, de a héten már több városban megjelent, Dél-Olaszországban is, sõt átterjedt Szicíliára is, de észak-kelet felé is terjed: Ausztria, Horvátország, Románia.
    Persze nem tudjuk, hogy mi lett volna karantén nélkül, lehet, hogy sokkal rosszabb lenne.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az Indexen megjelent egy cikk, miszerint egy japán nõ újra elkapta a koronavírust. Ha ez igaz, akkor az Unicornis által említett rémhír igaznak bizonyult.

https://index.hu/kulfold/2020/02/27/..._ujrafertozes/

"Philip Tierno, a New York Egyetem professzora, hogy jelenleg még sok dolog ismeretlen a koronavírussal kapcsolatban, így szerinte az sem kizárható, hogy például a lépfenéhez (anthrax) hasonlóan két fázisban zajlik le, és az elsõ fázis végén úgy tûnhet, mintha meggyógyult volna a beteg, mielõtt második, erõsebb fázis elkezdõdik. Erre utalhat az is, hogy a vírus sokáig tünetmentes maradhat a betegekben – ez egyébként a szûrést is nagyban megnehezíti."

Az anthrax-hoz hasonlítás megint azt a gyanút erõsíti, hogy ez egy mesterséges képzõdmény.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    "Kedden leszállította a koronavírus elleni vakcina első tesztverzióját egy amerikai cég, a Massachusetts állambeli Cambridge-ben található Moderna Therapeutics, ami 42 nappal a COVID-19 vírus genetikai feltérképezése után készült el a kísérleti vakcinával. A végleges megoldás ennek ellenére még távoli, az embereken végzett tesztelést ugyanis legkorábban áprilisban kezdik meg, írta a Time."

Tehát még ha működik is, akkor is hónapokon át tovább fog terjedni, aztán megindul a sorozatgyártás (ha működik) és csak utána szállítják el mindenhová. Ha hatásos lesz. Ha nem, akkor még ez se lesz.