Oldala 50 of 261 ElsõElsõ ... 40484950515260100150 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 491 to 500 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    https://medium.com/@tomaspueyo/coron...e-f4d3d9cd99ca

nekem elég megalapozottnak tûnik, csak nagyon hosszú

szívesen írnék belõle egy összefoglaltat magyarul, de nincs meg hozzá az erõm, ha TMIB vagy valaki ráveszi magát szívesen segítek utómunkázni

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Nem tudom, de most jött ki egy hivatalos elõrejelzés. 40-70%-a a világ lakosságának megfertõzõdhet a következõ 12-18 hónapban. Azt írják hogy 1,6 millió halott lehet.

Én hetek óta azt írom csak az USA-ra, hogy az elsõ körben "12 hónap" 1,2 millió halottra saccolnék.

"UCSF: 40-70% of the US could become infected and 1.5 million could die in the next 12-18 months"

https://www.cbsnews.com/news/coronav...ay-2020-03-02/

Szerintem ez nagyon óvatos becslés és nem igazán relális az egész világra nézve. Mondjuk egy nyugati országot tekintve, nagyon szerencsés esteben lehet nagyon alacsony a halálozási ráta, ahol rendkívül jó kórházak vannak és fogadni tudják a tömegeket. De világ szinten? 70%-os fertõzésnél? Én 75%-os fertõzésnél 200milliót írtam eddig több helyre a viták alkalmával.

Az 1,6 millió világ szinten 70%-os fertõzésnél nagyon valószínûtlen. Több tízszerese inkább esélyes.

7,5 milliárd 70%-a 5.250.000.000 . Még ha 3,5%-ról le is tudnák szorítani 1%-ra, még akkor is 52,25 millió halott.

Ha nem talának ellenszert és valóban lesz 70%-os fertõzés és nem találnak ellenszert, akkor kegyetlen helyzetre kell készülni.

Persze ez csak saját vélemény.

Lehetséges hogy találnak valami enyhítõ gyógyszereket, vagy rájönnek hogy milyen kezelés rá a legjobb, a karantén is mûködhet valahogy, ha a kínaiaknál bejött a dolog.

Ha jön forró nyár, az is javíthat a helyzeten, de legalábbis lecsökkentheti a fertõzés terjedését és idõt nyerhet vele a világ az ellenszer megtalálására.

Az biztos hogy nem fogok emberek közé mászkálni egy darabig. Terveztem a sok kirándulást, bemotorozást a városba, stb, de azt hiszem mégis kihagyom amíg nem lesz minden újra biztonságos. Talán nem vagyok még a veszélyeztetett korban, de ha 1 hónapon át rázna a láz, az sem volna túl kellemes helyzet.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Azért azt látni kell, és elgondolkodni rajta, hogy Bill Gates októberben tartott szimulációjában 65M halott volt. És õ azért nem buta ember.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 209
    Given: 243

0 Not allowed!
    Ez elég érdekes lesz, mivel erre sem a sulik, sem a tanárok és legfõképp a diákok nincsenek felkészülve:
    Orbán: Hétfõtõl bezárják az iskolákat
    Mondjuk a döntés helyes. Minket egy mai értekezleten tájékoztattak, hogy hétfõtõl home office mindenkinek kötelezõen. Kivéve pl. én akinek még függõ ügyei vannak külsõ helyszíneken, ezért hétfõn még bemegyek, de keddtõl otthon kell dekkolni. Érdekes lesz. Egyelõre nem lehet azt sem tudni, hogy ez meddig tart, vagy a cég meddig tudja ezt tartani nekünk.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    Hétfõtõl én is home office-ban dolgozom, és azon agyalok, hogy amíg lehet "mindent" kapni, friss cuccokat, továbbra is eljárjak-e vásárolni, emberek, tömeg közé, vagy pedig lassan kezdjem el megcsapolni a készleteimet. A jelenlegi bizonytalan, rohamosan romló helyzetben óvakodnék még bármilyen tartalékhoz hozzányúlni, mert késõbb aranyat érhet. Az is lehet, már jövõ hét közepén lehúzok a BOL-ba a lakásban található "összes" hasznos cuccal, felszereléssel (kaja, higiéniai, tisztítószerek stb.), plafonig pakolt kocsival, onnan is tudnék távmunkázni, de egyelõre nem tehetem, bármennyire is ésszerû volna.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Még ha 3,5%-ról le is tudnák szorítani 1%-ra
    valószínûleg annyi a nem ismert fertõzött, hogy alapból az 1 százalék a valószínûbb, de ahol nem léptek/lépnek idejében keményen (kis hazánk elkésett), ott mindegy milyen szintû az egészségügy, jó eséllyel nem lesz elég

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 209
    Given: 243

0 Not allowed!
    Ha van rá lehetõséged akkor lépd meg. Ha nekem lenne lehetõségem úgy dolgozni távolról, hogy az 100% értékû, illetve ki is fizetik a fene sem maradna a város kellõs közepén. Még a boltokban van minden, míg ez a szitu addig én nem csapolom meg a készleteket. Azt utolsó utáni esetre tartogatom. Egyelõre lemegyek és megveszem a mai és holnapi kaját és az alap készletet tankolom fel a maximumra, bár így is van minden bõségesen itthon, de egy kis plusz sosem árthat
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    nalunk meg egyenlore nem zarnak be semmit, sulit vagy ovit de mar kuldtek levelet ovibol, hogy azokat a gyerkeket akiken barmilyen betegseg jele latszik azokat 2 hetre ,,megkerik'' hogy maradjon otthon.
    ami persze az egyik szulo munkabol valo kieseset jelenti, ket het nem sok, ha van ra szabadnap amit el lehet hasznalni de ha ezek a hazakuldesek megszaporodnak az komoly anyagi gondokat okozhat a haztartasban.
    a felesegem pszihologus, van sajat praxisa es egy allando munkahelye. a magan praxisan mar kezd latszani a panik, egyenlore 2 allando betege visszamondta mert ugy dontottek, hogy nem konckaztatnak es ha nem muszaly nem mennek sehova.
    nekem szerencsere van munkam eleg, aki meg emlekszik ra mondtam, hogy beteg gondozo vagyok (nem korhazi). az en munkamba is szigoritottak, allando fertotlenites megy egesz nap meg ilyenek. amig en nem betegszek le addig az en reszemrol biztos a bevetel de sokaknak mint pl a felesegem ez a helyzet anyagi problemat okoz.

ma olvastam, hogy jovo hettol terveznek, torolni, vagy eltolni minden nepunnepelyt, eddig csak emlegettek mint lehetoseget de most mar valoszinu, hogy igy is lesz.
    ami szinten eleg komoly mert ebbe benne vannak olyan esemenyek mint a foci, f1, rugbi es a nyari fesztivalok amik mind hatalmas bevetel es ezktol most nagyon sokan elesnek majd.

eddig kulonosebben nem erdekelt, mert itthon mindig volt raktarozva kaja, kb 2 hetre elegendo, de most mar mi is ugy vagyunk, hogy elkezdunk vasarolni.
    ki tudja mi mennyire fog dragulni, mennyi minden lesz elerheto a jovoben ha igy marad a helyzet.

ugy gondolom ez a klasszikus idezet ide illik:

,,Én csak azt mondom, Pelikán elvtárs, a nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Csapásokat adunk és csapásokat kapunk. Az élet nem habostorta, Pelikán.''

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Szia,

Szerintem a 2 het kaja a mostani helyzetben kevesnek hangzik.

Bel

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szia,

Szerintem a 2 het kaja a mostani helyzetben kevesnek hangzik.

Bel

ez a 2 het volt eddig, ennyi mindig volt a spajzban, ezt kezdjuk most feltuningolni, kb 1 honapra elegendo mindennel.
    aztan majd meglatjuk, par het mulva mi lesz kell-e meg tobb vagy nem.