Oldala 7 of 35 ElsõElsõ ... 5678917 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 61 to 70 of 350

Topic: Egészséges ivóvíz

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Ezek a képek mit jelentenek pontosan?
    Azt, hogy az eredeti weboldalakon reklámozott víztisztító berendezések nélkül milyen sok oldott szennyezõdést tartalmazott a csapvíz és az ásott kút vize. Mindkét berendezés RO, "nullás" vizet készít, azaz nincs benne semmi oldott ásványi anyag vagy nyomelem.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    A barnára rá lehet fogni, hogy kicsapódott vas (bár az sem egészséges ekkora mennyiségben), de a fekete?
    pl: Hidrogén-karbonát, Karbonát, Hidroxid, Fluorid, Klorid, Bromid, Nitrát, Ortofoszfát, Szulfát, Nitrit, Ammónium, Vas, Mangán, Kálium, Nátrium, Kalcium, Magnézium...

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Elõbb innám a barnát, mint a zöldet.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Elõbb innám a barnát, mint a zöldet.
    Abban sem csak vas van....

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Nekem ez a kicsapás gyanús. Hogyan történik ez?

Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    pl: Hidrogén-karbonát, Karbonát, Hidroxid, Fluorid, Klorid, Bromid, Nitrát, Ortofoszfát, Szulfát, Nitrit, Ammónium, Vas, Mangán, Kálium, Nátrium, Kalcium, Magnézium...
    Ezekbõl csak a vas és a mangán jöhet számításba, mint színt adó vegyület. Én azonban nem hiszem el, mert az ilyen víznek kicsapatlanul is igen szar íze lenne. Ha mangános, akkor nagyon édes, ha vasas, akkor meg nagyon vasízû.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A kicsapatás, hideg desztilláló folyamat. Elektrolízissel megszünteti a vízben oldottságot. Így nagyobb, látható darabokká összeállva lebegnek a vízben. Bõvebbet én sem tudok róla.
    A vízben oldott anyagok listáját innen vettem és még nem is volt teljes.

Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    OK. Csak az a gond, hogy ma sok szemfényvesztõ termék van forgalomban, ami így ígyekszik fekhívni a figyelmet a vizek nem megfelelõségére, vagy a lavórban kiáztatott amúgy egészséges lábból kioldódó, a mögötte lévõ szervezet méreganyag tartalmára utaló tényezõkre. Mind csalás, amit ezekbõl láttam. Az említett fémsók (Fe, Mn) színesek, oxidációs állapotuktól függõen zöldek, barnásak, pirosak, sõt a Mn még lilás színû is lehet. Ha oldatban vannak! Ha kicsapadot õket, akkor egy kolloid, többé-kevésbé áttetszõtlen rendszert kapsz, hiszen a csapadék igyekszik kiülepedni a vízbõl. (A csapadék vagy vöröses, vagy fekete.) Ezt azért írom, mert a mellékelt példán én többnyire tiszta folyadékot látok, amiben vagy színezék, vagy pedig ionos (oldat)és nem kicsapott állapotban lévõ színezõ van.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Zacskóbicska Hozzászólás megtekintése
    OK. Csak az a gond, hogy ma sok szemfényvesztõ termék van forgalomban, ami így ígyekszik fekhívni a figyelmet a vizek nem megfelelõségére, vagy a lavórban kiáztatott amúgy egészséges lábból kioldódó, a mögötte lévõ szervezet méreganyag tartalmára utaló tényezõkre. Mind csalás, amit ezekbõl láttam. Az említett fémsók (Fe, Mn) színesek, oxidációs állapotuktól függõen zöldek, barnásak, pirosak, sõt a Mn még lilás színû is lehet. Ha oldatban vannak! Ha kicsapadot õket, akkor egy kolloid, többé-kevésbé áttetszõtlen rendszert kapsz, hiszen a csapadék igyekszik kiülepedni a vízbõl. (A csapadék vagy vöröses, vagy fekete.) Ezt azért írom, mert a mellékelt példán én többnyire tiszta folyadékot látok, amiben vagy színezék, vagy pedig ionos (oldat)és nem kicsapott állapotban lévõ színezõ van.
    Ismét hangsúlyozom, hogy nem értek a témához, csak véleményem van róla. A kicsapatás egy létezõ vízdesztillálási módszer. Gyorsan és olcsón lehet vele vizet nagy mennyiségban desztillálni, de nem emberi fogyasztásra. Egy akvarisztikai boltban el tudom képzelni, mert a halaknak szánt semleges víz így elõállítható és utána a megfelelõ minõségûre "beásványozni".

Itt inkább a víztisztító berendezés hatékonyságát szeretnék bizonyítani. Hiszen a a csapvíz undorítóan "szennyezett" az övék meg szép tiszta. De ennyi erõvel palackos desztillált vizet (vasalóvizet) is ihatnának. Ezek a berendezések nem a káros szennyezõdést távolítják el a vízbõl, hanem mindent. Az összes szükséges ásványi anyagot és nyomelemet is. Szerintem ez felesleges.
    A folyadékok színe a többféle anyag miatt ennyire sötét, és azért olyan réteges, mert az anód és a katód körül koncentrálódik, ami nem ér le a pohár aljára. A normál csapvíz pedig azért színtelen, mert jelentéktelen (egészségügyi határérték alatti) a jelenlétük. A kicsapatáskor összeállnak látható méretûre ami egy "egyszerûbb" szûrõvel eltávolítható.
    Az egész nem több, mint ügyes marketing.

Senior Member Batka's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Magyarország
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ugyanezt gondolom. A víz a benne lévõ kalcium-karbonát miatt "jóízû", szerintem a kicsapatással fõleg ez válik láthatóvá és feketedik be, ahogy telik az idõ.

A topic keresõszavai: