Oldala 1 of 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény 1 to 10 of 18

Topic: Aszalás tartósítás

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!

Aszalás tartósítás

Sziasztok!
    Találtunk a hegyen egy kb 15 méteres cseresznyefát, sötétszemû, savanykás-édes cseresznyék vannak rajta, talán 100 kiló is.
    Hogyan érdemes ennyi gyümölcsöt eltenni? (nem akarok sem pálinkát, sem bort) aszalásra gondoltam, de nincs aszalóm, napon simán meg tudom szárítani, vagy szétrohad?
    Még el is tenném, de rengeteg befõttes üveg kellene és kicsit félek, hogy elrontom a strelizilálást, az aszalás lenne a legjobb.

Egyáltalán érdemes leszedni ezt a fát? Nem rossz az íze, de nem tûnik valami nagyon nemes fajtának.
    Ötleteket várok
    Esetleg a termés egy részét próbáljam meg elcserélni másra?

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Add oda a gyerekeknek. Ha befõttet akarsz, rengeteg receptet találsz a neten. Erre jobbak a késõbb érõ cseresznyék.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Hálistennek még nincs kölyköm, de amúgy van vagy 100 kiló a fán. Tényleg jobb a késõn érõ, de ennek is nagyon jó íze van! Édes-savas, érett, nagyon jó!

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 254
    Given: 301

0 Not allowed!
    Ha valaki ráér és szeretne barkácsolni itt egy solar aszaló rajza: KATT

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Lakhely
    MArosvasarhely/ Erdely
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    EN 2 evvel ezelott barkacsoltam egy napenergiaval mukodo aszalot, tokeletesen mukodik, 3 nap alatt a vekonyra vagott hust ropogosra szaritja. Nagyon jo otlet, konnyen elkeszitheto, arra mindenkepp figyeljen az ki ilyent keszit ,hogy a levego bejaratahoz es kimenetehez suru szemu halot rakjon, hogy a rovarok ne tudjanak bemenni. A jutubon sok video van ,hogyan kell kesziteni, egyszeru!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló csulák Hozzászólás megtekintése
    EN 2 evvel ezelott barkacsoltam egy napenergiaval mukodo aszalot, tokeletesen mukodik, 3 nap alatt a vekonyra vagott hust ropogosra szaritja. Nagyon jo otlet, konnyen elkeszitheto, arra mindenkepp figyeljen az ki ilyent keszit ,hogy a levego bejaratahoz es kimenetehez suru szemu halot rakjon, hogy a rovarok ne tudjanak bemenni. A jutubon sok video van ,hogyan kell kesziteni, egyszeru!
    Hány sörösdoboz van egy oszlopban ?

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Lakhely
    MArosvasarhely/ Erdely
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Laci Hozzászólás megtekintése
    Hány sörösdoboz van egy oszlopban ?
    en nem a sorosdobozfele aszalot csinaltam, hanem ezt a valtozatot:https://www.youtube.com/watch?v=avgnMfkfzlM

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sziasztok!

Lassan jön a szezon, kicsit felráznám a topikot. A tervem az, hogy a tavasszal és a nyáron gyümölcsöt és zöldséget aszalok, hogy a téli fogyasztásunkat is fedezze.
    A tárolást ti hogy oldjátok meg? Sajnos pincém nincs, így a hûvösön tárolás csak hûtõvel lenne megoldható.
    Láttam a neten egy vákuumos módszert, amivel a mezei befõttes üvegbõl leget vákuumos tárolót csinálni. Ezen gondolkodom, hogy kipróbálom.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Az aszalványokat egy textil zacskóban tartjuk a konyhaszekrényben. Semmi gondjuk sincs. Készítek is egy teát belõlük....