Oldala 12 of 55 ElsõElsõ ... 2101112131422 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 111 to 120 of 543

Topic: Az energia kérdése

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Érdekes, én is kíváncsi lettem mik lehetnek. Jó lenne "kicsit" nagyobb zoom, amivel még a krumplibogarakat is láthatnánk

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Megmûvelt földek a sivatagban. A szükséges vizet a körök középpontjában található kutakból veszik. Ebbõl is adódik az alakjuk. A kutak a fosszilis vízkészletet használják. A zöld területek aktív mûvelések, a barnáknál már kimerültek a kutak. A fosszilis víz nem megújuló energia, ha elfogy vége a dalnak. A mi "hatalmas" artézi víz készletünk is fosszilis víz. Ha kiszivattyúzzuk, nem lesz több.

Az energiához a vízkészlet és napenergia által meghajtott kutakhoz kapcsolódik szerintem.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Kárpát-medence
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.

Senior Member Batka's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Magyarország
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Megmûvelt földek a sivatagban. A szükséges vizet a körök középpontjában található kutakból veszik. Ebbõl is adódik az alakjuk. A kutak a fosszilis vízkészletet használják. A zöld területek aktív mûvelések, a barnáknál már kimerültek a kutak. A fosszilis víz nem megújuló energia, ha elfogy vége a dalnak. A mi "hatalmas" artézi víz készletünk is fosszilis víz. Ha kiszivattyúzzuk, nem lesz több.

Az energiához a vízkészlet és napenergia által meghajtott kutakhoz kapcsolódik szerintem.
    Ez egy amerikai kitaláció. Ott is látni, fõleg a melegebb éghajlaton, pl Arizonában. Azért kör alakú, mert az összes gépi munkát egy ilyen körbe járatott pályán végzik, ezért maximálisan automatizálható, az öntözés is.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Batka Hozzászólás megtekintése
    Ez egy amerikai kitaláció. Ott is látni, fõleg a melegebb éghajlaton, pl Arizonában. Azért kör alakú, mert az összes gépi munkát egy ilyen körbe járatott pályán végzik, ezért maximálisan automatizálható, az öntözés is.
    Én elõször a Home címû filmben láttam/hallottam róla. Ez pedig egy Origón megjelent cikk a témáról, igaz másik terület.

(Közben megtaláltam a Youtube-on az teljes filmet. Felrakom a megfelelõ topikba.)

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Kinek van, ki csinált már kerékpáros áramfejlesztõt? Állítólag Mátraverebélyen kis sorozatban készültek.
    Leírás, fotók, értékelés, készítési utasítás érdekelne.
    Kód:
    http://egriugyek.hu/hirek/orszagoshirek/488-maganak-tekeri-az-aramot.html
    http://duol.hu/belfold/aramfejlesztes-szobakerekparral-igen-1055880
    Last edited by fater.lajos; 08-28-2013 at 10:32 AM.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Nekem tervben van, de nem tudom mikor lesz belõle valami.
    Drága generátort elsõre nem akarok venni, akkus csavarozó motorjával szeretném elõször kipróbálni.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem kell drága generátor.
    Akár a mobilból kivett vibromotort is átalakíthatod, igaz nem fogsz semmit kezdeni a kinyert árammal, talán 1-2 ledet mûködtethetsz.
    Inkább egy töltésvezérlõ a lényeg szerintem, mert ahogy tekersz, folyamatosan változik az áramerõsség.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Drága generátort elsõre nem akarok venni, akkus csavarozó motorjával szeretném elõször kipróbálni.
    Elõbb döntsd el mire szeretnéd használni, mit táplálnál vele. Akkor megvan a szükséges feszültség és áramerõsség. Ehhez megfelelõ generátort vagy dcmotort keresve meglesz a mûködtetési fordulatszám. A fordulatszámhoz tervezheted az áttételt és megkapod a méreteket. Szóval elõbb a cél, majd az eszköz végül a berendezés.
    És hacsak nincs már most egy donor szobakerékpárod, akkor egy másik meghajtási elvet ajánlanék a figyelmedbe, mert a szobakerékpárnak túl sok a mechanikai vesztesége. 4 tengely = 8 csapágy ami súrlódik, 2 gyorsító áttétel = 4 tárcsa amin csúszhat a szíj. Szerintem a fórumon már szóba került szelíd energia füzetek 12-ben említett David Butcher által készített PPPM. Jobb választás lehet. Csak 2 tengely és egy gyorsító dörzshajtás. Elindítani és lendületbe hozni nehezebb, de kisebb lehet a mechanikai veszteség.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Bontóban lada , suzuki generátor 2-3 ezer ft .... Nekem suzuki generátor bekötési rajz kellene .....