0
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
Érdekes, én is kíváncsi lettem mik lehetnek. Jó lenne "kicsit" nagyobb zoom, amivel még a krumplibogarakat is láthatnánk![]()
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Megmûvelt földek a sivatagban. A szükséges vizet a körök középpontjában található kutakból veszik. Ebbõl is adódik az alakjuk. A kutak a fosszilis vízkészletet használják. A zöld területek aktív mûvelések, a barnáknál már kimerültek a kutak. A fosszilis víz nem megújuló energia, ha elfogy vége a dalnak. A mi "hatalmas" artézi víz készletünk is fosszilis víz. Ha kiszivattyúzzuk, nem lesz több.
Az energiához a vízkészlet és napenergia által meghajtott kutakhoz kapcsolódik szerintem.
| Thumbs Up |
A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.
| Thumbs Up |
Kinek van, ki csinált már kerékpáros áramfejlesztõt? Állítólag Mátraverebélyen kis sorozatban készültek.
Leírás, fotók, értékelés, készítési utasítás érdekelne.
Kód:http://egriugyek.hu/hirek/orszagoshirek/488-maganak-tekeri-az-aramot.html http://duol.hu/belfold/aramfejlesztes-szobakerekparral-igen-1055880
Last edited by fater.lajos; 08-28-2013 at 10:32 AM.
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
Nekem tervben van, de nem tudom mikor lesz belõle valami.
Drága generátort elsõre nem akarok venni, akkus csavarozó motorjával szeretném elõször kipróbálni.
| Thumbs Up |
Nem kell drága generátor.
Akár a mobilból kivett vibromotort is átalakíthatod, igaz nem fogsz semmit kezdeni a kinyert árammal, talán 1-2 ledet mûködtethetsz.
Inkább egy töltésvezérlõ a lényeg szerintem, mert ahogy tekersz, folyamatosan változik az áramerõsség.
| Thumbs Up |
Elõbb döntsd el mire szeretnéd használni, mit táplálnál vele. Akkor megvan a szükséges feszültség és áramerõsség. Ehhez megfelelõ generátort vagy dcmotort keresve meglesz a mûködtetési fordulatszám. A fordulatszámhoz tervezheted az áttételt és megkapod a méreteket. Szóval elõbb a cél, majd az eszköz végül a berendezés.
És hacsak nincs már most egy donor szobakerékpárod, akkor egy másik meghajtási elvet ajánlanék a figyelmedbe, mert a szobakerékpárnak túl sok a mechanikai vesztesége. 4 tengely = 8 csapágy ami súrlódik, 2 gyorsító áttétel = 4 tárcsa amin csúszhat a szíj. Szerintem a fórumon már szóba került szelíd energia füzetek 12-ben említett David Butcher által készített PPPM. Jobb választás lehet. Csak 2 tengely és egy gyorsító dörzshajtás. Elindítani és lendületbe hozni nehezebb, de kisebb lehet a mechanikai veszteség.
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |