Oldala 70 of 261 ElsõElsõ ... 2060686970717280120170 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 691 to 700 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    Épp errõl írtam a TEOTWAWKI témában. Ahogy olvasgatom itt a fórumot, a tapasztaltabb prepperek között is vannak, akik most elmennek ide-oda. Mindig elfogy valami, mindig be kell szerezni még valamit. Igazából most nincs olyan, amibõl ne kellene minimum fél éves készlet, az ételtõl a gyógyszeren keresztül a benzinen át az elemekig. Elõbb-utóbb ruhát is kell cserélni, azt meg nehéz lesz online. Hóm ofisz fogorvos sincs. Satöbbi. Egy hónap múlva ugyanúgy lesz valami, amiért menni kell. Két hónap múlva ugyanúgy.

Erre nem nagyon lehetett felkészülni, hogy egyik hétrõl a másikra áll az ország. A házhozszállítás már lutri, vagy lehet rendelni az adott terméket, vagy nem. Ha lehet, akkor gyakran mennyiségi korlátozással. És két-három hetes kiszállítási idõkkel. Van, hogy a rendszer készleten mutatja, aztán küldik a mailt, hogy mégse, nem tudunk belõle egy darabot sem szállítani. És nem kis cégnél, hanem megbízható profiknál. Fizetési oldal lefagy, stb.

Vagy ügyet kellene intézni, vagy receptet kell kiváltani, vagy szelektív szemetet elvinni. Vagy orvoshoz kell menni, vagy állatorvoshoz. Ismerõsömnek most halt meg a hozzátartozója, idõsotthonban volt, most utazik át a fél országon, intézi a temetést. A gyógyszertárak is össze-vissza, ha a harmadik patikában tudod kiváltani a receptet, akkor három patikánál fogsz sorbaállni. Sokan állandó gyógyszert szednek.

Dolgozni is be kell járni. Aki messzebb dolgozik és nincs kocsija, annak busszal. A legtöbb munkáltató leszarja a maszkokat, miegymást. Közép-Európa még messze van a fejlett munkajogi kultúrától, ez most látszik a legjobban.

Nem fog mûködni az otthon ülés, ez elég világosan látható, és nem is nagyon értem, hogy mit akarnak ezzel az egésszel. Szerintem fél évig sem lesz mûködõképes.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Köszi a linket! Ez pedig egy régebbi, megbízható tájékoztató a maszkokról:

http://stresszdoktor.hu/uploads/kozk...2009oktber.pdf

FFP2 és FFP3 véd hatékonyan. Igazából nem értem, hogy miért mászkálnak az emberek mindenféle maszkkal az arcukon. Nekem FFP1-esek vannak otthon, még anno vettem õket. Egyszer sem vettem föl koronavírus ellen. Minek?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Még a maszkokhoz, interjú Dézsi Csaba szívsebésszel, a gyõri polgármesterrel, aki szintén elkapta a koronavírust:

https://ugytudjuk.hu/cikk/dezsi-a-ma...szatintezkedes

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Nekem FFP1-esek vannak otthon, még anno vettem õket. Egyszer sem vettem föl koronavírus ellen. Minek?
    Szia,

Elsodlegesen azert erdemes FFP1-es maszkot felvenni ha nincs mas, mert ha 2-szer annyi virussal talalkozol, mint ami megbetegit, akkor megved. Persze ha 10-szer annyival talalkozol, akkor nem ved meg (mikozben az FFP2 megvedene).

Masodlagosan azert, mert a leggagyibb sal is megakadalyozza, hogy az ember onkentelenul az ujjait nyalogassa, amit egyebkent allitolag nagyon gyakran teszunk; es gyakrabban okoz betegseget, mint az aeroszolok.

Bel

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Jelenleg még nincs igazi SHIFT: a rendszerek még mûködnek. Totális kijárási tilalomra nincs esély, nem is tudnák betartatni. Szerintem most még nem érdemes elkezdeni felélni a vészhelyzeti élelmiszereket, a boltok nyitva vannak, áru van a polcokon. A vírus egy-egy személyre veszélyes lehet, de a társadalomra inkább a pánikreakció veszélyes. A kormányok próbálják lassítani, de csak úgy mint a biciklit: nehogy felboruljon közben a gazdaság. Pár százalék GDP visszaesés, deficit növekedés még belefér, de ha úgy látják, hogy tovább lassítani veszélyes, akkor beáldoznak néhány száz (ezer?) idõs, beteg embert. Ez persze az érintettek családjának nem fog tetszeni, de azok akik túlélik (a többség túl fogja élni) egyet fognak érteni. Nem ezért nem gonoszak, hanem mert az életnek menni kell tovább. A vírus potenciális áldozatainak jelentõs része egyébként is meghalna az elkövetkezendõ 1-2-3 évben. Az õ elvesztésük nem okoz törést a gazdaságban, de ha nincs termelés, adózás, járulékfizetés, akkor sokkal több ember élete kerül veszélybe.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szia,

Elsodlegesen azert erdemes FFP1-es maszkot felvenni ha nincs mas, mert ha 2-szer annyi virussal talalkozol, mint ami megbetegit, akkor megved. Persze ha 10-szer annyival talalkozol, akkor nem ved meg (mikozben az FFP2 megvedene).

Masodlagosan azert, mert a leggagyibb sal is megakadalyozza, hogy az ember onkentelenul az ujjait nyalogassa, amit egyebkent allitolag nagyon gyakran teszunk; es gyakrabban okoz betegseget, mint az aeroszolok.

Bel
    Köszi az infót, ezt jó tudni!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Csak most vettem észre, van új Nyúlüreg videó:

https://youtu.be/hr_MKFb_tqY

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Magyarország: 73 új fertõzött, 817 összesen. 9 új halott, 47 összesen.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Sajnos a statisztikák azt nem mutatják hogy közvetve mennyi halálozást okoz. Biztos vagyok benne hogy többen halnak vagy fognak meghalni azért mert nagyrészt nem rendelnek az orvosok.
    A szükséges idõszaki kezeléseket, vizsgálatokat nem végzik el ráadásul aki nincs jól addig nem tud elmenni orvoshoz amíg nem kerül sürgõsségi állapotba...
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Az USA túllépte a 400.000 fertõzöttet.

Közben Rand Paul szenátor is meggyógyult, és önként jelentkezett kórházba segítõnek: https://www.facebook.com/16135525391...3225596730222/

Más:

"A koronavírus-fertõzött betegek öt százalékánál alakul ki különbözõ súlyosságú tüdõgyulladás - közölte Madurka Ildikó aneszteziológus, intenzív terápiás orvos, tüdõgyógyász az M1 aktuális csatorna hétfõ esti mûsorában.

A tüdõgyógyász úgy fogalmazott, ha a tüdõ meggyógyul, és le tudják venni a beteget a lélegeztetõgéprõl, "csak egy csatát nyernek meg, a háborút nem". Azt követõen ugyanis a betegnek az intenzív osztályon korai rehabilitációra van szüksége, majd más osztályon, késõbb pedig az otthonában is rehabilitációra szorul.

Hogy mindez mennyi idõt vesz igénybe, az függ attól is, hogy a beteg eredetileg milyen állapotban volt - közölte, hozzátéve: a teljes regenerálódás egy sportos fiatal esetében is hetekbe telik, míg egy idõsebb, eleve beteg szervezet esetében hónapig elhúzódhat."
    (MTI)

Magyarország: 78 új fertõzött, 895 összesen. 11 új halott, 58 összesen.