Oldala 85 of 261 ElsõElsõ ... 3575838485868795135185 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 841 to 850 of 2604

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 440
    Given: 785

0 Not allowed!
    Mondom én, most ezt tolják. Már az index is a horvát nyaralást reklámozza. Miközben õk maguk írják:

"A maszkban nyilatkozó politikusok és utasok, a fehér kezeslábasban dolgozó vonatfertõtlenítõ munkás látványa mutatja, hogy még nincs vége a járványnak. Sõt, csütörtökön 81 fertõzött volt, a járvány tetõpontján voltak ennyien."

Errõl beszélt Berényi Ervin is, akit korábban idéztem. Hogy nem most kell külföldre nyaralni menni.

Ez tényleg komoly...? Most szüntették meg a veszélyhelyzetet, Magyarország nagyon jól jött ki a vírusból. Örülhetne mindenki, hogy luk van a fenekén. És akkor most meg majd ezt kell olvasni naponta, hogy a sok lófa** jóska megy Horvátországba? Persze az indexesek is strandoltak.

Az emberek fordítva vannak bekötve? Tehát ha van bármilyen tetszõleges esemény, és "A" lépést kellene megtenni, akkor a többség automatikusan az "A" lépés ellenkezõjét teszi? De ennyire sok ember hogyan találja meg mindig ilyen célirányosan, hogy mi a legrosszabb lépés? Ha ennyire ostobák, akkor az sem menne nekik, hogy ilyen összehangoltan és hatékonyan töketlenkedjenek minden helyzetben. Röhögjetek ki, de szerintem igenis van "háttérhatalom" valamilyen formában, és a tudatmanipuláció akár magasabb szinten lehet, mint gondolnánk.

Persze ez csak az én sejtésem, véleményem. Szerintem legalábbis nincs olyan, hogy bármilyen helyzetben egységesen idióták legyenek az emberek. Gondolok itt tényleg akármire, például a mostani amerikai eseményekre, ahol mindenki mintha valami tömegneurózisba került volna. Vagy ne menjenek ki az idõsek az utcára, akkor kizárólag idõsek lesznek kinn. Vagy ne bízzuk az unokát a nagyszülõkre a járványhelyzetben, akkor az hótziher, hogy nyolcvannégy helyrõl fogod hallani, hogy lepasszoltuk a gyereket a nagyinál.

Vagy, hogy ennyire jól jöttünk ki a járványból, akkor gyorsan kezdjük el adagolni a horvát nyaralást, és tessék: pár nap alatt annyi ott az új fertõzött, mint a járvány tetõpontján. Nem jött össze az elsõ hullám, súlyosabbat terveztek? És akkor most megpróbálkoznak egy másodikkal? Tényleg már ilyenek jutnak az eszembe. Hát ha egy csöpp eszem van, akkor egyszerûen meg se fordul a fejemben, hogy pár nappal a veszélyhelyzet megszüntetése után, amikor ugyanúgy nincs vakcina, önszántamból, élvezkedésbõl külföldre menjek, strandoljak a mások által összehugyozott vízben stb.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 53
    Given: 136

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    A fertõzöttségi számok annyira alacsonyak, hogy nem vagyok benne biztos, hogy érdemes volt-e ennyire lezárni a dolgokat, és ezzel generálni 112 ezer új munkanélkülit.
    Szia,

De te a felmeres UTAN nem vagy benne biztos, a korlatozasokat meg a felmeres elott kellett elrendelni.

Es az a gond, hogy a virusok terjedese nem a "jozan paraszti esz" szerint mukodik: ha technikailag egy kicsit jobban terjed, akkor elsoproen mas lesz a hatasa.

Es egy uj, meg ismeretlen virus eseten nagyon nehez azt a szintet beloni, ahol a virus es a virus elleni vedekezes hatasa egyuttesen a legkevesbe faj.

Most igy utolag azt latjuk, hogy a sved mentalitas, onfegyelem, egeszsegugyi rendszer mellett nagyon laza kotelezo szabalyok mellett sikerult megfogni a virust.

Az olasz mentalitas, onfegyelem, egeszsegugyi rendszer mellett meg azt latjuk, hogy a jobb altalanos helyzetben levo eszakon hamarabb volt szukseg meghozni a szabalyokat, ezzel relativ elkestek (abszolut ertelemben veve delen kesobb hoztak a korlatozasokat, de a virus terjedesehez viszonyitva hamarabb), es bizony sok emberol meg kellett tagadni az intenziv ellatast, mert nem jutott nekik. Marmint eszakon, mikozben delen nem voltak komoly gondok.

Ugye nalunk van rengeteg olyan dontes, ami jol lathatoan hibas (pl. ingatlanokat osztogatni a haveroknak, kiirtani a fokozottan vedett nadasokat, aranyaron hasznalhatatlan lelegeztetogepeket venni, es amibe a legtobben belehaltak: a korhazi agyak 50-60%-t kiuriteni).

De a korlatozasok gerincet kepezo reszek, amiben vannak olyanok is, amik egyeseknek nagyon fajtak (pl. turizmus betiltasa), azok bizony olyanok, hogy azt meg most sem tudjuk, hogy mennyire omlott volna ossze az egeszsegugy, ha nem tortennek meg.

Es persze azt sem fogjuk sose megtudni, hogy ha a korhazakban lett volna penz fertotlenitoszerre, akkor mennyivel lett volna kevesebb az aldozat (marmint azt valahol megirtak, hogy a halottak 30%-a korhazban kapta el a koronavirust, de azt nem tudjuk, hogy a masik 70% kozul mennyien kaptak el olyantol, aki az enyhe tunetei miatt nem lett alaposan megvizsgalva, de egy korhazban kapott fertozest adott tovabb).

Bel

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Üdv!

Persze, nem is mondom, hogy nem kellettek azok a korlátozások. Teljesen egyetértünk. Csak rácsodálkoztam most az orvosi egyetemek felmérése után, hogy ekkora volt az aránytalanság. Mármint a fertõzöttek száma és az új munkanélküliek száma között. Ahogy írod, ez már csak utólagos észrevétel.

És a kormány egyébként is megmondta már a legelején, hogy 3 hónapon belül mindenkinek újra munkát ad, úgyhogy semmi ok az aggodalomra. Majd elárasztanak mindent az állami gyorstalpalós programozók.

Attól azért kicsit tartok, hogy ha egy enyhe lefolyású járvány ilyen helyzetet idézett elõ a munkanélküliségben, akkor mennyire roppanthatja meg a gazdaságot, ha mondjuk szeptemberben jön egy második hullám.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    amibe a legtobben belehaltak: a korhazi agyak 50-60%-t kiuriteni
    Nem könnyû számosítani, hogy mennyien haltak bele, de biztos, hogy sokan.

Ugyanakkor azt kb lehetetlen megbecsülni, hogy mi lett volna a helyzet, ha nem teszik meg ezt a lépést, megmarad-e az egészségügyi intézményekben annyi ember ami kritikus tömeget képez a járvány országos berobbantásához. Én elképzelhetõnek tartom, hogy igen.

Amikor valaki a mellet van, hogy engedjünk el mindent, mert elment a járvány minden fasza, akkor mindig azt mondom, hogy nagy árat fizetett emberek sokasága (akikrõl írtál és a hozzátartozóik) az országban azért, hogy ilyen jó helyzet legyen, ne herdáljuk el!

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 192
    Given: 218

0 Not allowed!
    Érdekes cikk, valaki valahol linkelte, de itt még nem láttam: A spanyolnátha tanulságai: a második hullám volt a legpusztítóbb
    Érdemes a felkészülésben erre is összpontosítani, ha esetleg még komolyabb intézkedéseket vezetnek be akkor már ne érhessen meglepetés.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Érdekes cikk, valaki valahol linkelte, de itt még nem láttam: A spanyolnátha tanulságai: a második hullám volt a legpusztítóbb
    Érdemes a felkészülésben erre is összpontosítani, ha esetleg még komolyabb intézkedéseket vezetnek be akkor már ne érhessen meglepetés.
    Ezt azért jó tudni.

Mondjuk személy szerint nekem a vírus alatt is be kell járni dolgozni, ha meg nem kell, akkor nincs pénzem. Ez így behatárolja, hogy egy esetleges intenzívebb második hullámra hogyan tudok készülni. De azért a lehetõségekhez mérten igyekszem.

A korábban belinkelt felmérés szerint 10 ezer fõre vetítve 59 volt a fertõzöttek száma a dolgozók, és 42 az otthon levõk között. Ez mondjuk nem meglepõ, hiszen a becslés szerint például május elsõ felében a fertõzöttek közel 50 %-a hetente több napon is bejárt dolgozni. (Persze számszerûleg nagyon kevés emberrõl beszélünk, csak a tendencia miatt írom, gondolva egy esetleges második hullámra.)

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    nalunk angliaban most kezdik feloldani a korlatozast, igazabol mar elkezdtek kb 2 hete de ugy nagyjabol most jott ki az utolso feloldas is, lehet menni kocsmazni megint (kinyitottak a vendeglato helyek utoljara a sorban)

attol fuggetlenul a social distancing ervenyben van meg a hasonlo ovintezkedesek.

itt angliaban szornyen sokan haltak meg, es szemelyesen is nagyon sok betegemtol (beteg gondozo vagyok) kellet bucsut vennem. nekem a munkam meg mindig high risk es full vedofelszerelesbe kell dolgozni ami nagyon megviselo, foleg a maszk, egy 12 oeas muszak vegere nekem ugy fajnak a fuleim a maszk zsinorjaitol, hogy majd besz@rok, arrol nem is beszelve, hogy a melegebb idoben a vedoruhaba ugy bele lehet izzadni mint egy szaunnaba. ennyit a szemelyes nyavalygasrol.

itt az emberek ingazabol csak azutan kezdtek fegyelmezettek lenni miutan megugrott a napi halottak szama nehany tucatrol nehany szazra
    most mindenki orul a feloldasoknak, es keszul a teljes feloldasra, de szerencsere most mar eleg komolyan veszik a virust es nem lazadoznak az uj modi ellen (sorba allas meg hasonlok) egyenlore ugy nez ki minden jonuton halad mifelenk, remelem igy is marad!

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 53
    Given: 136

0 Not allowed!
    Szia,

Olvastam egy olyan velemenyt, es aggasztoan logikusnak tartom, hogy ahhol kemeny volt az elso hullam, ott az emberek fegyelmezettek lesznek, ezert a 2. hullamot konnyen megusszak.
    Ahol keves halott volt az elso hullamban, ott meg nem fogjak komolyan venni az emberek a 2. hullamot, ezert nagyon megszivjak.

Szoval legyen eszunk, es tartsuk be legalabb a "nem fajo" korlatozasokat (maszk, 1.5 m) folyamatosan.

Bel

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szia,

Olvastam egy olyan velemenyt, es aggasztoan logikusnak tartom, hogy ahhol kemeny volt az elso hullam, ott az emberek fegyelmezettek lesznek, ezert a 2. hullamot konnyen megusszak.
    Ahol keves halott volt az elso hullamban, ott meg nem fogjak komolyan venni az emberek a 2. hullamot, ezert nagyon megszivjak.

Szoval legyen eszunk, es tartsuk be legalabb a "nem fajo" korlatozasokat (maszk, 1.5 m) folyamatosan.

Bel
    Ez szerintem az angolokra igaz, itt kemeny volt az elso hullam es az emberek most mar nagyon rendbe szedtek magukat.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szia,

Bel
    Erre jutottam én is, korábban le is írtam itt a topikban. Szerintem egyébként Magyarországon eleve voltak hiányosságok a lakosság részérõl. Legalábbis amiket én láttam, tapasztaltam, az nem volt éppen "fegyelmezettség". Szerintem inkább kisebb csoda, hogy így elkerülte az országot a vírus. És én is pont arra gondoltam, hogy ha most megint elkezdenék, hogy operatív törzs stb., akkor az emberek már arra se figyelnének, amire addig se figyeltek...