Oldala 86 of 261 ElsõElsõ ... 3676848586878896136186 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 851 to 860 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Ihasz Laci sok kitartást kívánok!

Lehet, hogy nem tudod megoldani, de van olyan maszk aminek nem gumis a tartója, hanem kötõs, hátul a fej mögött. Ha csak beugrasz a boltba praktikusabb a gumis, de Neked lehet, hog yjobb, ha a fejed mögött van átkötve. Nyilván átalakítható egyik a másikba könnyen.

A védõruhára nincs ötletem

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Sõt, már a Zika-vírus is gyühet: "Kelet-Európába is elhozhatja a Zika-vírust a klímaváltozás"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Lehet, hogy hülye vagyok, de egyébként én még mindig nem értem a koronavírussal kapcsolatos helyzetet. Mi változott márciushoz képest, hogy akkor "kellettek" állami szintû korlátozások, most pedig "nem kellenek"?

Mindössze négy hónap telt el. A júliusi magyar népesség azonos a márciusi magyar népességgel. A júliusi koronavírus ugyanaz a vírus, mint márciusban. Júliusban ugyanúgy nincs oltás, ahogy márciusban sem volt. (Sõt eléggé el is hallgattak a fejlesztésrõl, legalábbis a magyar sajtó.)

Mit jelent ez, hogy "megfogtuk a vírust", amit a topikban is írtok? Magyarországon ugyanúgy nem volt vírus márciusban a korlátozások alatt, ahogyan most júliusban sincs vírus a korlátozások nélkül. Ne értsetek félre, nem állítok semmit, sõt óva intem az ismerõseimet a könnyelmûségtõl. Én a vírus elõtt is otthon maradtam. Eleve az az elvem, hogy csak oda megyek, ahol dolgom van. Csak szeretném megérteni, hogy van-e bármi fogalma az emberiségnek errõl a vírushelyzetrõl, vagy teljesen találomra hozzák meg az állami szintû döntéseket.

Tehát az, hogy 3-4 hónap különbséggel bedöntjük a munkanélküliséget 120 ezer emberrel, most meg "tartsanak másfél métert és tegyenek sálat vagy maszkot, de tömegesen lehet menni az Adriára", ebben én még mindig nem látok semmi rációt. Lehet magyarázgatni, de ez egyszerûen irreálisan aránytalan ilyen rövid idõre vetítve. Úgy, hogy ez alatt a 3-4 hónap alatt semmilyen szempontból nem változott semmi a helyzetben.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Szia,

Melegebb lett.

Reszletesebben:
    - Az emberek kevesebb idot toltenek zsufolt, zart terben -> a legveszelyesebb helyzetnek rovidebben vannak kiteve
    - Magasabb az UV sugarzas -> hamarabb inaktivalodik a virus
    - Gyorsabban parolognak a nyalcseppek -> kevesebb ideig lehet csepfertozest kapni

Tegyuk fel a pelda kedveert, hogy ha az emberek jelentos resze maszkot hord es surun kezetmos, az felezi a fertozes ara'nya't. Ez azt jelenti, hogy marciusban ezzel 2.2-rol 1.1-re lehet csokkenteni az erteket.

Az 1.1 azt jelenti, hogy minden korben 10%-kal tobb fertozott lesz, lassan de biztosan romlik a helyzet.

Ha a fent emlitett 3 hatas egyutt 15%-kal csokkenti a fertozes erteket, akkor 1.1-rol 0.95-re valtozik, ami azt jelenti, hogy ugyan lassan javul a helyzet, de hosszu tavon nezve egyre kisebb es kisebb lesz a jarvany.

Ez mutatja azt, hogy viszonylag csekely kulonbseg is kepes arra, hogy alapjaiban megvaltoztasson egy jarvanyt.

Termeszetesen a fenti szamok csak peldak, veletlenul sem konkret, altalam ismert adatok!

Bel

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Köszi a választ!

Hogy kevesebbet vannak-e zárt térben, azt mondjuk nem tudom. A munkahelyemen a napokban egymásnak adják a kilincset az ügyfelek, és rejtély, hogy miért nyüzsögnek ennyire. Szinte olyan, mintha úgy lennének vele, hogy most lehet menni, na akkó' bemenek ide is meg még oda is fontoskodni. Elég idegesítõ, úgy érzem magam, mintha piacon lennék. Maszk már senkin, le se szarják az óvintézkedéseket, és mászkálnak be minden hülyeségért.

Ez az UV akkor már kiderült? Amikor én olvasgattam róla, akkor még nem voltak benne biztosak, hogy a meleg hogyan hat a vírusra.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Szia,

Az biztos (korabban is biztos volt), hogy az UV art a virusnak, a kerdes csak az, hogy pontosan mennyit art.

A meg nagyobb kerdes, hogy mi az a helyzet, amikor ez sokat szamit.

(Pl. az olaszoknal hiaba volt melegebb, mint nalunk; az hogy allandoan fogdossak/olelgetik egymast lathatoan _sokkal_ fontosabb volt, mint a nagyobb UV.)

Bel

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    "Rekordszámú, 116 új koronavírus-fertõzöttet jelentettek pénteken Horvátországban, így Vili Beros egészségügy-miniszter közölte, hogy új intézkedéseket hoznak a gyülekezések felülvizsgálatára, szigorítják a horvát határok átlépését a szomszédos országokból érkezõk számára, és kötelezõvé teszik a maszkok viselését az éttermekben, bárokban és üzletekben.

...

Megvitattuk a határhelyzetet is. Jelentõs javulást tapasztaltunk, de tekintettel a járványhelyzet romlására, szigorúbbak lesznek a belépési feltételek, és 14 napos - illetve a PCR-tesz elvégzése idején sokkal rövidebb - önkéntes karantént rendelünk el"

https://m.origo.hu/nagyvilag/2020071...orszagban.html

Az emberek elõbb-utóbb kénytelenek lesznek tudomásul venni, hogy ez a vírus van, létezik, nem múlik el attól, hogy éppen megszüntették valahol a karantént. Most ebben a szakaszban vagyunk, amikor meg kell értetni - bocsánat - a birkákkal, hogy ezentúl egy kicsit más lesz már a világ. Nem megyünk külföldre csak azért, mert éppen ez jutott eszünkbe, vagy mert finganunk kell, és azt csak külföldön tudunk. Picit mostantól morfondírozni kell, fokozatosan eltávolodni az óvodai beidegzõdésektõl. Tehát ha jön egy ingerencia, akkor azt nem azon nyomban kielégíteni, hanem gondolkodni róla egy olyan öt percet.

Ajjaj!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kásler azt mondja az új videójában, hogy a mostani helyzet szerinte nagyon hasonlít március elejéhez. Úgy látja, hogy a második hullám határához érkeztünk, illetve az elsõ hullám második fázisához. Akkor ez elég gyors volt, mert kb. három hete szüntették meg itthon a veszélyhelyzetet.

Ennek most már tényleg az az egyedüli oka, hogy az emberek fölöslegesen mászkálnak. Nehéz mit mondani. Én is most hallottam képzett, értelmiségi házaspárról, akik a napokban látták jónak (pedig akkor már egyre inkább lehetett hallani a horvát helyzetrõl), hogy a 4 hónapos (!) kisbabájukkal Horvátországba menjenek. Akkor se mennék 4 hónapos gyerekkel sehova külföldre, ha nem lenne koronavírus.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    A cikk Angliáról szól, de szerintem itt sem árt alaposan felkészülni a téli idõszakra, amíg viszonylagos nyugi van, mert télen sokkal rosszabb lesz elviselni egy újabb leállást. És sokkal elõnyösebb lenne, ha nem kellene naponta bemenni minden szirszarért zárt terû tömegekbe, influenza és egyéb további járványok idején.

"A jelentés felszólítja a hatóságokat, hogy a nyár fennmaradó, viszonylag békésebb hónapjait a télre való intenzív felkészülésre használják fel, hogy így elõzzék meg az egészségügyi rendszer túlterhelõdését. A modellek szerint a Covid-19 miatt kórházba kerülõ emberek, illetve a halálos áldozatok számának tetõzése jövõ januárra-februárra várható, és a csúcs legalább olyan súlyos lesz, mint idén tavasszal."

Anglia durva második hullámra készül
    https://index.hu/techtud/2020/07/14/...llamra_keszul/