Oldala 35 of 40 ElsõElsõ ... 253334353637 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 341 to 350 of 395

Topic: PC szervíz

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 554
    Given: 1,037

0 Not allowed!
    Na, itt aztán lehet olvasgatni:

https://prohardver.hu/teszt/milyen_g...at/teljes.html

De ez jó, ilyet kerestem. Friss, idei cikk. És arról szól, hogy hogyan állítsunk össze játékgépet. Ahogy eddig olvasom, korrekt és színvonalas írás.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,230
    Given: 1,209

0 Not allowed!
    Mindenféle összehasonlító-weboldalakon érdemes nézni õket. Abból kiderül hogy melyik az újabb és melyik a jobb. Mert a számok nem mondanak sokat, de az ár sem biztos. Én is hiába merülök bele teljesen, mindig bennem van a félsz hogy a proci mégsem fog passzolni a foglalatba, vagy valami egyéb gubanc lesz vele. Egyszer úgy jártam és ki is akadtam rajta, fõként azért mert nem is én hibáztam. Bementem a BestBuy-ra a computer részre és mutattam az ottani "szakembernek eladónak", hogy pontosan ilyen alaplapom van és pont abba való processzort akarok. Ok, mondta hogy itt van ez és ez, és ez pont bele való. Kérdeztem hogy biztos és hogy 100%-e, és mondta hogy igen, mert hogy ért hozzá, bízzak benne. El ne mondjam, teljesen más volt, nem volt belevaló.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Szia! Ez a gép lenne.

Igazából nekem annyi a lényeg, hogy legyen egy négymagos 4 GHz-es processzor, 8 GB RAM, és a videókártya, amihez ha jól értem, 4 GB dedikált memóriát kérnek. Utóbbihoz akkor nem felel meg a Radeon Vega 8.

A konfig így 94 ezer Ft lenne. A másik lehetõség ez a gép. Ez 141 ezerbe kerül. Szintén 8 GB DDR4 RAM, itt 4x4 helyett 4x4,2 GHz a processzor. És a videókártya nVidia GeForce GTX1650, ami szintén 4 GB, de ha jól látom, dedikált kártya. Tavaly a PCWorld nem írt róla túl jókat.

De mitõl 50 ezer az árkülönbség?
    https://www.arukereso.hu/videokartya...hoCXb8QAvD_BwE

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Na, itt aztán lehet olvasgatni:

https://prohardver.hu/teszt/milyen_g...at/teljes.html

De ez jó, ilyet kerestem. Friss, idei cikk. És arról szól, hogy hogyan állítsunk össze játékgépet. Ahogy eddig olvasom, korrekt és színvonalas írás.
    nem fogom elolvasni az egész cikket, lehet, hogy írják benne a végén:

Ha a játékra szánt géprõl van szó, akkor onnan kell elindulni ami a lényeg: amit látsz, azaz a monitor.

Árban a határ a csillagos ég, viszonylag korrekt darabok vannak azonban 40 e huf környékén, talán alatta is (én játékra nem néztem) 1080 P-s felbontásban. És ez a lényeg, a full HD. Az most egy alacsony felbontásnak számít, de ha Neked elég, akkor sokat spórolhatsz kb mindenen.

Mibe dugod a monitort? A videokártya kimenetébe.

Megnézed, hogy milyen videokártya a legjobb most fullHD gaming-re. Itt a legjobb azt fogja jelenteni, hogy olcsó, de elég jó.

Eztán jön az, hogy azt a kártyát milyen processzor "hajtja ki". Úgy fest a dolog, hogy van egy processzor, amit ha használsz, és "kihajtja a kártyádat" az adott játékban (vannak processzorigényesebb játékok, de az ritkaság), akkor ha beleraksz egy csúcshiperszuper nyolcszor annyiba kerülõ processzort, akkor is alig lesz jobb a játék. A jó azt jelenti, hogy az adott grafikus beállítások mellett nagyobb képrissítési átlagfrekvenciát sikerül elérni, ami ennél fontosabb, hogy ne legyenek leesései a képfrissítésnek. Az FPS, mint frames per second a hívószó, a stabil 60-at szokták emlegetni, hogy az már igen kellemes, fullHD-ban van aki rágyúr a 140-re meg ilyenek.

Ekkor kell egy alaplap (ami összeköti a kártyát és a processzort, de nyilván nem csak ezt csinálja), ennek is vannak fontos tulajdonságai, de nem túl jól mérhetõek, mert inkább a stabilitást határozza meg.

Fontos a ram is, de ddr4-el nagy mellényúlásod max ár/érték arányban lehet.

Ez most 2020-ban szerintem úgy néz ki (ha nem akarsz legózni), hogy megnézed, hogy milyen videokártya az ami neked való és az milyen AMD Ryzen processzorral a legjobb vétel most. Aztán mind processzorban, mind videokártyában nézel felfel 1-2-3 darabot árban. Azzal ne foglalkozz, hogy a videokártya amd vagy nvidia, szépen be vannak rangsorolva teljesítményben, mindkettõ tökéletesen mûködik AMD processzorral, amennyire tudom nincs olyan, hogy a saját márkáját jobban kajálja.

Ha tudod, hogy melyik kártya-proci páros a legjobb neked ár/érték arányban globálisan, akkor keresel olyan kész konfigot amiben vagy az van, vagy valamelyik komponens jobb, egy megbízhatónak mondott magyar iskereskedõnél.

A B450-es alaplap lesz a kompromisszum (szinte 100%, hogy arra fog épülni a konfig), abba nem fogsz tudni a végtelenségig fejleszteni, ha növekednek az igényeid, de annyit nem fognak növekedni, hogy ne tudja kiszolgálni.

Vannak jó intel procis gamer konfigok is, de azok inkább a kivétel kategóriába esnek mostanában, ha büdzsérõl van szó. Ha a csúcsteljesítményrõl beszélünk, akkor még mindig van 1-2% elõnye a kékeknek játékban, de azok milliós konfigok, kivétel nélkül csúcs Nvidia kártyával. Szóval szerintem egyszerûsíts egyet magadnak és csak AMD-t nézz. Érdemes lehet megfogadni az általad linkelt cikk tanácsait is természetesen, különösen amit az elején olvastam, hogy processzor magszámban érdemes a 4 mag 4 szál fölé menni, annyira elterjedtek a többmagos, többszálas processzorok, hogy ami ma készül szoftver az már nem 4 szálra készül jó eséllyel. Ezzel a váltással sokat késett az iparág, mostmár tényleg bekövetkezik.

Az a helyzet, hogyha egyik esetben sem vernek át egy konfiggal, akkor szerintem elég nagy különbség lehet, 120 és 150 e huf között teljesítményben, de 90 és 120 között bõdületes, szóval itt érdemes rátenni 10-et vagy 20-at, hogyha azzal sikerül megütni a kinézett szintet, aminél azt olvastad, hogy ott van egy ár/érték ideális arány. Fentebbi árkategóriában már lehet, hogy 50-100 ezer az amit hozzá kell tenni, hogy észrevehetõen jobb legyen.

Amúgy lehet, hogy találsz olyan helyet is, ahol leírják, hogy aktuálisan mi a legjobb készkonfig ajánlat egy adott árszinten, ami már elég jó teljesítményt kínál.

Én munka miatt nézegetem mindig az ilyen tech dolgokat (van hogy fél óráig számolgat az excel táblázatom), meg mert érdkel, de fõleg gamer content van, így aztán azt is olvasgatom. Túl-túl sokat az elmúlt 2 évben. Ryzen 3900x processzor köré szeretnék gépet építeni, az sokat segítene a melóban, de most nem úgy állok anyagilag.

Jó utánaolvasgatást!

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ja még egy dolog... Ne nézd a processzor órajelét, kb nem mond semmit

Típusokat nézz

Illetve nem írtam egész egzaktan: a processzor legyen AMD, a kártya mindegy, a B450-es alaplap az AMD processzorhoz van, de kb mindegyikhez jó

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na, ezt is áttanulmányozom, köszi!

Közben már a legózáson is gondolkodom. Egy alapszintet kb. 170 ezerre számoltam most össze, és az még csak a processzor, alaplap, memória és videókártya. Viszont nekem nem sürgõs a gép, majd csak ha a Postal 4 megjelenik, mert azt semmilyen körülmények között nem hagyhatom ki.

Addig viszont simán megveszegethetem (Ez egy létezõ szó?) darabokban. Akár egy jobb konfigurációt is. Minden hónapban egy alkatrész.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A 170 körüli alaphoz ezeket néztem:

Ryzen 5 3600 processzor, 4x3,8 GHz

AM4 B350 alaplap

2x4 GB DDR4, 3000 MHz RAM (idõzítés CL15)

4 GB AMD RX 570 videókártya

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    hát ha azt mondják, hogy jó az az alaplap ehhez a proci-kártya kombóhoz, akkor tuti az

Nekem kicsit réginek tûnik, de ha tudja amit kell, akkor ez nem számít. Ne korlátozza a kártya és a processzor teljesítményét, ez a feladata. Meg kezelje a választott RAM-ot... bár inkább az alaplaphoz szoktak ram-ot választani mint fordítva

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló st.jimmy Hozzászólás megtekintése
    hát ha azt mondják, hogy jó az az alaplap ehhez a proci-kártya kombóhoz, akkor tuti az

Nekem kicsit réginek tûnik, de ha tudja amit kell, akkor ez nem számít. Ne korlátozza a kártya és a processzor teljesítményét, ez a feladata. Meg kezelje a választott RAM-ot... bár inkább az alaplaphoz szoktak ram-ot választani mint fordítva
    Igazad van. Amit egyébként szívem szerint vennék:

Ryzen 5 3600 processzor (6 mag, 12 szál), 67 ezer Ft a 3,6 GHz-es. (Tegnap benéztem, hogy ez 4 magos, pedig 6.)

Hozzá egy MSI X470 Gaming Plus Max alaplap, ez 44 ezer Ft. Vagy van az X570, ami a 3000-es Ryzenekkel együtt gyütt ki. Az 17 ezerrel drágább, 61 ezer Ft.

2x8 GB, 3600 MHz DDR4 RAM, az idõzítése CL16. Ez 33 ezer Ft.

És hát a videókártya. Vagy egy 8 GB-os Radeon RX 570, ez 62 ezer Ft. De akkor inkább már egy GeForce GTX 1650 Super (4 GB), ami pedig 69 ezer.

Ez akkor minimum 206 ezer Ft lenne, vagy több a drágább alaplappal/videókártyával. Erre szigorúan csak darabokban lenne pénzem.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nekem ami rémlik, hogy B450-es lap elég, de lehet, hogy a B350 is, csak arról nem igazán hallottam. Nem tudom miben kapsz többet X470-tõl, vagy X570-tõl, ha nem akarsz vadul tuningolni. Inkább a nagyobb fogyasztású prociknál jön ki szerintem az elõnyük.