Oldala 93 of 261 ElsõElsõ ... 43839192939495103143193 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 921 to 930 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Konkrétan közölte, hogy nem fogja nekem beadni (még pénzért sem, mert ugye ezt nem voltak kötelesek beadni az orvosok), egészséges fiatal szervezet vagyok, egy hetet lázasan-taknyosan ki fogok bírni ha véletlenül elkapnám, az immunrendszerem majd legyõzi, nyugodjak meg, ez egy sima influenza.
    Annyi létjogosultsága lehetett, hogy ha a fiatal szervezet nem kapja el, mert védett az oltás által, akkor nem tudja átadni a H1N1-et mondjuk idõs hozzátartozóknak.

Azt meg ugye nem tudtuk, hogy mekkora a járvány. Világjárványról beszéltek, és jöttek a hírek, hogy itthon is fiatal kismamák haltak bele.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Novák Hunor személyes véleménye szerint az elkövetkezõ 1-2 évben Magyarországon valószínûleg nem lesz széles körben elérhetõ koronavírus vakcina. Illetve ha egy ország kifejleszti, az exporttilalmat fog bevezetni rá. Esetleg idõs pácienseknek és egészségügyi dolgozóknak juthat, de komolyabb oltási projektre szerinte a közeljövõben nem kell készülni.

Mond még érdekes dolgokat a videóban, érdemes megnézni. Például egyre több megbízható adat van a maszk hatékonyságáról. Illetve arról is jelentek meg komolyabb kutatások, hogy az óvodák/iskolák bezárása viszont nem olyan fontos.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Közben olvasgatom a bejegyzéseit. Ír például egy magyar férfirõl, aki kamunak tekintette a vírust. Aztán elkapta, és le is írta facebookon, hogy tévedett. Majd kórházba került, és pár nap alatt belehalt.

"Sajnos orvosként rengetegszer találkoztam hasonló esetekkel, érveléssel. Amíg valami nem velünk történik meg, azt hisszük, nem veszélyes.

Láttam apukát zokogni az intenzív osztály elõtt, amikor asztmás roham miatt lélegeztetõgépre készültünk rakni a gyermekét. Azt gondolta, nem olyan fontos az asztma elleni gyógyszer, meg a kontrollra járás...

Megszámolni sem tudom, hány csecsemõt kezeltem az infektológiai osztályon rotavírus miatt, akiknek a szülei azt mondták: korábban feleslegesnek gondolták az oltást, meg hogy nem olyan izgalmas a rotavírus fertõzés... Vagy hány olyan anyuka volt, aki szövõdményes bárányhimlõ miatt feküdt bent gyermekével, majd azt mondta: ezek után már az ellenkezõjét fogja híresztelni, és mindenkit buzdít a bárányhimlõ elleni oltásra (akkor még nem volt kötelezõ), hogy ezt elkerüljék...

Hány olyan apukával beszéltem a korábbi években, aki azt mondta: õ nem oltatta magát eddig influenza ellen, mert nem szokott beteg lenni, de legutóbb elkapta, és olyan borzasztó volt, hogy ezek után már kéri az oltást...

Meg kellene érteni: a betegségek NEM válogatnak. Nem tartják tiszteletben, hogy >>ki nem szokott beteg lenni<<, és a koronavírust nem érdekli, ki gondolja kamunak. A koronavírus szerencsére gyermekekre nem igazán veszélyes, az idõsebbek, komolyabb alapbetegséggel rendelkezõk azonban komoly veszélyben vannak. Elõfordulnak fiatalabbakat érintõ halálesetek, de csekély számban."

Azt is írja, hogy korábban õ sem gondolta, hogy augusztusra ott fogunk tartani, hogy a koronavírus jóval több halálos áldozatot szedett világviszonylatban, mint ugyanennyi idõ alatt az influenza. Az a gond, hogy ezt is hiába mondanám mondjuk apámnak, akit nem érdekel a korona. Szerintem a fél ország még ott van leragadva, hogy "ó, hát az influenzában sokkal többen halnak meg". Aki eldöntötte, hogy nem érdekli a vírus, annak mondhatsz bármit.

Tényleg, Ti hogy álltok a kézfogással? Novák például azt sem javasolja. Engem már a vírus elején is hülyének néztek, hogy miért nem fogok kezet. Pedig akkor már javában mondta Gyõrfi Pál a tévében, hogy kerüljük. Most meg aztán mindenki kezet akar fogdosni, nem is találkozom olyannal, aki nem nyújtaná. Úgy voltam vele én is, hogy jó, akkor fogjunk kezet. De azt hiszem, a mai nappal beszüntetem.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Az emberek nagyon jelentõs rése kamunak tekinti, szóval az hogy belõlük is van aki elkapja aztán belehal, az matematikailag nem meglepõ. Arról nincs cikk hogy valaki kamunak tekinti, aztán nem betegedik meg, vagy megbetegedik de kis köhögéssel átvészeli, pedig biztosan sok olyan ember is van. Azt kiemelni hogy valaki nem hitte el, de belehalt, az eléggé klikkvadász mellékszál.

Lényegtelen hogy ki hiszi el és ki nem, a fontos hogy kiket érint (leginkább), lesz-e vakcina, mikor és meddig ad védelmet, mire kell ügyelni, melyik védekezés hatásos, stb.

Azt meg továbbra sem értem, hogy miért nem mutatják a kórházban fekvõ embereket, miért nincsenek riportfilmek, dokumentumfilmek, stb. Azzal biztosan meg lehetne gyõzni a kétkedõket is.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    De ezzel talán lehet hatni a kétkedõkre. Hogy tessék, itt van valaki, aki akár a szomszédod is lehetne. Ugyanúgy leszarta, mint te, aztán elkapta. Aki egyszerûbb gondolkodású és nem nagyon tájékozódik, csak a facebook megy, arra szerintem lehet hatni így.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    És szerintem nem lényegtelen, hogy hányan gondolják a vírust kamunak. Ahogy írod, az emberek nagyon jelentõs része annak gondolja. Ezzel viszont az a baj, hogy komolyan növeli annak az esélyét, hogy azt is megfertõzzék, aki védekezik.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Úgy értettem hogy a halott szempontjából mindegy hogy elõtte mit gondolt.

Én egy olyan statisztikát is szeretnék látni hogy hány olyan ember halt meg aki rettegett a vírustól és még a saját vécéjére is maszkkal az arcán ment, mégis meghalt. Biztosan tömegével vannak olyanok is, de azokról nem fogunk hallani semmit.

Ha a maszk már úgyis a legtöbb helyen kötelezõ, akkor ha mindenki hordja, úgy mindegy hogy ki mit gondol róla. Nálunk a boltokban is kötelezõ viselni, anélkül nem lehet bemenni.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Novák Hunor személyes véleménye szerint az elkövetkezõ 1-2 évben Magyarországon valószínûleg nem lesz széles körben elérhetõ koronavírus vakcina. Illetve ha egy ország kifejleszti, az exporttilalmat fog bevezetni rá.
    Szia,

Az EU megrendelt 700+200 millio adag vakcinat (az egyik gyartototol 400, a masiktol 300 milliot, a 3-tol rendeles alatt van 200 millio), ezzel jutna minden EU lakosnak 2 db!

Azert nem eleg egy, mert meg nem tudni, hogy a 6 gyar kozul melyik mikor fog tesztelten jo vakcinat eloallitani.

Az elso 400 millios tetelbol a Magyar kormany kert 5 milliot. Szerintem ez egy realis mennyiseg (pontosabban szerintem a gyartonkent ennyi realis mennyiseg), hiszen ez az emberek tobbsegenek eleg, mikozben minden bizonnyal sokan vannak, akiknek nem tellik erre sem, es biztos van jopar hulye, aki elvi okokbol nem keri.

Szoval ennel a 3 gyarnal biztosan nem lesz export tilalom hazankkal szemben.

Bel

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Ha a maszk már úgyis a legtöbb helyen kötelezõ, akkor ha mindenki hordja, úgy mindegy hogy ki mit gondol róla. Nálunk a boltokban is kötelezõ viselni, anélkül nem lehet bemenni.
    Szia,

Nalunk szokas szerint mindenki azt tesz, amihez kedve van.

Termeszetesen vannak eloirasok, de nem azert, hogy azt betartsak az emberek, hanem azert, hogy aki valami mas miatt nem szimpatikus, azok ellen ezert is fel lehessen lepni.

Ezert itt nagyon fontos, hogy az emberek mind gondolnak a maszkviselesrol.

Jelenleg a tobbseg a boltokban/tomegkozlekedesben nem visel maszkot.
    (Ami a nyakon van, az nem viselt maszk, es ami a szajat fedi de az orrot nem, az sem viselt maszk.)

Bel

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Azért, engedtessék meg, hogy icipicit szkeptikus legyek a rettegett koronavírussal kapcsolatban.
    1. Gyakorlatilag egyetlen esetet sem tudtak felmutatni ahol csak és kizárolag a covid vitte el a pácienst.
    2. Afrikában ahol rengeteg a HIV fertõzött tehát a populáció nagy hányada kvázi immunrendszer nélkül él, nincsenek hullahegyek.
    3. A WHO (ami egyébként egy felülvezérelt gittegylet) kinyögte, hogy a tünetmentesek mégsem fertõznek. Akkor mért is viseljenek maszkot?
    Akkor hogy is van ez?
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!