0
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
"... es biztos van jopar hulye, aki elvi okokbol nem keri"
Én óvatossági okokból
Gyorsan összekotyvasztanak valamit, aztán lehet évek múlva derül ki valami róla. Letesztelt gyógyszereket is vonnak ki évek múlva a forgalomból mert kiderül hogy bajt okozhat.
Úgyis elég ha a többség beoltatja magát![]()
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
Ma még senki nem bírta megállni megjegyzés nélkül, hogy nem fogtam vele kezet. Pedig teljesen udvarias voltam, meg könyök összeütés is volt.
Az egyikük tett ilyen megjegyzést, hogy "ha mondják, akkor biztos úgy van". Megosztó ez a vírus téma, és az emberek nehezen viselik, ha szerintük másik "táborhoz" tartozol, mint amelyikhez õk. Pedig én egyik táborhoz sem tartozom, csak figyelek.
Nem fért a fejembe, hogy a horvátországi rekordfertõzöttségek ellenére miért támogatja Magyarország és miért tolja a média, hogy a horvát nyaralás az most jó. Ottani érdekeltségek, stb.?
Az imént bukkantam rá egy kis gyöngyszemre a mozaikból: Szijjártó báttyánk épp ott jachtozgat.
A WHO azt kéri, hogy ha nem muszáj, ne menjünk fogorvoshoz
"A WHO szerint ha lehet, akkor a beteg fogának állapotát távvizittel kéne elõször felmérni."
De még a fogászati távvizitet megelõzõen mindenképp indokolt lenne a WHO illetékeseinek az elmeállapotát is felmérni. Akár távoli, akár közeli vizittel.
Holnap fel is hívom a fogorvosomat, hogy legközelebb Skype vizsgálatot kérnék. Bekapom a webkamerát, õ meg felmér.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Azért, én arra is kíváncsi lennék, hogy ha a második hullámtól való félelmében - mindenki a világon - elszaladna bankjához , és kivenné (legalûbbis megpróbálná) ijedtében az összes bentlévõ pénzét, akkor hány óra múlva érne véget a járvány világszerte..??
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
| Thumbs Up |
| Received: 4 Given: 1 |
Ma mondtak be a tevebe nalunk, hogy holnaptol horvatorszag is karantenkoteles orszag, ami azt jelenti, hogy aki onnan jon az uk-ba annak 2 hetig kell karantenba lennie.
Ezt azzal indokoltak, hogy az elmult napokban magasra nott a fertozottek szama a horvatoknal.
Magyar hirekben van errol valami?
http://aludjazerdoben.blog.hu/ es a youtube csatornam https://www.youtube.com/channel/UCp0..._as=subscriber
Tegnap láttam megint valami címet, hogy újra fertõzöttségi rekord van Horvátországban. Az indexen volt, ha jól emlékszem. Nem olvastam el, minek? A legelején se értettem, hogy a veszélyhelyzet feloldása után fél órával miért kell Horvátországba vagy akárhova külföldre menni, meg most sem értem ugyanúgy.
Ezzel a bohóckodással, hogy egy ország kedden vörös, szerdán okkersárga, csütörtökön meg hupilila besorolású, senki nincs elõrébb semmivel. Aki nem gondolkodik, nem tájékozódik, az menni fog. Mit bánja õ a fertõzöttségi adatokat. Higgyétek el, eleve a tudatáig nem jut el, hogy még járvány van. Aki meg gondolkodik, igyekszik tájékozódni, az eddig se ment úgysem.
Az emberi belátásra alapozni õrültség. Gondolni lehetett, hogy amint feloldják a veszélyhelyzetet, a gyökerek heringekként fognak tódulni "Horvátba' ". Mee' be vót tervezve, oszt kész. Rögtön akkor kellett volna ezt megfogni, hogy a veszélyhelyzet feloldása nem egyenlõ azzal, hogy rögtön el lehet menni külföldre nyaralni, stb. Kellett volna a fokozatosság, be lehetett volna vállalni valamivel több szigort.
Most már kapcsolt a Mester is:
"Nyáron bevezették az egyes országok fertõzés szerinti osztályozását, de szeptember 1-jétõl nem lehet fenntartani ezt a rendszert és szigorítások jönnek, jelentette be Orbán. >>Nem mondom, hogy satu, de ahhoz közeli állapot fog beállni<< - fogalmazott.
Nem szólhat bele a magyar emberek személyes életvezetésébe, szokásaiba, nyaralási terveikbe, de kellõ óvatossággal és tisztelettel arra kér mindenkit, hogy >>déli irányba szeptember utánra ne foglaljon, szervezzen, ne képzeljen el magának nyaralásokat, mert az bele fog ütközni a határvédelmi intézkedésekbe<< - fogalmazott a kormányfõ."
Persze ezzel megint adott a szarnak egy pofont. Nyáron nem merte meglépni, hogy a gyökerentyûket itthon tartsa, mert már nincsenek olyan messze a választások. Most meg már bátran keménykedik, hogy szeptembertõl nem engedi a nyaralásokat. Pedig gondolom, hogy Ti is november, december környékére terveztétek az Adriát.![]()
| Thumbs Up |
| Received: 88 Given: 35 |
Egyetértek.
Hiába hoztak volna szigorúbb intézkedést, betartatni nehéz lett volna. Ha lezárták volna a határt a horvátok felé, akkor mentek volna Szlovénián, vagy akár Szerbián keresztül. Ha minden határt lezárnak, akkor meg "diktatúra van", "új Vasfüggöny van". A kormányok olyanok mint az áram: arra mennek, amerre kisebb az ellenállás.