Oldala 96 of 261 ElsõElsõ ... 46869495969798106146196 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 951 to 960 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló st.jimmy Hozzászólás megtekintése
    Húgom most megy egyetemre és arra készül, hogy lesz távoktatás bõven. Gondolom az alapján amit már hallott, kezdõdnek az ilyen elõprogramok, gólyatábor helyett orientációs napok, beiratkozás, neptun, meg mittudoménmi.

Bõdületes a különbség szerintem az oktatásban életkor szerint, hogy mennyire gond a távoktatás. Illeteve az oktatás és a számonkérés között van bõdületes különbség. Szóval ha egyetemen távoktatást nyomnak (úgy, hogy a tanárnak nincsenek technológiai problémái, mert megoldják azoknak akiknek lenne), de személyes a számonkérés (óvintézkedésekkel) az tök oké lehet. Alsó tagozatban kb emberiség elleni bûntett a full távoktatás.

Egy középiskolában ugyanazok a tanárok és diákok vannak együtt egy éven át, kb ugyanarról a környékrõl, nagyon pici a mozgás. Egy egyetem egy nemzetközi tér, úgy, hogy a csoportok jelentõs része hetente-kéthetente az ország minden szegletébe széled szét. Ha valami 1-2 hetes lappangási idõvel rendelkezõ fertõzést akarnék széles területen elterjeszteni akkor az egyetemeket céloznám a nemzetközi rendezvényeken és a sokat utazós nemzetközi cégeken kívül. A középiskolák esetében minden sokkal lokálisabban történik, kb mint az öregek otthona.

Apropó gólyatábor. Észrevettétek hogy távoktatás óta nincs iskolai lövöldözés és az összes iskolai zaklatás és erõszak ügy eltûnt a hírek közül? Ha valaki pozitívumot akar keresni a vírussal kapcsolatban akkor ez az.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    Szeptember 1-tõl határzár. Megvárták, amíg Szijjártótól Orbánig mindenki letudta a külföldi luxusnyaralást. Most meg karanténoznak a Kormány berkeiben, mert ott is felütötte a vírus.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Megvárták, amíg Szijjártótól Orbánig mindenki letudta a külföldi luxusnyaralást.
    Tudom, népszerûek az interneten az ilyen "elméletek", de szerintem nem kifejezetten a kormánytagokat várták meg, hanem minden magyart, akinek volt pénze és bátorsága Horvátországban nyaralni. Gondoljatok bele, hogy viselték volna az emberek, ha nyáron nem mehetnek nyaralni? Muszáj volt a korlátozásokat enyhíteni, mert az ember agyvize felforr, ha nyáron nem mehet vízpart közelébe.

Azt sem tartom kizártnak, hogy a horvátokkal megegyeztek, hogy nyár végéig zöldben tartják az országot, elvégre komoly érdekeltségei vannak ott a magyaroknak: INA, tengeri kikötõ biznisz, és még ki tudja mi. Horvátország bedõlése a magyaroknak is okozhat kárt.

A fentiektõl függetlenül elvárható lett volna a kormánytól, hogy az ismert fideszes közszereplõk a "csak Balaton, semmi Adria" elvet tartsák be ebben az évben. Képmutatók.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egyetértünk, én is írtam korábban errõl, hogy nem csak önmagukat várták meg, hanem nem merték meglépni a nyári határzárat. Egyrészt közelednek a választások, másrészt nyilván az érdekeltségek miatt. De az is biztos, hogy tényleg képmutatók.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Két koronavírusos hallgató a Széchenyi István Egyetemen

Semmi bezárás. Amióta alapítványi suli, rögtön nem görcsöl azon, hogy két gyereknek kapar a torka. Tudniillik az állami támogatás csak meghatározott óraszám után jár.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Macskagyógyszer védhet a koronavírustól

"Egy macskáknak készült gyógyszer hatékonyan blokkolhatja a Covid-19 vírusának szaporodását – közölték az amerikai Alberta Egyetem kutatói.

A tudósok a GC376 jelû állatgyógyszerrel kísérleteztek, ezt a szert a macskák fertõzõ hashártyagyulladásának kezelésére fejlesztették ki.

A hashártyagyulladást egy másik koronavírus-faj, az FCov jelû macskavírus okozza. A gyógyszer ennek a szaporodását gátolja meg, és a tesztek azt mutatják, hogy az emberi koronavírusét is sikeresen akadályozza. Mellékhatása nem ismert, így állítólag veszélytelenül alkalmazható embereken is. A tudósok további, intenzív tesztelést terveznek a gyógyszerrel."

https://hvg.hu/elet/20200828_Macskag...koronavirustol

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 55
    Given: 56

0 Not allowed!
    Mellékhatása nem ismert, így állítólag veszélytelenül alkalmazható embereken is. Ez nem ellentmondás? :O

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Valóban, helyesen talán úgy hangzott volna hogy "ismert mellékhatása nincs".

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 65
    Given: 8

0 Not allowed!
    Nagyon jo, Magan ugyben Montrealba kellett mennem kocsival, orszagon belul, es mikor visszaertem az Atlanti provinciakba, kozoltek velunk, hogy 14 nap karanten, es tesztel sem lehet ezt kivaltani. Kerdeztem miert nem? Valasz hivatalos szemelytol: a tesztek nem eleg megbizhatoak. Es akkor bedobtam a homokszemet a gepezetbe. Mondom neki, hogy truck driver vagyok, es minden heten ellenorzes nelkul jarok nem csak ki a provinciabol hanem az orszagbol is, es ugyan azt a tesztet elfogadjak, akkor most ez hogy van? Hat ertelmes valaszt nem kaptam ra. Az ellenorzes pedig az, hogy minden nap felhivnak, es megkerdezik, hogy itthon vagyunk e, es hogy jol vagyunk? Rohejek ezek az intezkedesek amugy

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Szép