Oldala 187 of 220 ElsõElsõ ... 87137177185186187188189197 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,861 to 1,870 of 2200

Topic: Off topic

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 967
    Given: 990

0 Not allowed!
    Egy kis elmélet, amit most említett valaki egy Youtube videóban.

Azt mondta hogy az elõzõ generáció tömegesen tanulta a számítógép-használatot, a technikát, technológiát, sokat használta a fejét, ezért fejlõdött. A mostani generáció viszont nem is használ számítógépet, csak mobiltelefont.

Ebben lehet igazság.

Most a kezedbe veszel egy mobilt, van rajta néhány ábra, ide klikk, oda klikk, van fotó, videó, zene, Internet.

Emlékszem hogy nálam úgy kezdõdött, hogy elõször a DOS parancsokat tanultam, aztán átálltam Windows-ra, zeneszerkesztést tanultam, mp3-at konvertáltam, sõt, kazettákat másoltam át wav-ban, jack-dugóval. Angolt tanultam játékokkal, Fallout-tal leginkább, aztán a végén már egy Jackie Chan filmhez is csináltam magyar feliratot. Nem tudom hány emberrel leveleztem a világ minden tájáról, de rengeteg emailt írtam. Amellett verseket is, történeteket, stb. Megtanultam használni a képszerkesztõket, játékokat modoltam, Jagged Alliance-t, többnyire. De volt FPS játék is. Pályákat szerkesztettem DOOM-hoz. Rengeteg dolgot csináltam, fejlesztettem magam. Közben tanultam a számítógépek hardware-érõl is, megvettem a hozzávalókat és én magam raktam össze és javítottam a gépeimet. Rengeteget olvastam, történelemrõl, földrajzról, minden féle témában, sokat számoltam is, kellett mindenhez, a modolástól, a zeneszerkesztésig.

Manapság mi van? Mobilon semmit nem kell csinálni és teljesen le van korlátozva hogy mire használható. Egy 10 centis kijelzõn kétlem hogy komoly Photoshop munkákat lehetne elvégezni. A játékok le vannak fordítva, tehát a nyelvtanulás nem téma. De azokat is mobilon és konzolokon játsszák, nem laptopokon és fõleg nem asztali PC-ken.

És persze az Internet olyan lett, hogy az ember pocsékolja az idejét. Twitter, Facebook különösen olyan ami kinyírja az ember kreativitását. És ahogy észrevettem, a bunkóság is nagyon elterjedt, ismeretlen emberek más ismeretlen embereket abszolút ok nélkül aláznak teljesen. Tehát nagyon sokan szociálisan sem fejlõdnek, sõt.

Az utóbbi évtizedben a társadalom mintha bizonyos szinten visszafelé fejlõdött volna.

Persze ezt nem bántásból mondanám a mai generációnak, fõként hogy a helyzetet nem õk teremtették, hanem csak beleszülettek és csak úsznak az árral.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    És persze az Internet olyan lett, hogy az ember pocsékolja az idejét. Twitter, Facebook különösen olyan ami kinyírja az ember kreativitását. És ahogy észrevettem, a bunkóság is nagyon elterjedt, ismeretlen emberek más ismeretlen embereket abszolút ok nélkül aláznak teljesen. Tehát nagyon sokan szociálisan sem fejlõdnek, sõt.
    Erre egyszerû a megoldás, nem kell twitterre meg fészire menni. Ráadásul akkor a bunkóságból is kevesebb jön.

A szociális fejlõdés meg kétszereplõs. Egyrészt ugye van, aki alázna másokat. Ezzel a résszel nincs mit kezdeni, sok a gyökér. Másrészrõl, ami pedig sokkal, sokkal, sokkal fontosabb, van, aki hagyja magát alázni.
    De most komolyan, jön egy noname arc, és fészin meg twitteren beszól, erre te megalázva érzed magad? Egy NONAME SENKITÕL? Mi lesz a következõ, idegesíteni fog majd, ha az utcán ugat egy kutya?
    Komolyan érthetetlen számomra, hogy egyáltalán hogyan lehet akárcsak icike picike hitelt adni olyanoknak, akik csak úgy random aláznának másokat, egy közösségi média platform mögé bújva? Ne már

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Attól hogy a másik "aláz", attól még nem biztos hogy alázva is érzed megad vagy hogy idegesít. Hogy a másik bunkó, nem biztos hogy megsértõdsz rajta. Maximum visszafordítod rá egy kulturált, de frappáns válasszal.

Aztán ha van 100 emberbõl 1 vagy 2 aki a végén normális és elismeri ha mondjuk tévedett, akkor az meg kellemes meglepetés. A zavaró az, hogy normális beszélgetések helyett a másik fél nagy általánosságban bunkó, trágár, és abszolút gerinchiányos.

A vita lényege nem a másik leszólása kéne legyen, hanem az érvek ütköztetése, a tények, a forrás, a statisztikák, stb. Amikor ilyen a vita, akkor persze van hogy a végén én ismerem el ha a másik embernek van igaza. De inkább csak az szokott lenni hogy a másik fél állít mindenféle hajmeresztõ dolgokat, mire én megkérdem hogy "rendben, ezt így tudnád valamivel bizonyítani, mondjuk hivatalos forrással vagy ilyesmi". De akkor dõl az egész, mert a bizonyítás nem szokott megtörténni hanem csak trágárkodás rá a válasz, meg hogy "ezt nem kell bizonyítani, mert ezt mindenki tudja", hogy "ez tény, tényeket nem kell bizonyítani". Azon a ponton lehet elkönyvelni hogy a másik fél nem tud bizonyítani semmit és a saját elméleteit tényként kezeli.

Ez mondjuk inkább való az emberi természet topicba.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Attól hogy a másik "aláz", attól még nem biztos hogy alázva is érzed megad vagy hogy idegesít. Hogy a másik bunkó, nem biztos hogy megsértõdsz rajta. Maximum visszafordítod rá egy kulturált, de frappáns válasszal.
    Te nem biztos, én teljesen biztos, hogy nem, de hányan vannak, akik nulla önbecsüléssel rendelkeznek, és elhiszik, hogy van értelme foglalkozni mások szófosásával Az iskola zaklatás vagy a cyberbullying és a trollkodás többek között azért létezik, mert jelentõs mennyiségû szülõ mulasztja el közölni a gyerekével, hogy nem feltétlenül érdemes a fehér zajnál nagyobb jelentõséget tulajdonítani a többi humánnak, fõleg, ha a viselkedésük nem éri el a szintet.

Az alap kiindulópont hibás, hiszen te olyan helyre is bemerészkedsz, ahol többségében vannak a gyökerek, és még vitázni is hajlandó vagy velük Én személy szerint nem látom, hogy ez milyen értéket produkál neked, de elfogadom, hogy te ezt élvezed

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nincs sok hozzászólás most a fórumon, és én sem írok igazán semmit.

Csak kétségbeejtõ a helyzet.

Ha a vírus nem elég, ami szétbarmolja a világgazdaságot (vagy ami alapján a vezetõk szétbarmolják), és tartani lehet attól hogy mi lesz ha elkapjuk, hogy gyenge lefolyású lesz-e az esetben vagy súlyos, akkor itt a többi gond is. A választások, a Demkoraták teljesen eszement tervei és viselkedése, a gyûlölet és széthúzás a csoportok között, meg az egyre elharapódzó erõszak. Ha meg ez nem elég, akkor a mindennapi gondok, még hozzáadódnak és kész is a totál stressz.

Tudnék örülni jó híreknek, de valahogy 2020 eddig nem bõvelkedett olyanban.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 463
    Given: 826

0 Not allowed!
    Hát igen, a stressz meg nyilván nem tesz jót az immunrendszernek.

Én arra jutottam, hogy most nem nagyon tudunk mást, mint kivárni. Talán azért nem annyira rossz a helyzet. Úgy gondolom, hogy egy alapvetõen egészséges, fiatal/középkorú felnõtt immunrendszerének, szervezetének nem lehet akkora megterhelés ez a vírus. Kábé egy éve itt van a covid, ennyi idõ alatt csak kiderült volna, ha nagyon súlyos lenne. Továbbra is azt mondom, hogy nincsenek nagy varázsigék: edzés, jóga, normális kajálás, meditáció, vitamin és ásványi anyag (de nem a gyógyszertári, hanem normális mennyiség), ha van lóvé, akkor mellette G-Bomb. És ha mi nem kapjuk el, mert erõs az immunrendszerünk, akkor nem adjuk át az idõseknek.

A többi meg sajnos egyelõre kötött pálya. Ahol kérik, ott maszk. Kézmosás, távolságtartás, nem mászkálni fölöslegesen. Sajnos aki eddig nem mosott kezet kakkantás után se (sokan vannak így Magyarországon), azt szerintem nem nagyon érdekli a covid sem. Akinek lételeme, hogy fölöslegesen mászkáljon, az meg fogja találni a módját a járvány alatt is. Tudnék mesélni. Aki ostoba, az bele fog állni ugyanúgy az aurádba. Nem akar rosszat, csak sötét és le se esik neki. Az se esik le neki, hogy nem kell feltétlenül kezet fogni. Türelmesnek kell lennünk, mi betartjuk az óvintézkedéseket, ennyit tudunk tenni. De szerintem nem is annyira ezen múlik, hanem az egyéni immunrendszeren.

Én eddig is ilyen kényszeresen mostam kezet. És eddig se nagyon mászkáltam sehova. Biztos, hogy a nyüzsgõs embereknek ez egy hatalmas stressz volt, ezt irónia nélkül mondom. Rohadt nehéz lehetetett ezzel szembesülni, hogy hirtelen nem tud egész nap menni, pörögni. Gyerekkel, bölcsi, óvoda, iskola, szintén nagyon nehéz lehet, le a kalappal a szülõk elõtt!

Aztán várunk. Egy éve járvány van, de szerencsére ettõl nem jött el az apokalipszis. Ahogy Trump is mondta (aki ugye a feleségével együtt elkapta), majd jön a gyógyszer, addig meg együtt élünk azzal, hogy létezik egy ilyen vírus, de azért nem egy bubópestis. Talán az elsõ hullám nem vágta teljesen taccsra a gazdaságot sem, a további hullámok alatt meg sehol sem készülnek a gazdaság leállítására, mert az már a fejeseknek sem érdeke. Az elsõ lezárás alatt úgyis lezavarták a susnyásban a bizniszeiket, itt is meg minden országban, gondolom. Most már õk sem akarnak újabb leállásokat.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Meg kicsit meg kell most állni, átgondolni dolgokat.

Például nem hiszem el, hogy valakinek még kérdéses lehet a prepperkedés létjogosultsága. Valamilyen szintû prepperkedés mindenkinek kellene. Én rengeteget kaptam ettõl a fórumtól, felnyitottátok a szemem. Micsoda nagy szavak. De tényleg.

Vagy nem biztos, hogy éppen most kell hitelt felvenni. Nem biztos, hogy éppen most kell belevágni egy párnak a baba projektbe. Vagy egy nagy anyagi beruházásba. Mondom én, amikor itt várom a Fatbike-ot. De azt úgy sakkoztam ki, hogy ne kelljen hozzá hitelt felvenni. És eleve csak jövõ májussal lesz esedékes, tehát úgy terveztem, hogy most legyen x hónap, amíg jobban lehet látni, hogy hogyan alakul a járvány. Ha gebasz lenne, akkor elõleg vissza, és ott van az a pénz, amit összespórolok májusig. De még egyszer mondom: én bízom benne, hogy nem lesz gebasz.

Na ilyesmikre gondolok, amikor azt mondom, hogy most picit lassítani kell, igényeket, lehetõségeket átgondolni, ilyesmik.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 131
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Meg kicsit meg kell most állni, átgondolni dolgokat.

...

Na ilyesmikre gondolok, amikor azt mondom, hogy most picit lassítani kell, igényeket, lehetõségeket átgondolni, ilyesmik.
    Munkahelyemrõl júniusban kitettek, a vírus mellékhatásai miatt.
    Jelenleg is kb. 80 helyen bent van a pályázatom, eddig semmi visszajelzés.
    Júliusra baráti segítséggel sikerült kereskedelemben elhelyezkednem(karbantartás), nem túl jó pénzért..

De valahogy úgy érzem, most nem kellene ugrálnom, mert a biztosabb(nak tûnõ) de kevesebb fizetés nekem szimpatikusabb, mint a magas, de kétséges... :/
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Erre is pont gondoltam, csak nem írtam le, hogy a munka világában is szerintem jobb most "nyugton maradni", kivárni. Úgy gondolom, hogy jól döntöttél, mert most a biztosabb munkahely kell, hogy elsõbbséget élvezzen. Emellett nyitva tartod a kapukat, rengeteg helyen benn van a pályázatod.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 131
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Erre is pont gondoltam, csak nem írtam le, hogy a munka világában is szerintem jobb most "nyugton maradni", kivárni. Úgy gondolom, hogy jól döntöttél, mert most a biztosabb munkahely kell, hogy elsõbbséget élvezzen. Emellett nyitva tartod a kapukat, rengeteg helyen benn van a pályázatod.
    Elég sokféle emberrel találkozom a munkám kapcsán, hallok-kérdezek minden témában.

Hála égnek úgy érzem, képes vagyok összerakni sok kis töredékbõl egy "egészet", vagy majdnem egészet, így látom, mi folyik itthon...
    A propaganda nem egészen az igazat sugallja, sokkal nagyobb mélyrepülés van/várható, mint amit hirdetnek...
    A cégek kivárnak, nem fejlesztenek, kivéve ami a támogatás miatt szükséges...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.