Oldala 188 of 221 ElsõElsõ ... 88138178186187188189190198 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,871 to 1,880 of 2207

Topic: Off topic

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 510
    Given: 950

0 Not allowed!
    Hát, én inkább nem találgatok... Például az õszödi beszéd elõtt nekünk, "átlagembereknek" fingunk nem volt arról, hogy államcsõd közeli helyzet van. Ezeket a dolgokat nem kötik az orrunkra.

Most is csak találgatni lehet, hogy a járvány alatt a more miért nem adott pénzt senkinek semmire, amikor más kormányok adtak. Gondolom, hogy nincs már mibõl. Mert ugye a lopásnak is vannak határai. De ha valakinek nincs esze, emellett nagyon felbátorodik, akkor nem tartja be ezeket a határokat. Õk régóta kormányon vannak, kétharmad, az emberek újraszavaznak egy jachton orgiázó Borkait is. Nyilván nagyon felbátorodtak, és közhelyesen szólva "szétlopták az országot". Azzal nem számoltak, hogy jön egy járvány, és kezelni kellene a hirtelen elõálló tömeges munkanélküliséget. Ahogy Gyurcsány sem számolt azzal, hogy valaki nyilvánosságra hozza az õszödi beszédet. A gazemberséget sosem lehet vég nélkül titokban tartani.

De én azért továbbra is bizakodom. Az Amerikai Egyesült Államok elnöke és a felesége elkapják a vírust, aztán két nap múlva mosolyogva nyilatkoznak. Ez sem így zajlott volna, ha a covid egy "apokaliptikus" vírus lenne. Trump pedig arról beszél, hogy együtt élünk vele, és nem kell emiatt gazdaságokat leállítani.

Vagy ott volt a World Trade Center. Az egy elég húzós mutatvány volt. Közvetlenül utána konkrétan ugyanazokat a propaganda fogásokat zongorázta végig az USA, amiket már bejáratott a két világháborúba való belépés elõkészítésekor. Ugyanabba a hangulatba hozta az amerikai lakosságot, mint a Lusitania affér, vagy Pearl Harbor idején. Sõt, Bush konkrétan hivatkozott Pearl Harborre. Aztán meg is nyitotta az új keresztes háborúk fejezetét a történelemben. Csak arra utalok ezzel, hogy eléggé apokaliptikus volt akkoriban a hangulat, és mégsem lett vége az ismert világnak.

Aztán jött a 2008-as világválság. Tõzsdei meg banki dolgozók lettek öngyilkosok. De miért? Eltelt 12 év, és itt vagyunk. Közben pedig volt egy kisebb népvándorláshoz hasonlítható migrációs válság is. És a 2015-ös események óta is nyugodtan eltelt már fél évtized. Kimegyek az utcára, és nem látok afrikai bandákat. Pedig 2015-ben láttam.

Szóval én nem értem annyira ezeket a válságokat. Most Amerikában megy valami hasonló a BLM zavargásaival. De hát azt sem lehet vég nélkül csinálni. Az is durva volt, amikor tavaly kormányzati leállás volt az USA-ban. Amerika eddigi történelmének a leghosszabb kormányzati leállása volt, ami megint elég apokaliptikusnak hangzik. Ehhez képest még Trumpot sem tudták vele megbuktatni, pláne nem egy szélesebb válságot elõidézni.

Arra is hivatkoztam már, hogy a covid elsõ hullámának is csak az egyik oldala volt a hirtelen elõálló tömeges munkanélküliség. A másik oldalon például nyugodtan költekeztek az emberek. Virágzott a kerékpár kereskedelem, tömegesen adták el Magyarországon a montikat, kiürültek az EU-s raktárak, a határon sem volt semmi fennakadás.

Úgyhogy csak ismételni tudom magamat: én igazából tényleg nem értem ezeket a néhány évente elõálló válságokat. A hírek is mindig ugyanazok ilyenkor: az emberek tömegesen veszik a fegyvert, stb. Ugyanezt lezongoráztuk 2015-ben is. Nem tagadom ezeknek a válságoknak a megtörténtét, csak azt látom, hogy fél évvel késõbb már senki sem emlékszik az "apokaliptikus" krízisekre. Személyesen nekem például nincs olyan személy az ismeretségi körömben, aki nehéz helyzetbe került a 2008-as gazdasági válság idején. Olyat sem ismerek, akit migránsok bántalmaztak vagy zaklattak. Olyat sem ismerek, aki 2009-10-ben elkapta volna a H1N1-et. És bár itt van a covid lassan egy éve, én senkit sem ismerek személyesen, aki elkapta volna.

Mondom még egyszer: nem tagadom, hogy a felsoroltak mind nehéz idõszakok. De nem vagyok benne biztos, hogy olyan apokaliptikusak, mint amilyennek mindig hiszik, illetve beállítják õket. Bízzunk benne, hogy a mostani eseményeken is csak mosolygunk fél év múlva!

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 149
    Given: 2

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    ... Az Amerikai Egyesült Államok elnöke és a felesége elkapják a vírust, aztán két nap múlva mosolyogva nyilatkoznak. Ez sem így zajlott volna, ha a covid egy "apokaliptikus" vírus lenne. Trump pedig arról beszél, hogy együtt élünk vele, és nem kell emiatt gazdaságokat leállítani.

...
    Már ha tényleg elkapták a koronát. Vagy marketing. Vagy nem korona.
    Azért nem kicsi tétrõl van náluk szó, amiért 20körömmel kapaszkodniuk kell...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    A propaganda nem egészen az igazat sugallja, sokkal nagyobb mélyrepülés van/várható, mint amit hirdetnek...
    A cégek kivárnak, nem fejlesztenek, kivéve ami a támogatás miatt szükséges...
    Hát ez az. Szinte minden gazdasági szereplõ kivár, de kimondatlanul a többség azt reméli, hogy 1-2 év és az élet visszazökken a rendes kerékvágásba. Tartok tõle, hogy ez nem így lesz. A kivárás, a fejlesztések elmaradása, a hitelezés visszafogása nagyon lenyomja a gazdaságot. Ha lesz hatásos vakcina, még akkor is sokáig nyögni fogjuk a gazdasági visszaesés következményit, csak egyelõre a tartalékok égetése és helikopterpénzek eltakarják a válság mélységét. Ez egy kicsit arra emlékeztet, mint amikor a rajzfilm figura alól kihúzzák a létrát, pár másodpercig a kezével csapdosva a levegõben marad, aztán zuhanni kezd. Már megy a csapdosás...

Nyilván ésszel lehet hitelt felvenni (például nem a saját használatú ingatlan kell elzálogosítani). Gyerekvállalással azonban az a prücök, hogy már most is az utolsó pillanatra hagyja a nõk nagy része, nem lehet 5-10 évvel kitolni, mert egy 35-40 éves nõnek az már túl késõ. De lehet, hogy pár hónap múlva kiderül, hogy a párok a karantén alatt jobban ráértek egymással foglalkozni (nem lehetett utazni, moziba, színházba, buliba menni), és megugrik a születések száma. Állítólag kimutatták, hogy régen, amikor nem volt hétfõn tévéadás, szignifikánsan több gyerek fogant

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Úgyhogy csak ismételni tudom magamat: én igazából tényleg nem értem ezeket a néhány évente elõálló válságokat.
    Én sem vagyok egy "válság szakértõ", de azért veszem a bátorságot és leírok néhány gondolatot, hogy szerintem most miért vagyunk nagyobb szarban, mint életünkben eddig soha.

A 2001 WTC story valószínûleg megrendezett (vagy szándékosan elnézett) merénylet volt, mert a dotcom lufi kidurranása miatt úgy kellett az USA-nak a háború, mint egy falat kenyér.
    A 2008-as válság "csak" egy ingatlan hitelezési válság volt, ami az USA-ból indult ki és a hullámai elérték a világot. Ebbõl még nem állt fel teljesen a világ, a bankok elkezdték a magasabb kockázatú hiteleket bevállalni, hogy a válság miatti profit elmaradást behozzák, így most letolt gatyával érte õket a koronavírus.
    Most több iparág is a padlóra kerül: vendéglátás, turizmus, szórakoztató ipar, ehhez kapcsolódóan repülõgép gyártás, stb. Globálisan csökken a fogyasztás, ami a gazdaság motorja, minden ország érintett, de a legnagyobb károkat a fogyasztói társadalomra épülõ nyugati demokráciák szenvedik el. Ha visszaesnek az adóbevételek csökkenni fognak a szociális kiadások. Az éhes tömeg (élükön a pátyolgatott migránsokkal) elveszi mástól amire szüksége van.

Ne legyen igazam.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 149
    Given: 2

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    H...Ez egy kicsit arra emlékeztet, mint amikor a rajzfilm figura alól kihúzzák a létrát, pár másodpercig a kezével csapdosva a levegõben marad, aztán zuhanni kezd. Már megy a csapdosás...
    Ez a videó is jellemzõ a hazai állapotokra:

https://www.youtube.com/watch?v=Qxy7...el=AndrasHaasz
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Március 30-án említettem egy másik topikban Lóránt Károly nyugalmazott közgazdász, a Nemzeti Fórum tanácsadójának egy Magyar Hírlapban aznap megjelent cikkét.

Azt írta, hogy április közepére számolja a tetõzést, nagyjából 1600 aktív fertõzöttel. Május végére pedig a járvány leküzdését várta. (Ha betartjuk az óvintézkedéseket.) Ehhez képest 3 héttel késõbb tetõzött a járvány, 2100 aktív fertõzöttel. És nem ért véget május végén, hanem mérsékelten folytatódott. Csak július közepe körül emlegették az elsõ hullám végét, most pedig a második hullám zajlik.

Lórántot egy józan hangnak tartom, és precíznek látom a gondolkodását. A napokban jelent meg a legújabb cikke, amiben pont az említett, március 30-ai saját elõrejelzésére reagál így október elejérõl visszanézve. Ír a gazdaságról is stb., szerintem érdemes elolvasni! Kb. 200 ország adatait vizsgálta meg, és a legtöbb beteget produkáló 60 országnál az új fertõzések alakulását is vizsgálta.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ezt április vége felé írta Lóránt: "Miért más ez a válság, mint a többi?"

Ebben inkább a gazdasági, pénzügyi kérdéseket járja körül.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kíváncsiságból beírtam valamelyik nap a Gugliba, hogy miért csinálnak viccet az alkoholizmusból. Két különbözõ megfogalmazásban is beírtam, és egyetlen érdemleges találatot sem adott ki. (Egyet igen, ami részlegesen ezzel is foglalkozik.) Ez picit mehetne amúgy a Cenzúra topikba is. Mert a Guglinak vannak ilyen húzásai, hogy bizonyos, egyébként értelmezhetõ keresésekre nem hajlandó normálisan mûködni, hanem "összezavarodik".

A piálás egy olyan probléma Magyarországon, ami a koronavírus óta szerintem borzalmasan elfajulhatott. Már elõtte is rettentõ durva volt, csak már akkor sem beszéltek róla. Érdekes módon a járvány kezdete óta mindenrõl cikkeznek, csak errõl nem. Index címlapon van, hogy egy 101 éves néni meghalt koronavírusban, de a leálló AA gyûlésekrõl, detoxokról, az elsõ hullám alatt bezárt kocsmákról, az addig csak felszínesen iszogató és most alkesszé váló emberekrõl stb. semmi. Csak abból lehetett sejteni, hogy gáz van, hogy mintha megszaporodtak volna az agresszívvá váló hajléktalanokról, csövesekrõl szóló hírek. De azt már szintén nem említette egyik hír sem, hogy ezek az esetek a bezáró kocsmákkal, az "italellátás" akadozásával függtek össze.

Közben meg van ez a jelenség, hogy az alkoholizmus egy társadalmi vicc lett. Az emberek azért járnak Bödõcsöt hallgatni stb., hogy ezen röhögjenek. Ezt full ostoba dolognak tartom. Egy nemzet röhög a saját szánalmas vergõdésén. Ahogy anno Lovasi énekelte: "És egy leszedált ország tapsolgat a szarnak. Boldogan élnek, amíg csak meg nem halnak."

Egyetlen cikket mégis kidobott a Google. Ez szól a vírus hatásairól is, és a poénkodásról is.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tessék, erre fölmegyek az Indexre, és ez fogad a címlapon: "Részeg ámokfutó gázolta halálra Sükösdnél a motoros házaspárt".

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,114
    Given: 1,131

0 Not allowed!
    Errõl nálunk azért többet beszélnek. Az egészségügyiek figyelik, nem csak az alkoholizmus és droghasználat nõtt, de depresszió is, ami magával rátnotta az ögynilkosságokat.