Oldala 12 of 16 ElsõElsõ ... 21011121314 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 111 to 120 of 151

Topic: Hogyan spórolj a prepperkedésre

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    A spórolás egy formája az is ha olcsó élelmiszereket szerez be az ember. Pennyben vásároltunk a napokban és vettem fagyasztott pizzát. Egész elfogadható volt az íze és csak 180 Ft volt az ára. Gondoltam megosztom veletek.
    Last edited by Alpha; 11-25-2017 at 12:05 PM.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 222
    Given: 270

0 Not allowed!
    Érdekes a bevásárlás téma is.
    Régen auchanba vagy nagy tescoba mentünk, olyan 60-70e Ft-ot otthagytunk. Amivel nincs is gond, de mellette ugyan úgy átjártunk a közeli boltba, kenyér, ilyesmi nem volt ebben benne. Aztán egy huszárvágással megszüntettem a havi "nagy bevásárlást" és lám, ugyan úgy átmentünk és ugyan úgy költöttünk, de a 70E megmaradt, vagy ha valami nagyon kellett akkor abból vettem. Amúgy a tesco mostanában nagyon drága, csak az akciós cuccaik érik meg ahogy nézem. Auchan egy fokkal jobb. A Lidl ami nekünk legjobban bevált és szerencsére közel is van. Most próbálgatom a penny-t, és az sem olyan rossz.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Fotó lemaradt...
    Csatolt képek Csatolt képek
    Last edited by Alpha; 11-25-2017 at 07:21 PM.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Érdekes a bevásárlás téma is.
    Régen auchanba vagy nagy tescoba mentünk, olyan 60-70e Ft-ot otthagytunk. Amivel nincs is gond, de mellette ugyan úgy átjártunk a közeli boltba, kenyér, ilyesmi nem volt ebben benne. Aztán egy huszárvágással megszüntettem a havi "nagy bevásárlást" és lám, ugyan úgy átmentünk és ugyan úgy költöttünk, de a 70E megmaradt, vagy ha valami nagyon kellett akkor abból vettem. Amúgy a tesco mostanában nagyon drága, csak az akciós cuccaik érik meg ahogy nézem. Auchan egy fokkal jobb. A Lidl ami nekünk legjobban bevált és szerencsére közel is van. Most próbálgatom a penny-t, és az sem olyan rossz.
    Olyan, mintha a tesco a végéhez közeledne. Megyeszékhelyen járok tescoba és azt látom, hogy a szélsõ polcok haladnak befelé. Mindkét oldalon van vagy 20 méter lekerített üres tér. A lidl tényleg jó, csak nem esik útba. Nekem ezért opció a penny vagy ritkán auchean. Ma voltam tescoba, de januárig szerintem nem megyek. Az ajtóba lerohannak a szórólapos diákok meg a parfümárus csajok. Bent sok az ember, mindenhol karácsonyi "akciók" és közben végtelenítve nyomják jingle bells-t. Nem az én világom ez! Januárig marad a coop.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Új munkahelyemig útba esik két penny és egy tesco. Kis kitérõvel két spár, egy újabb penny és egy lidl.
    Letõltöttem a penny és a lidl app-ját. Nézem az akciókat és hetente egy-két alkalommal megyek/megyünk boltba. Otthonról hordom a reggelim és ebédem kb. 70-80 %-át. (Feleségem fõz szinte minden nap)
    Az új munkahelyem miatt kicsivel több az idõm és csere helyett javítom a régi gépeket. (Porszívó, oszlopos fúró, flex) Újragondoltam a tüzifa vágást és hazaszállítást. Eddig az volt a gyakorlat, hogy kimentem futóval, vágtam fát, 8-10 q-t hazahoztam, összevágtam. Most kidaraboltam kb. 100 mázsa fát, kint összevágja egy faszi és traktorral hazahozatom. A felszabadult idõmben maszekolok, így megkeresem a fûrészes és traktoros árát, nem szaggatom szét az autót a futóval és nem emelek nagy súlyokat.
    Új munkahelyemen van autó javító mûhely. Munkaidõmön kívül ingyen használhatom. A jövõben nem fizetek olajcseréjért. A munkahelyem átvállalja a teljes telefonszámlámat így azt a havi pár ezer forintot se kell fizetnem.
    Nem nagy összegek, de együtt érnek valamit.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    "Otthonról hordom a reggelim és ebédem kb. 70-80 %-át. (Feleségem fõz szinte minden nap)"

Ez baromi sokat számít!

Még ha drágább, jobb alapanyagokból de otthon fõtt ételt eszik az ember, az is sokkal olcsóbb, mint egy közepes budapesti menza, különösen ha tápértékre vetítjük.

A fontos dolog az idõ benne, ha nem leled nagy örömödet a pepecselésben, akkor olyan megoldást kell találni, ahol sok kaja lesz kevés ráfordíttott idõvel. Fagyasztó használatával lehet a monotóniát csökkenteni ez esetben, ha valakinek rossz a monotóniatûrése kajában. Viszont a páromhoz beállok néha a fõzésbe (magam nem csináltam ilyen macerás kajákat, amikor csak azt ettem amit fõztem, és nem is csinálnék ma sem), és ott egy közös program ami közben tudunk beszélgetni. Jó kis manuális tevékenység, biztos, hogy jót tesz az agymûködésnek, és az egészségnek az már szinte csak a hab a tortán, hogy hozzájárul a spóroláshoz.

Sparba ha lehet nem megyek, mert ami tényleg prémium az drága (mint mindenhol), ami nem olyan drága, azt máshol (Lidlben) olcsóbban jobbat kapok. Van egy pár dolog ami csak sparban van, de legalábbis ott elérhetõ legközelebb, meg van amikor gyalog akarok menni és nincs más nyitva, szóval néha szoktam menni

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Penny-vel szemezek olyakor gondolatban, hogy érdemes lenne felfedezni a kínálatát látom benne a potenciált, hogy lennének dolgok amik számomra ár érték arányban odaverik a Lidl-t is...

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 222
    Given: 270

0 Not allowed!
    Ezt majd megoszthatnád velünk is, mert ami olcsó az tapasztalatom szerint vállalhatatlan minõségû náluk. Olyan igazán nagyon jó cuccot nem is tudom, szerintem nem láttam ott olcsón.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 84
    Given: 54

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló st.jimmy Hozzászólás megtekintése
    Penny-vel szemezek olyakor gondolatban, hogy érdemes lenne felfedezni a kínálatát látom benne a potenciált, hogy lennének dolgok amik számomra ár érték arányban odaverik a Lidl-t is...
    Ez szerintem nem igaz.
    Lidl egész jó. Szerintem.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Lidl vezet most nálam a félreértések elkerülése végett, mert nem kell sokat válogatni, ár érték arányban jó termékek vannak

Viszont anno 1-2 alaklommal jártam pennyben és nagyon finom édességet vettem szerintem olcsón (mostmár nem eszem édességet), illetve olyan kávé volt fillérekért, ami nekem nagyon ízlett, már nem emlékszem, hogy szemes, vagy õrölt. Összességében az a benyomásom, hogy egy alacsonyabb színvonalú hely, mint a Lidl, de feltételezem, hogy lehet miért odamenni, le szerintem nem váltanám a beváltat. Azt mondjátok nem érdemes törõdjek vele?