Oldala 109 of 261 ElsõElsõ ... 95999107108109110111119159209 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,081 to 1,090 of 2608

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 467
    Given: 833

0 Not allowed!
    "Áprilisban mindannyian meg fogunk szabadulni a járványtól! – emelte ki a miniszterelnök, hozzátéve, hogy december vége, január eleje lesz, amikor az elsõ adag koronavírus-vakcina megérkezik Magyarországra. Ebbõl elõször a veszélyeztetett csoportok kapnak, nagy tömegû európai vakcina áprilisban érkezik."

(Index)

Hát az biztos, hogy jó lenne, ha már elmúlna a járvány. Persze egy jövõ áprilisi oltástól még akkor is idõnek kell eltelnie. Kábé három hete írta Lóránt Károly, épp a jövõ tavaszi oltás kapcsán: "Kérdés, hogy ha már lesz megbízható vakcina, amelyet a jövõ év tavaszára várnak, akkor mikor éri el a világ népessége azt az átoltottságot és ezzel az immunitást, hogy különösebb kockázatvállalás nélkül teljes egészében fel lehessen hagyni a kötelezõ és az önként magunkra vállalt korlátozásokkal. Becslésem szerint erre még közel egy évet kell várnunk – türelmesen."

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 55
    Given: 140

0 Not allowed!
    Szia,

Szerintem nem az a legfontosabb kerdes, hogy az EU altal megrendelt 300 000 000 vakcinabol (ami persze csak a 3 rendeles egyike) mikor keszul el az elso, hanem hogy mikor keszul el mind?

Hiszen az ezen belul a magyarok altal igenyelt 5 (6.5) millio vakcina "vege" is akkor fog ideerni, es csak azt tudjak beadni, ami mar itt van.

Meg persze az is kerdes, hogy lesz-e aki beadja, hiszen az orvosok nemreg azt nyilatkoztak, hogy a 77%-uk nem fog az allamnak dolgozni a most ismert szabalyok szerint januar 1-tol.
    :-(
    Es ha hajlando lenne, akkor is nagyobbreszt tilos lesz: jelenleg atlag 3 munkahelyuk van, a terv szerint 1 lehet majd, tehat a munkahelyek 2/3-a orvos nelkul marad.
    Ebben pici csusztatas, hogy elvileg a teljes allas marad meg es a 2 reszallas szunik meg, tehat a munkaidot is figyelembe veve inkabb csak 1/3 reszben lesz tilos dolgozniuk. Azert csak pici a csusztatas, mert azok a videki rendelointezetek es kisebb korhazak, ahol eddig heti 1-2 nap volt szakrendeles, azokban megszunik majd a szakrendeles, ebbol a szempontbol fajni fog a munkahelyek 2/3-anak megszunese.

Bel

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Van benne igazság. Valamire viszont nem tér ki. A koronavírus, bár ötször kevésbé fertõz, mint az influenza, de 30-40-szeres a halálozási rátája, mint az influenzának. Ha nagyjából hihetünk az adatoknak. De a cirkuszolásból amúgy nekem is elegem van már.

Ebben a topikban írtam korábban, egy cikkre hivatkozva: "A becslések szerint influenzával az emberiség kb. 5 %-a fertõzõdik meg évente. Ez tehát több mint ötszöröse a covid várható 0,9 %-os fertõzöttségi arányának. Viszont az influenza halálozási rátáját 0,1 %-ra saccolják, aminél ugye a covid 3-4 %-os rátája sokszorosan magasabb."

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Index címlap:

"A britek már újra halmozzák a vécépapírt, olyan lezárások jönnek"

De ha odakattintasz, akkor a bejövõ cikk címében már az van, hogy a brit szigorítások mellett például Ausztráliában enyhül a helyzet. De címlapra nyilván úgy kell kitenni, hogy a britek vécépapírt halmoznak, mert "olyan lezárások jönnek".

A következõ meglepetés, hogy ha elolvassátok a cikket, abból kiderül, hogy semmiféle lezárást nem jelentettek be Nagy-Britanniában. A Daily Mail "kormányzati forrásokra hivatkozva" azt írta, hogy jövõ hét hétfõn Boris Johnson bejelenthet új korlátozásokat, amik szerdán lépnének hatályba. És ahogy az Index írja: "Az új intézkedésekrõl egyelõre kevés konkrétumot lehet tudni".

De ezt már most, szombaton úgy kell elõadni Budapesten, mintha konkrétan lelõnék azokat, akik utcára mennek Nagy-Britanniában.

Pont errõl beszéltem. Van még bárki, aki nem unja borzasztóan ezt a bulvárcirkuszt? Vásároljanak vécépapírt, nem azt mondom, hogy ne. Nyilván nem ezzel van gond. De a pi**ába már, hát fejezzék már be a pánikkeltést... Most mégis mit akar a média, hogy mit tegyenek az emberek? Mit szeretne ezzel elérni? Tavaly decemberben kezdõdött a járvány, egy éve nyomatják a pánikvonatot. Most az a szakasz van, hogy minél hangzatosabb címek kellenek, mert az emberek ingerküszöbét már nem éri el az eddigi pánikoltatás?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 216
    Given: 263

0 Not allowed!
    Én már kommentet nem is írok, csak egy linket hagyok itt. Szerintem aki teheti készüljön fel mindenre is.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Én már kommentet nem is írok, csak egy linket hagyok itt. Szerintem aki teheti készüljön fel mindenre is.
    Sajnos az ország nagy része nem teheti.

És én ezért is helytelenítem a pánikkeltést. El lehet játszani hétfõtõl vasárnapig minden egyes nap, hogy címlapra tesszük, hogy újabb gyászos rekord, stb. És? Mi a konklúzió? Te például mit értesz "mindenre készülés" alatt egy vírus esetén? Akinek a megélhetése függ a munkájától, annak kalap kabát, ha lezárják az országot. Anyagi támogatást sem remélhet ettõl a vágósertéstõl, aki az országot vezeti.

Emellett az, aki nem otthon dolgozik programozóként, hanem naponta be kell járnia a munkahelyére, tömegközlekedést használ, akinek a gyereke bölcsõdés/óvodás/iskolás, az nem nagyon tud mit "készülni". Fölveszi a maszkot, bemegy dolgozni, megy a gyerekért az iskolába, és reménykedik. Ez nem egy "klasszikus" prepper helyzet, hogy a konzervek mellett kivárod a két napot, amíg visszajön az áram, vagy elmúlik a hóvihar. Ez a dolog már egy éve tart, és valahogyan élni kell mellette. A lakosság átoltottságáig sajnos nem tudsz sok mindent csinálni, csak a milliószor ismételt három-négy dolgot (kézmosás stb.).

Persze ha vannak komolyabb anyagi tartalékok, akkor azért jobb a helyzet. Vagy ha valaki eleve otthon dolgozik, gyereke nincs, idõs szülõhöz sem kell eljárnia segíteni, igen, annál teljesen logikus akár az is, hogy fél évre betáraz mindenbõl (ha van rá pénze), és tényleg ki sem mozdul fél évig. De az ritka, hogy valaki ilyen szituációban van. Emellett arra õ sem tud "készülni", hogy mondjuk fogorvoshoz kell mennie. Akkor kénytelen elmenni (ha nyitva vannak a fogorvosok), és beülni a váróba maszkban, beülni a fogorvosi székbe amin 150-en ültek elõtte, stb.

Vagy azt se gondolhatja komolyan senki, hogy itt hosszabb távon mûködne például a digitiális oktatás. Az egy vészhelyzet szülte ideiglenes intézkedés volt. Eddig akárhány oktatóval, intézményvezetõvel beszéltem róla, egy siralmas viccként értékelték, ami nem mûködött, és nem szeretnék még egyszer.

Valahogy meg kell próbálni élni a vírus mellett, egy kicsit kevesebb drámával, egy kicsit kevesebb pánikkal. Egy éve itt van, itt is lesz még egy ideig. Vannak különbözõ hullámai. Sajnos ez van most.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Amúgy prepper szempontból érdekes lehet az a fenti cím, amit belinkeltem. Apokaliptikus eseményként közlik: "Angliában csak munkába és vásárolni lehet elmenni hazulról".

Elképesztõ, de az emberek többségének ez már SHTF. Õk SHTF-ként élik meg azt, hogy csak dolgozni és bevásárolni mehetnek, meg a gyerek iskolába.

Szerencsére ezt már én sosem fogom megérteni. Egyébként még a vásárlás nagy részét is meg lehet oldani neten, nem kell érte elmenni sehova. Edzeni lehet otthon is. Jógázni lehet otthon. Meditálni lehet otthon. Az "emberi kapcsolatok" pedig egy túlértékelt fogalom. A legtöbb "emberi kapcsolat" nem is kapcsolat, csak egy felszínes valami, ami egész nyugodtan mellõzhetõ. Hihetetlen, hogy az embereknek az az SHTF, hogy nem mehetnek el bulizni, vagy csoportos kettlebell edzésre. Ha önmagában csak a még el nem olvasott könyveimet nézem, vagy önmagában csak a filmeket, amik itt vannak a gépen és még nem néztem meg õket, akkor szó szerint nem tudom, hogy szabadidõmben éppen melyik könyvet olvassam, melyik filmet nézzem.

Mi lenne a lakossággal egy igazi SHTF esetén...? Nem igaz bmeg, hogy az emberek ennyire képtelenek otthon lenni. Akkor minek vesz hitelbõl lakást? Lakjon akkor az utcán, ha már annyira szeret ott lenni. Az ráadásul ingyen van.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Meg még egy gondolat a médiáról, és az emberi természetrõl. Néhány hétig többet hallottam Olaszországról, mint a hazai helyzetrõl. Miközben - vállalva a bunkóság vádját - annyira egyébként nem érdekelt, hogy mi történik Olaszországban. Nem él ott rokonom, barátom, és odautazni sem terveztem. És gondolom, hogy a legtöbben így vagyunk ezzel. Ennek ellenére naponta az olasz apokalipszisrõl kellett értesülnöm. Mémek, erkélyen éneklõ olaszok, facebook bejegyzések tömkelege.

Nincs többé Olaszország, olasz orvos ezt mondta, olasz orvos azt mondta, hát higgyük már el végre, hogy itt a világvége, hát olasz orvos nyilatkozott!! Kész, eljött az a pont, hogy hagyják meghalni az olasz idõseket, majd érmét dobnak fel, hogy kit tegyenek lélegeztetõre. Ezt hallgattam pár hétig.

Aztán csönd. Megy tovább az élet, hónapok óta senki nem kíváncsi Olaszországra. Egy kósza hír sincs róla. Nem lett államcsõd, nem tört ki polgárháború, nem indult el kivándorlási hullám. Nem hevernek halottak az utcákon. Továbbra is van Olaszország.

Annyiról van szó, hogy amikor éppen ott csapott fel egy nagyobb hullám, akkor az olasz helyzettel kellett beszaratni az embereket. Akkor is, ha közben Magyarországon kis túlzással nem is voltak covid fertõzöttek, mint az utólag az orvosi egyetemek közös felmérésébõl kiderült. Aztán miután kihozták az olasz helyzetbõl a paráztatási maximumot, most éppen telibe szarják, hogy mi van az olaszokkal.