Oldala 115 of 261 ElsõElsõ ... 1565105113114115116117125165215 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,141 to 1,150 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 934
    Given: 975

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szia TMIB,

"Bidenék már intézik a maszk-fasizmust. Mindenkinek kötelezõ lesz, mindenhol... Legalábbis a terveik szerint. "
    " a tömegek az utcán, Bident éljenzik és táncolnak a tömegben, maszk nélkül..."

Most az a baj, hogy USA-ban kell maszk, vagy az, ha nem kell maszk?

Bel

Az a baj hogy eddig azt mondták hogy Trump rendezvényein sokan vannak, elõfordultak emberek maszk nélkül és ez egyenlõ volt a "gyilkossággal". Most a média 180 fokos fordulatot vett és megint semmi gond azzal hogy tömegek vannak az utcán, sem azzal hogy nincs rajtuk maszk.

A kétszínûség a probléma. Trump rendezvény "vírusrobbanás", BLM, Trump-ellenes tüntetés, vigadalom Biden "gyõzelmére", az viszont nem okoz fertõzést.

Hogy lehet hogy a vírus meg tudja állapítani hogy ki a Demokrata szavazó és ki a Republikánus?

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 817

0 Not allowed!
    19.30 körül jöttem haza munkából. Kedd van, egy sima hétköznap. Tele a város. Fiatalok csoportokba verõdve bulizni készülnek. Nem annyira fiatalok is összevissza mászkálnak, gyalog, kocsival, meg mindenhogyan. Kábé 10 perc alatt tekertem haza, de meg nem mondom, mennyi embert láttam ez alatt az idõ alatt.

Örülök, hogy nem lettem pszichológus vagy pszichiáter, mert soha nem fogom megérteni az emberi gondolkodást. Vagy legalábbis türelemmel viseltetni iránta. Ezek az emberek, akiket ma láttam nyüzsögni, még mindig nem abban gondolkodnak, hogy a holnaptól érvényes este nyolcas kijárási korlátozás az õ és a többiek védelmében lesz. Személyes sértésként élik meg, és büntetésként fogják fel.

Jelen állás szerint mindössze 30 napról van szó. 30 napig kell majd este nyolc óráig hazahúzniuk. De ezt már olyan tragédiaként élik meg, hogy a 30 napot megelõzõ este muszáj tombolni meg nyüzsögni éjfélig. Akkor is, ha az egy szimpla keddi nap. Egy éve van járvány, és nem jutott el a tudatukig, hogy járvány van. Hogy a 30 napos korlátozás nem azért kezdõdik holnap, hogy ma még minél több ember veszélyeztesse magát és másokat az utcán meg a szórakozóhelyeken.

És ezt most teljesen komolyan írom: kezdek attól tartani, hogy ha egyszer tényleg SHTF lenne, például egy spanyolnátha szintû járvány, vagy zombikról érkeznének a hírek , az emberek nagy része azt is pont ugyanígy reagálná le. A kiskapukat keresné, a korlátozást büntetésnek gondolná, a pia, a dugás és a buli lenne akkor is a legfontosabb (tudom közhelyes, de ha egyszer látom, hogy ez van). Szelfiznének a zombikkal, vagy nem tudom.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Emlékszem hogy mennyire a képembe röhögtek az egyik amerikai FB oldalon mikor arról beszéltem hogy 5 millió amerikai fertõzöttnél hány halottra lehet majd számítani. Kinevettek és kigúnyoltak, azt mondták (az adminok is) hogy az USA-ban nincs 5millió, meg az egész világon csak 60.000 fertõzött van és nem is lesz több és én csak elméleteket gyártok, hogy hülye vagyok, stb. Aha. Hát, ahhoz képest már 10.000.000 fertõzött van az USA-ban.

Persze, a halálozási arány csökkent, de a mostani helyzet egyáltalán nem túl bíztató.

Érdekes módon (az amúgy elég népszerû) csoport nem posztol semmit már vagy fél éve. Gondolom az adminok kínosnak találták a régi nagyképû stílust amit elõadtak.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 211
    Given: 243

0 Not allowed!
    Én ma 2x hagytam el a lakást (HO dolgoztam itthon). Elvittem a gyereket iskolába és haza hoztam onnan. Tényleg sokan mentek ide-oda. 8 körül kinéztem az ablakon és tényleg irtó sokan voltak kint, még az asszony is lesett, hogy mi ez a tömeg. Engem nem zavar a 20 óra utáni kijárási korlátozás, a nagyobb gyerek is most egészen korrekten viselkedik, tartja magát itthon, nem megy jobbra-balra. Reméljük a legjobbakat.
    Tegnap megvettem mikulásra is mindent mindenkinek, a szükséges és hiányos tartalékokat is beszereztem/feltöltöttem.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    tegnap este 9 körül voltam vásárolni a Lidlben, kellemesen kihalt volt, a dolgozók töltötték a polcokat

kicsit elhúzódott, azért mentem akkor, de nem bánom 6 körül biztos nagyobb tömeg lett volna, meglepõ módon nem volt teljesen kifosztva az üzlet, vagy ami kifogyott azt már újratöltötték

Több ismerõs is volt, aki elment kávézóba-étterembe mondván, hogy holnaptól nem lehet, én otthon voltam (meg a lidlben), az emberek különböznek

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Megint kezdõdik: már itt a városban kiürített egy pékséget a sok fasz.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Még most sem érti meg a gyökér barom állatja, hogy ha nem vásárolja fel a fél boltot, akkor mindenkinek jut. És nincs miért felvásárolni, mert 1 éve itt van a vírus, és nincs Mad Max világ, nem tûnik fel neki?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Pékséget? A kenyér nem áll el évekig. Vagy beteszik a fagyasztóba? De akkor már miért nem húst vesznek? A sok hús, kis kenyér logikusabb lenne. Vagy ha már elõzõleg megvette a sok lisztet, akkor csináljon otthon palacsintát, vagy tortillát. Az is olyan mint a kenyér.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Pékséget? A kenyér nem áll el évekig. Vagy beteszik a fagyasztóba? De akkor már miért nem húst vesznek?
    Vagy semmit.

Engem már kicsit bosszant ez a bevásárlósdi a koronavírus kapcsán. Tudom, hogy ez egy prepper fórum, és nyilván nem általánosságban a készletezés ellen beszélek, azért írtam oda, hogy "a koronavírus kapcsán".

A járványok ilyenek. Hullámaik vannak, idõszakos állami korlátozásokkal. Nem szükséges minden egyes hullámnál és minden egyes bejelentett korlátozásnál ekkora feneket keríteni a dolgoknak. Például a járvány elején a Nyúlüreg videó hangsúlyozta, hogy ez nem SHTF. Nem kellenek rá külön nagyobb készletek, elegendõ, ha van otthon 2 heti "diétás menü", tisztálkodási dolgok, stb. Ha jól emlékszem, akkor ezt én is beírtam ide, amire valaki azt válaszolta, hogy szerinte a 2 heti alapvetõ élelmiszer ide nem lesz elég. Jó, nyilván különböznek a vélemények, de azért az is fontos, hogy alapvetõen helyén kezeljük a dolgokat.

Ugyanis ez 7-8 hónapja lehetett, és nem 2 heti készletre nem volt szükségem a koronavírus miatt, hanem 1 napi tartalékot sem kellett felhasználnom semmire. A sarki kisboltban mindig volt az adott napra minden. Felvágott, friss pékáru, stb. Tíz méterre a háztól. Minden egyebet meg tudtunk venni egy közeli faluban egy "mindenes" boltban. Ott hegyekben állt a vécépapír, kutyakaja, stb. Pár hétre nyugodtan be lehetett ilyeneket vásárolni, aztán ha fogyóban volt, akkor újra menni.

Semmi külön, speciális rendszert nem kellett bevezetni a vírus miatt. Pedig akkor jóval komolyabb korlátozások voltak, mint most. És a pánikvásárlás is sokkal nagyobb volt. Bevallom férfiasan, általában továbbra is úgy rendeltem az ebédet egy ételfutár cégtõl, mert nem láttam okát, hogy a tartalékokhoz nyúljak, vagy nagy fõzõcskézésekbe kezdjek. Semmi fennakadás nem volt az ebédszállítással sem, és nem kaptam el a vírust, ahogy a közeli rokonságból, családból se senki. Edzettem, szedtem a vitamint, glutamint, oszt jóvan. Ugyanúgy bejártam dolgozni, stb. Közben a fél ország zárva volt, és még itt a fórumon is az volt a vélemény, hogy még két heti tartalék sem lesz elég. Emlékszem, egy hölgy tag beírta, hogy mérlegelés után úgy döntött, hogy ez az az SHTF, amire prepperként készül, ezért fogta a családot, és elment a BOL-ba. Ez kb. februárban-márciusban volt, utána nem is írt semmit. Még mindig a BOL-ban lehetnek?

Nem akarom elviccelni, csak a túlzásokat nem nagyon tudom már hova tenni ennyi hónap után. Most a fa**nak kell elkezdeni novemberben megint kifosztani a boltokat? Azért, mert este hétig vannak csak nyitva? Azon a Tibor bá' blogon is olyanokat írtak még februárban vagy mikor, hogy egy hónap alatt összeomlik Kína, az ismert világnak vége, meg mit tudom én.

Most nem igaz, hogy valaki attól fosik, hogy hetente vagy kéthetente el kelljen mennie bevásárolni. Vagy reggelente átsétálni a sarki boltba. Ha dolgozni jár, ha közösségben vannak a gyerekei, ha tömegközlekedést használ, ha emberek között mozog, ha van egy élete, akkor úgyis 50-50 %, hogy elkapja a vírust vagy nem kapja el. Akkor is, ha 6 maszk van rajta, és lezuhanyzik, miután kivitte a szemetet. Semmihez nem lehet kötni, sokan el se tudják képzelni, hogy hol kaphatták el, mert vigyáztak, figyeltek. Nyilván megvan a maguk funkciója az illúzióknak is, de nem hiszem, hogy a koronavírus kapcsán az illúziókat kellene erõltetni. Az kapja el, aki elkapja. Nem azon fog múlni, hogy kéthetente elmegy bevásárolni. Semmi szükség nincsen most megint a boltok kiürítésére.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem tudom, nálunk minden van, kényelmességi szempontból is így a jobb. A városba 2 hetente megyek be, vásárolni se nagyon szoktunk csak romlandó dolgokat. Van tészta, konzerv, meg ami kell. Ha holnaptól bezárnák az egész országot és 1 éven át senki nem mehetne sehová, mi azt is átvészelnénk, csak a tészta lenne ízetlenebb tejföl nélkül...

Kis érdekesség, az utcára vonult a tömeg Bident ünnepelni, nem volt gond. Aztán Trump támogatók bejelentették hogy lehet hogy mennének a fõvárosba Trump mellett tüntetni. DC polgármestere gyorsan kijelentette hogy lezárja a fõvárost, senki se mehet oda, mert a vírus...