0
| Thumbs Up |
| Received: 56 Given: 144 |
Szia,
Elorebocsajtva, hogy nem probaltam ki, tehat siman lehet hogy alapjaiban hulyeseget irok:
Nekem ugy tunik, mintha a RobinHoodban pont az lenne az uzleti modell, hogy a hulyek csinaljanak hulyeseget, es igy elveszik a penzuket a szervezok, vagyis itt nem veletlenul maradt le, hogy "elmondták az ügyintézõk, hogy kockázatos", hanem az uzleti modellnek ez a lenyege.
Marmint hogy az egy "tiszta" uzleti modell, hogy a kereskedesbol valaki levesz egy nagyon pici %-ot, es ebbol megel, mint szolgaltato.
Ennel etikatlanabb uzleti modell (de valoszinuleg szinte mindenki ezt csinalja), amikor a nagyon pici %-bol bejovo penzt kiegeszitik azzal, hogy a hulye ugyfeleket lenyuljak (azzal, hogy a nyilvanvaloan hibas uzleteket nem kotik meg a nevukben, hanem amit az ugyfeluk elbukna a tozsden, azt direktbe nekik bukja el). Pontosabban ez ott lesz igazan etikatlan, amikor ezt felismerve direkt megprobaljak butasagban tartani az ugyfeleket, mert az o tudatlansagukbol keresnek jobban, es meg sem probalnak kolcsonesen elonyos szolgaltatast nyujtani.
Tehat sok szolgaltato "gyanus", hogy mennyire etikus, de a hirek alapjan a RobinHood nem az: ok tisztan es 100%-ban a hulyekbol elnek, es ha az emberek okosan es inteligensen hasznalnak a szolgaltatasukat, akkor ok csodbe mennenek.
Hiszen ingyenes a szolgaltatas, vagyis ha jo uzleteket kotnek az ugyfeleik, akkor csak 2 eset lehetseges:
-ok tenyleg megkotik a nevukben az uzletet, ekkor koltseguk van, de nyereseguk nincs (mert ingyenesek).
-nem kotik meg tenylegesen az uzletet, ekkor viszont az ugyfel teljes nyeresege az o veszteseguk.
En a Questor ugyet annyibol arnyaltabbnak latom, hogy Magyarorszagon vannak jo penzugyi szabalyok, amit nem tartottak be.
Tehat nem arrol van szo, hogy kotottek uzleteket, de azok nem tokeletesek, es ezert ugy alakult, hogy a befektetok vesztettek valamennyit, hanem kifejezetten szabalytalanul inteztek a dolgokat, ezert a minimum az lenne, hogy sok evre bortonbe kerulnek azok, akik elkovettek a szabalytalansagokat, azokat meg minimum ne valasszak ujra, akik utasitast adtak, hogy a PSZAF/MNB-nek tilos jogszeruen eljarnia.
Bel
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Most gyorsan megnéztem, eladási rendeléskor terhelik meg a tranzakciókat, egy minimális összeggel. Szóval az üzleti modelljük a sûrû filléren alapul, mégpedig akkor, amikor zárod a pozíciót. Tehát elsõ körben nekik mindegy, hogy nyersz-e vagy veszítesz, a maguk részét mindenképpen levonják. A hülyéket nem kell beleszámolni, õk alapesetben az iparág legfõbb inputanyagainak számítanak, a földmûvesek sem számolnak azzal, hogy terem-e a talaj
Ezért csinálták extrém fapadosra az appot, hogy minél több legyen a felhasználó.
Amúgy usa cégként lehet, hogy felügyeltek. Magyar forex, amely felügyelt, talán csak az Ultrafx van (legalábbis jópár éve talán csak az volt), az összes többi tulajdonképpen bemondásra mûködik, vagy elhiszed, hogy azt csinálja, amit kattintasz, vagy nem. Megbizonyosodni róla nem tudsz, és a kötéseid ellenõrizhetetlenek, ugyanis maga a végrehajtási felület (tehát nem a cég, hanem a konkrét tõzsdeprogram) felügyeletlen.
Anno a kollégám eladta a házát. Kockázatmentes Onecoin-t vett belõle. Ha kifizetik gazdag lesz. Szegényen fog meghalni a híd alatt. A bitcoinba befektettek mondjuk 3 man 10 millió dollárt. Mikor feltornázták az árát kivették a pénzüket a búsás haszonnal. Csodálkozva látták, hogy megint megy fel az ára. Mikor fent volt megint kivették a búsás hasznukat. És láss csodát megint felment az értéke. Irtózatosan hülye emberek vannak.Ha tudnám mikor veszik ki megint én is eladnám mindenem és mielõtt kivennék én is eladnám. de hát nem tudom.
![]()
| Thumbs Up |
Na, errõl a kockázatmentes onecoinról még sosem hallottam. Sõt, úgy általánosságban pénzügyi területen semmirõl sem hallottam, amely értelmezhetõ lenne a "kockázatmentes" kifejezéssel egy mondatban.
A pumpa csúcsát nagyjából kirajzolják a grafikonok amúgy, a bitcoinnál az eddigi rekord 20k usd volt, és az értelmesebbje nagyjából 15k magasságában kezdte el mondani, hogy oké, innentõl tessék figyelni, mert felértünk a tetõre, mindjárt megáll a növekedés. Meg is állt, csak éppen 99% nem hitte el, inkább tovább fantáziált.
szerk: na rágugliztam az onecoinra, ez a kriptovilág bróker marcsikája, sajnálatos, hogy bedõlnek a népek ilyennek.
| Thumbs Up |
Szóval tõzsdepszichológia, ezt találtam:
![]()
| Thumbs Up |
| Received: 4 Given: 1 |
Jajj de szép
Amúgy az benne a durva, hogy sok diagrammnál korrektebb, mert írja a címben, hogy logaritmikus a függõleges tengely skálája
mi van, ha igaz?![]()
| Thumbs Up |
Ha igaz, ami ugyan kétséges, mert ugye a jövõt nem lehet megrajzolni a tavalyi grafikon alapján, akkor alapvetõen két dolog várható:
Az egyik, hogy megizmosodik sok ember nyugdíjalapja, nem is kicsit, a másik meg az, hogy a világ nagy valutái komoly egzisztenciális válságba kerülnek. A dollár valószínûleg elveszíti a tartalékvaluta szerepét, hiszen a FED bármikor bármennyit nyomtat, így az amerikaiak mellett a világ összes dollárbirtokosának a megtakarítását elinflálja, az USA gazdasága megrokkan, ez pedig magával rántja az összes hitelezésen alapuló nemzeti valutát, így a teljes világgazdaságot. A kezdeti nehézségek nagyjából az 1929-es válságot fogják felidézni, utána egy arany alapú vagy egy bitcoinhoz hasonló rendszerre tér át a világgazdaság, amelynek a készletét nem lehet önkényesen megváltoztatni.
| Thumbs Up |
| Received: 1,232 Given: 1,213 |
Egy saját vélemény:
Ha Biden hivatalosan is elnök lesz, szerintem az alternatív közösségi oldalak felszálló ágba kerülnek. Igaz, eléggé lehetetlen dolog, mert mind fekete listára fognak kerülni és nehéz lesz nekik adakozni, de lehet hogy pont emiatt a krypto-valuták értéke is megugrik majd. Talán nem robbanás-szerûen, de véleményem szerint erõsödés várható.
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
| Thumbs Up |
TMIB ez most izgalmas lenne, mert ahogy elolvastam 1-2 cikket minden azt mutatja, hogy a Bitcoin emelkedése megáll/megfordul. Az elmúlt hónapokban felment vagy 70%-ot, szinte mindenki pluszban van, aki vette, lehet hasznot realizálni belõle...
de ha bármi megtolja új csúcsok felé, akkor jön a hype, és a határ a csillagos ég, aztán lehet fújjolni, hogy piramisjáték, vagy nemtom
Én kb a tegnapi ár harmadáért vettem régebben, kivettem annyi forintot amennyit betettem, azzal a céllal, hogy azt már sose rakom vissza. Kivettem még a maradéknak valamivel kevesebb, mint a felét, hogy azt ne bukjam el, ha összeomlik az árfolyam, és benthagytam kb a harmadát, hogyha megy felfele akkor is még nyerhessek egy kicsit rajta.
Ha mindenki ezt csinálja, akkor meredeken fog esni az ár, de nyilván nem csinálja mindenki...
Ezt hívják spekulációnak?
| Thumbs Up |