Oldala 50 of 73 ElsõElsõ ... 40484950515260 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 491 to 500 of 727

Topic: Filmek

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 817

0 Not allowed!
    Második Purge kész. Ez most 2023-ban játszódott, és az elsõ résszel ellentétben a szereplõk általában kinn voltak az utcán, így még inkább adott volt a Béelem életérzés, avagy fíling. Feszített tempó, sok ákció, erre is azt mondom, hogy egyszer bõven nézhetõ.

Nyilván a társadalmi üzenet az irtást páholyból nézõ, arra áldozatokat vásároló gazdagokról elég egyszerû. Viszont gondolom, hogy a valóságban nagyjából tényleg így lenne, úgyhogy nem zavar, hogy közhelyes.

Most jönnek majd a valódi ínyencségek, mert a harmadik rész 10-bõl 3-at, a negyedik pedig 2-õt kapott a CineGore-on. (Erre a másodikra még ugyanúgy 5-öt adtak, mint az elsõre.)

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A harmadik Purge már egy elég elborult akciófilm. Az amerikai mozikban 2016. július elsején mutatták be, tehát nem sokkal az akkori választások elõtt. A fõhõse egy békéért küzdõ, karizmatikus nõi elnökjelölt, akit aztán különbözõ etnikumok segítenek a film során, mert a másik politikai oldal meg akarja ölni. Mondhatni: elrejtettek egy halvány, alig észrevehetõ utalást Hillary Clinton remélt gyõzelmére. Egyébként a gonosz férfi elnök úgy néz ki, mint Biden. Úgy látszik, akkor erre még nem gondoltak, annyira várták Clinton asszony uralmának kezdetét. Persze elõkerül a "csúnya, gonosz fegyverlobbi" szál is. Szóval egy elég bárgyú politizálás a film, viszont emellett nem is színvonalas. Meg lehet nézni, de ez már inkább a tipikus irreális akciófilm kategória.

A negyedik részt is megnéztem. Hasonló minõség, tehát a már nem igazán komolyan vehetõ robbantós lövõs, atlétában kigyúrtan szíjjel vágok mindent is vonalon mozog. Ahogy az értékelés is írja, ez meg valami gagyi faji propaganda akar lenni. Tulajdonképpen egy BLM-film, és tényleg primitív megoldásokkal.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 211
    Given: 243

0 Not allowed!
    Egyetértek, valóban a 4. elég erõltetett emlékeim szerint is. Minden esetre elég érdekes a téma amit latolgat a sorozat :o)
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 934
    Given: 975

0 Not allowed!
    Dögkeselyü (1982)

A film "a magyar taxisofõr", DeNiro nélkül, Cserhalmi Györggyel. És magyaros stílus szerint (spoiler alert) nincs happyend.

8/10 az IMDB-n... van benne egy kis nosztalgia is szerintem. A színészi játék a fõbb szerepekben teljesen jó, a sztori kicsit kusza itt-ott, de a végén összeáll a kép. Nem mondom hogy a fõszereplõ karaktere teljes mértékben "jófiú", mert egyáltalán nem, viszont amit tesz abban van logika. Én azt mondanám hogy 6.5/10, esetleg 7 is megvan.

https://www.imdb.com/title/tt0083865/

Itt meg lehet nézni:

https://www.dailymotion.com/video/x5e5qw6

https://www.dailymotion.com/video/x5e5r1d

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Most a 2009-es Hungert fogom megnézni. Annyiban "prepper", hogy a szereplõk egy olyan helyzetbe kerülnek, ahol a túlélés érdekében felvetõdik az emberölés és a kannibalizmus.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 934
    Given: 975

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    ahol a túlélés érdekében felvetõdik az emberölés és a kannibalizmus.
    Errõl nekem csak ez jut eszembe. Gyerekkoromban láttam, moziban.

https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89...aradtak_(film)

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Most a 2009-es Hungert fogom megnézni. Annyiban "prepper", hogy a szereplõk egy olyan helyzetbe kerülnek, ahol a túlélés érdekében felvetõdik az emberölés és a kannibalizmus.
    Megnéztem. Azt hiszem, elég reálisan ábrázolta, hogy mi történhet a filmbeli helyzetben. Öten voltak összezárva, víz volt bõven, vécéjük is volt, de élelem semmi. És kaptak egy darab sebészeti szikét, meg egy információt arról, hogy egy ember átlagosan hány napig marad életben evés nélkül. Elég kemény film.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Július 9-én jön a tervek szerint utolsó Purge film, a The Forever Purge. Ezt pedig az amerikai ünnep, július negyedike környékére idõzítették, úgyhogy elõre tartok tõle, hogy ezúttal milyen magasztos üzenetet akarnak majd esetleg a nézõk szájába ràgni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ó! Terveznek egy új Anakonda-filmet!

Gyerekkoromban nagyon bírtam. Aztán nemrég rádöbbentem, hogy a '97-es Anakondához további három folytatás készült. Úgyhogy a minap az összeset begyûjtöttem - Anakonda tetralógia -, és már csak arra várnak, hogy sorra megnézzem õket. Érdekfeszítõ csavar a történetben, hogy mint kiderült, a 2004-es második Anakonda-film összefüggésben áll az 1999-es krokis filmmel, "A szörnnyel". Úgyhogy a krokis alkotást is be kellett szereznem.

És ha bírjátok még egyáltalán az izgalmakat: 2015-ben a két mû ötvözésébõl napvilágot látott egy minden bizonnyal filmtörténeti klasszikus, a Lake Placid vs. Anaconda!

MV5BNTBjYTdlZDktZjRkNS00NjA2LWE5M2QtNGFkYmM2YmE1NWE0XkEy_003.jpg

MV5BMzIzZDc1MWEtMDgzMi00ODVmLWI4NTEtOTE5NjQ5ZTQ1NmFhXkEy_002.jpg

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Érdekfeszítõ csavar a történetben, hogy mint kiderült, a 2004-es második Anakonda-film összefüggésben áll az 1999-es krokis filmmel, "A szörnnyel". Úgyhogy a krokis alkotást is be kellett szereznem.
    Ezt már szinte lehetetlen fokozni: kiderült, hogy a krokogyilos filmnek is négy része van! Tehát összesen 9 film sorakozik megnézésre várva.

A topic keresõszavai: