Oldala 122 of 261 ElsõElsõ ... 2272112120121122123124132172222 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,211 to 1,220 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Több a drogos az alkoholizáló, az öngyilkos, meg egymást is jobban ölik esetleg az emberek, ugyanakkor kevesebb az autó az utakon, a kevesebb találkozás az összes többi fertõzõ betegséget is visszafogja, ha az ember otthon ül, akkor nincs munkahelyi baleset, nincs baleset házon kívül, ha nem rohangál az ember és nem csinál hülyeségeket akkor nem esik le sehonnan, nem csúszik el.

Meg aztán ott vannak azok akikkel végezne a szívük, vagy egyéb betegségük, de nem csak úgy halnak meg, hanem elkapják a vírust és az egy kicsit "besegít". Tehát nem emelkedik a halálozások száma, csak behúznak egy strigulát a vírusnak.

Valahogy így mûködik a dolog...

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Na igen, két ország, közel 10 millió mindkét országban, az egyikben nem zártak le semmit, a másikban igen, mégis mindkét országban ugyanolyan a helyzet. Ez azért eléggé bizonyítja hogy a lezárás és korlátozás nem túl hatásos... :-/
    Szia,

Szerintem inkabb azt bizonyitja, hogy a Magyarorszagon a nyaron agyatlanul tolt "mindenki menjen a Balatonra, mert akkor minden kiadott Ft a stromanjainknak megy", utan _nagyon keson_ elrendelt lezarasok a kozelmultig nem hoztak jobb eredmenyt, mint az, hogy a svedeknel _ajanlottak_ az embereknek a tavolsagtartast.

Mert ott vegig tavolsagtartas volt az ajanlas, amit eleg jo ara'nyban meg is fogadtak.

Vagy roviden igy lehetne megfogalmazni: "a lezárás és korlátozás nem túl hatásos", ha nem rendelik el (idoben).

Bel

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Több a drogos az alkoholizáló, az öngyilkos, meg egymást is jobban ölik esetleg az emberek, ugyanakkor kevesebb az autó az utakon, a kevesebb találkozás az összes többi fertõzõ betegséget is visszafogja, ha az ember otthon ül, akkor nincs munkahelyi baleset, nincs baleset házon kívül, ha nem rohangál az ember és nem csinál hülyeségeket akkor nem esik le sehonnan, nem csúszik el.
    Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy ennek akkora hatása van, mint amekkorát tulajdonítanak neki. Amit én látok, hogy ugyanúgy özönlenek az autók, akár hajnalban, akár éjszaka, akár vasárnap. Nem tudom, hogy ezt annyira nagyon visszafogta-e a járvány. Ráadásul az emberek még hülyébben vezetnek, mert feszültek a járvány miatt. Szóval nem tudom, hogy sokkal kevesebb lehet-e a baleset.

Az emberek is sokszor ugyanúgy mászkálnak. Az egy dolog, hogy papíron bezár egy épület a korlátozások idejére, de közben ezért, azért, amazért bemászkálnak, mert "fontos" dolguk van, és olyankor odarendelik a portást, biztonsági õrt, takarítót kinyitni. Vagy csak részben zárják be, és egy meghatározott személyi kör továbbra is bejár, stb. Szóval szerintem több a gyüszmékülés, mint amennyirõl a híradások beszélnek.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Viszont itt meg azt írják, hogy 2000. január óta nem halt meg annyi ember egy hónap alatt Magyarországon, mint most novemberben.

Emellett októberben hivatalosan 1038 halálos áldozata volt a járványnak, de 1549-cel többen haltak meg, mint tavaly októberben. Tehát az állítólag "elmaradt" autóbalesetek stb. ellenére is volt plusz 500 halott, akik nem a vírus miatt hunytak el. Ugyanez a szám novemberben több mint kétezer. Hivatalosan 3158 ember halt meg a vírustól, de összesen 5279-cel haltak meg többen, mint tavaly novemberben.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Emellett októberben hivatalosan 1038 halálos áldozata volt a járványnak, de 1549-cel többen haltak meg, mint tavaly októberben. Tehát az állítólag "elmaradt" autóbalesetek stb. ellenére is volt plusz 500 halott, akik nem a vírus miatt hunytak el. Ugyanez a szám novemberben több mint kétezer. Hivatalosan 3158 ember halt meg a vírustól, de összesen 5279-cel haltak meg többen, mint tavaly novemberben.
    Szia,

Nekem _nagyon_ meglepo volt tavasszal, hogy csokkentek a halalozasok.
    Ennek valoszinuleg az egyik oka az elmaradt balesetek voltak, a masik oka meg az, hogy az, hogy ugyan osszeomlott az egeszsegugyi "tevezett" ellatas (nem csinaltak meg sem a tervezett muteteket, sem a tervezett vizsgalatokat), de ez utobbiba nem azonnal halnak bele az emberek, hanem a kis reszuk is csak nehany honappal kesobb, igy ez nem volt benne a tavaszi statisztikakban.

Ugyanez indokolja azt, hogy a novemberben el nem vegzett tervezett mutetek miatt pluszban meghalo emberek a novemberi statisztikaban nincsenek benne, de szerintem azok mar benne vannak, akiknek tavasszal vagy nyaron lett volna mutete/diagnosztikaja; de nem tudtak megcsinalni akkor.
    Nyaron hivatalosan nem voltak korlatozva a mutetek, de szerintem eleg magatol ertetodo, hogy azokat, akiket nyaron kellett volna megmuteni, azokat nem mutottek meg akkor, mert eloszor a tavasszal elmaradt muteteket potoltak. Most meg megint elhalasztjak a muteteket (amit muszaly is, mert pl. most is 564-en vannak lelegeztetogepen, valoszinuleg ennel sokkal tobben vannak covid intenziv osztalyon, marpedig egy intenziv osztalynak nem csak a neve ez, hanem ott tenyleg nagyon intenziven kell apolni a betegeket, ezert rengeteg apolo kell oda, igy persze hogy nem jut sem a mutetekhez, sem az "ebredo"-kbe apolo es orvos, csak annyi, akik a legszuksegesebb halaszthatatlan mutetekhez kell).

Bel

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Új vírustörzs terjed, már nyolc európai ország tiltotta le a brit repülõgépeket

"Azt követõen, hogy a brit kormányfõ tegnap délután bejelentést tett a térséget érintõ korlátozásokról, sokan egybõl a vasúti pályaudvarok felé vették az irányt.

Egy kisebb kivándorlás megy végbe a térségben – jellemezte a helyzetet Edmund King, a brit autósszövetség elnöke a Daily Mailnek. A vonatjegyek elkapkodása után az autókölcsönzõket rohanták meg a britek, de a lap szerint sokan a hosszabb taxiutat is hajlandóak voltak bevállalni a város elhagyása érdekében.

Mivel az életbe lépõ korlátozások révén számos üzletet is be kell zárni, ezért azok, akik eddig még nem tették meg, most gyorsan elszaladtak megvenni a karácsonyi ajándékot.

Az Oxford Streetet és a környezõ bevásárlóutcákat így rövid idõ alatt elárasztotta a tömeg."

Tehát van egy törzs, ami 70 %-kal gyorsabban fertõz. Erre a reakció: tömegesen megrohamozzák a boltokat ajándékért. Csak nekem nem áll ez össze? Vagy ez tényleg a valóság, és ennyire ostobák az emberek?

Hozzátéve, hogy ez tegnap, azaz december 19-én zajlott. Könyörgöm, egy éve jelent meg a vírus. A WHO 9 hónapja jelentette be hivatalosan a világjárványt. És december 19-én a lakosság tömegei nem vásároltak még karácsonyi ajándékot?? Ennyire nem terveznek elõre?

És eleve miért boltban veszik, miért nem futárral? Online kifizetik, és akkor készpénzezni sem kell. Nem tudom, hogy ott hogy van, de én mostanában elég sok csomagot rendeltem rövid idõ alatt, és mindet gyorsan, zökkenõmentesen kihozták. Akár a posta hozta, akár bármelyik futárszolgálat. És múltkor még a pumpákat is rekordsebességgel hozták meg Németországból, illetve Angliából. Nem értem, hogy miért kell most tömegesen boltokba szaladgálni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Meg azt sem értem, hogy minek röpködnek még mindig összevissza. Egy éve világjárvány van, nem tûnt fel? És hova kell december 19-én sürgõsen elmennie Londonból?

Áh, bmeg, ha egy spanyolnátha jött volna, itt már világvége lenne. Ennyire nem lehet balfa** az emberiség. Eleve ez okozta az egészet, a globális gyüszmékülés, eltelt egy év, továbbra is tombol a vírus, és csak azért sem ülnek meg a pi**ájukon. Ferihegyen meg rohadt jó lenne nem szerencsétlenkedni tovább, hanem azonnal letiltani végre a brit gépeket.

Amúgy ez csak elrejtve szerepel a pánikkeltõ hírekben: "Szakemberek szerint egyetlen vizsgálati adat sem utal olyan változásokra, amelyek az új koronavírus-mutációt a korábbi változatoknál súlyosabb megbetegedések elõidézésére tennék alkalmassá, és semmi nem utal arra sem, hogy az eddig kifejlesztett védõoltások kevésbé lennének hatékonyak az új törzzsel szemben."

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    És hova kell december 19-én sürgõsen elmennie Londonból?[/B]
    Ott azért el tudom képzelni hogy valaki a családjához menne haza az ünnepekre.

Nem tudom van-e értelme a lezárásoknak meg a többinek. Jó, ha valaki nem látja mondjuk a távoli rokonait 6 hónapig. Az se jó. De ha mondjuk jegyesek vannak távol annyi ideig, vagy házasok, akkor ott a szétmenés/válás is bejátszhat. Fiataloknál fõleg. akkor megéri a kockázat hogy megfertõzõdnek, vagy menjen a kapcsolat a levesbe, csak azért mert nem hajthat át kocsival a határon? És elõbb-utóbb úgyis átjut a vírus mindenhol. az illegális bevándorlók is áthurcolják a zöldhatáron. Meg elvileg itt a védõoltás ami mindenre is jó... vajon pont ugyanolyan jól véd a 148 COVID-19 mutációval szemben is? Vagy csak az ellen jó ami legelõször megjelent?

Nálunk több államban tilos minden, a húsvét, a Július 4, a Halloween, a hálaadás, most meg a karácsony is. A kaliforniai kormányzót le akarják váltani a francba, annyi korlátozást csinált, persze tömegesen mennek tönkre a kisvállalkozók. Nagy botrány volt mikor mutatta egy vendéglõs-nõ hogy bezárták a vendéglõjét, kint a szabadban sem szolgálhat fel ételt, de a vendéglõje mellett Hollywood-i filmeseknek ebédlõs-sátra van kint. Több millióan nézték meg a videót amiben a nõ mutatta hogy mi történik.

A vírus sem jó, de az sem ami a lezárásokból következik.

Biden már a rák gyógyítását is megígérte egy gyûlésén (nem vicc, tényleg megígérte, láttam a videót amiben mondta), de a demokraták pont annyira nem tudják hogy mi lenne a helyes a Covid ügyben mint a többiek.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hát, a keményebb korlátozások szerintem csak egy pontig tarthatóak - akár van oltás, akár nincs. Egy éve tart a járvány, és az emberek egyre ingerültebbek, feszültebbek, amire most a karácsony rá fog tenni egy (vagy két) lapáttal. Meg az is lelki fordulópont lesz sokaknak, hogy átlépünk 2021-be.

Reménykedjünk, hogy az oltás hatásos lesz. Ha nem lenne az, akkor szerintem azon a ponton következne be az össznépi beleszarás, aminek amúgy már most is bõven vannak jelei. Sõt, már az operatív törzs se nyûglõdik a "hazaérkezéskor zacskózzuk be a ruhát, zuhanyozzunk le" stb. vonalon. Már csak a maszkról van szó, oszt kész. Szerintem ez kábé annyi, hogy addig is mondjanak valamit, amíg megérkezik az oltás. De már õk is csak a vakcinát várják.

Egy év eltelt, szerintem komolyabb korlátozásokkal most már a fejlettebb országok sem tudnák végigcsinálni 2021-et.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kizuhant egy toronyházból az ismert orosz virológus

Érdekes, õ is tisztázatlan körülmények között halt meg, és õ is komoly szerepet vállalt a vakcina fejlesztésében. Jól emlékszem, hogy korábban már volt kettõ ilyen eset? Nem tudom, mi van...